Tv-profilen: ”En grym upplevelse”

184

När Järvsö Pegasus vann svenska Derbyt gick han bananas i tv-studion.

På söndag kan kallblodsstjärnan vinna norska storloppet åt delägaren Mohammed Malla.

– Det var en grym upplevelse, jag hoppas han vinner igen, säger han till Trav365.

”Nu blir det fest, jag kommer inte hem i kväll”.

Det utbrast tv-experten Mohammed Malla i TV12 efter att hans delägda häst Järvsö Pegasus vunnit svenska kallblodsderbyt.

Den kvällen jobbade Malla och gick bananas i studion.

På söndag kan stjärnhästen ta hem ett nytt storlopp – det norska derbyt.

”Speciellt att jobba…”

Den här gången kommer Malla också vara på plats, men vara ledig.

– Senast i Östersund, det var inget jag trodde riktigt på förhand, jag hade en förhoppning och såg det framför mig, men inte på det sättet- det var en grym upplevelse!

– Det var speciellt att jobba den kvällen, jag hade fått det passet och det var kul som fan. Det är en dag som jag tänker på ofta, det är en situation som ger mig energi. Det är få förunnat att få vara med om sånt och den känslan och den kicken, det är jättehäftigt. Jag unnar fler att få uppleva det, säger Mohammed Malla.

Norskt Travderby för kallblod avgörs på Bjerke i Oslo och ingår i en extra V75-omgång där loppet går som avdelning fem.

– Derbyt håller riktigt bra klass. Jag har följt de här hästarna ganska länge och i grunden tycker jag att 5 Tand Kraft är en kanon, han har haft otur på sistone.

”Härligt gäng”

Vad tror du om din Järvsö Pegasus?

– Realistiskt har han vinstchans, absolut. Han blir gynnad om det blir högt tempo. Han har en bra toppspeed och ofta torrt krut till slut. Och är det någon kusk som ska ge honom en sån resa så är det Örjan Kihlström som kör. Han är lättplacerad, gör inte bort sig, är travsäker och snabb ut. Är han bland de fyra första är vi överlyckliga, men jag hoppas naturligtvis att han vinner. Tränaren Jan-Olov Persson har varit jättenöjd med alla sina hästar som startar och han har varit jätteduktig på att ställa i ordning hästarna och skötaren Linnea Stålberg har också var fantastiskt duktig.

Du är på plats på söndag?

– Absolut. Jag åker till Oslo redan på fredag och stannar kvar till måndag. Vi är ett härligt ägargäng med företrädaren Anders ”Molle” Mohlin. Vi är ett gäng på tio personer som äger olika stora andelar i hästen. Anders gör ett jäkla jobb för att hålla ihop allt, det ska han ha cred för.

Vem är värst emot Pegasus på söndag?

– I mina ögon är Tand Kraft favorit. Distansen talar för honom. Det är den häst jag har mest respekt för. Nu hoppas vi det ska bli fest igen. Förhoppningsvis gör vi Oslo osäkert. Många är på plats och det blir en fantastisk travdag.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.