Två chanser att slå till inom V75

406

Två chanser att slå till inom V75

En tränare det lönar sig att spela med en kusk det lönar sig ännu mer att spela.
Ingemar Söderberg och Sofia Frilén har frälst sina supportrar de senaste åren.
På lördag har man två chanser att slå till inom V75.
– Vi vinner inte så mycket lopp, men när vi vinner är det ofta höga odds. Jag hoppas att det är dags igen på lördag, säger skrälltränaren.

Det är få travtränare som det lönar sig att spela på i varje start.
Inte så konstigt då återbetalning på vinnarspelet är 80 procent och man måste betala stadiga överodds för att nå över 100.
Men vissa gör det ändå och en sådan är Ingemar Söderberg.
Den som konsekvent spelat Bergsåker-tränarens hästar de tre senaste åren har fått en avkastning på fyra procent av investerat kapital, motsvarande ROI 104 i databasen travfakta.se.
– Jag har inte funderat så mycket över det, men det låter väl bra. Vi har några som följer oss och brukar spela våra hästar, de säger att de går plus, så något ligger det väl i det, säger Ingemar Söderberg som driver ett litet stall med 13 hästar.
Men om Söderberg är spelvärd så är det inget mot hans lärling Sofia Frilén som ståtar med en återbetalningsprocent på 144 totalt och hisnande 472 i V75.
Anledningen är förstås de två triumferna med Ellieann, på Bergsåker i fjol till 30 gånger pengarna och senast på Hagmyren för tre veckor sedan till sju svängar.

Jagar första miljonen
Frilén som körde sitt första lopp 2010 och fick vänta två år på första segern, men tagit för sig alltmer sedan hon började jobba hos Söderberg för fyra år sedan.
– Jag tror inte att hon hade varit hos mig en vecka när hon fick köra sitt första lopp, och det blev seger direkt till högt odds, minns Söderberg vars In A Box då betalade 24 gånger insatsen.
Vägen uppåt har väl inte varit spikrak, men i år går såväl Frilén som Söderberg mot sina bästa år i karriären och stallet är nära en långvarig målsättning.
– Vi har haft målet att köra in en miljon på en säsong. Det har inte lyckats ännu, men i år ser det lovande ut.
Så lovande att det kan uppfyllas redan på lördag, men då krävs en seger och ytterligare en god prisplacering. Hästarna som ska göra det är 14 Ellieann (V75-4) och 3 Order By Box (V75-5), båda med Sofia Frilén vid tömmarna.
– Det har fungerat väldigt bra med Sofia. I början kunde hon vara lite passiv i loppen, men nu har hon blivit tuffare i styrningarna. Hon blir bättre och bättre i avgörande situationer och har mer koll på vad hon gör. Det är inte sagt att hon är förstakusk på alla stallets hästar, men på Ellieann är hon det eftersom både jag och ägarna tycker att hästen gått bäst för henne. Vad det beror på är svårt att säga, kanske är det för att Sofia tror mer på hästen än vad proffskuskarna gjort.

”Visat att hon duger”
Vad gäller lördagens uppgift ser den snarlik ut mot senast då Ellieann rundade konkurrenterna från dubbla tillägg.
– Vinner hon nu så kan det inte vara någon skräll. Hästen har visat att hon duger i de här loppen och det finns ingenting som tyder på att hon skulle tappa formen. Visserligen är det en vecka längre mellan starterna än normalt, men hon tränar så bra att jag räknar med en lika bra insats igen. Hon är alltid tuff till slut och skulle det klaffa på vägen kan hon slåss om segern här också. Vi tar bort jänkarvagnen eftersom hon tappade lite väl mycket från start med den senast. Hästen har gått sina snabbaste tider med vanlig vagn så det är inte negativt. I övrigt inga ändringar, säger Söderberg som inte känner sig chanslös med Order By Box heller.
– Han har bara vunnit ett lopp i livet och har förstås inte lika stor chans på förhand som Ellieann, men det ser ändå ganska intressant ut. Barfotakörningen på slutet har gett fin effekt, däremot reagerade han inte alls när vi provade norskt huvudlag för första gången senast. I starten innan gick han med open eye-huvudlag för första gången och då var det bättre tryck i honom. Hade Sofia kört mer offensivt då hade han nog gjort upp om segern, så vi får hoppas på revansch nu.
Vill du se honom i ledningen?
– Det vill jag väldigt gärna. Nu tror jag inte att han är snabb nog att nå dit, men skulle han göra det så finns det ingen anledning att släppa. Hästen har bara gått i den positionen en gång och det var för tre starter sedan då han var knappt slagen. Formen är minst lika bra nu och dessutom går han med mer optimerad utrustning.
– Vi åker upp med två formstarka hästar och förhoppningar att båda ska vara långt framme.
Och den som lirar Söderberg/Frilén går ju alltid plus…?
– Precis, vi hoppas att det gäller på lördag också, säger Ingemar Söderberg.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.