”Tycker att bägge mina ska räknas”

35

Jägersro i Malmö arrangerar onsdagens V86-tävlingar tillsammans med huvudstadsbanan Solvalla.

42-årige Conrad Lugauer, som går mot sitt bästa år någonsin, är den segerrikaste travtränaren på banan och jagar nya segrar i kväll.

– Jag har två hästar till start på V86 och jag tycker att bägge ska räknas, säger Conrad Lugauer till Trav365.

Med 2,5 månad kvar av året har Conrad Lugauer redan, med råge, kört in mer pengar till stallet än vad han gjort vid något år tidigare.

Stallet har i år kört in knappt nio miljoner kronor, att jämföra med de dryga sju miljoner som stallet körde in i fjol.

Conrad Lugauer är den segerrikaste travtränaren på sin hemmabana Jägersro, en bana som saxar V86-tävlingarna med Solvalla under onsdagskvällen.

Trots framgångarna för Conrad Lugauer i år är han lite nedstämd när Trav365 når honom.

Anledningen: skadan på sin stjärnhäst Spartan Kronos och söndagens misslyckande i det tyska storloppet Grosser Preis von Deutschland där han var favorit tillsammans med Sahara One.

”Extremt tråkigt”

– Det har varit lite dåligt den sista tiden, det gick inte som jag ville i Tyskland och vi fick en reaktion på Spartan Kronos, säger Conrad Lugauer till Trav365 och fortsätter:

– Men året har varit väldigt bra annars, så klart.

Hur känner man i ett sådant läge när stallets stjärna Spartan Kronos blir skadad?

– Det är en häst som kan lämna de speciella känslorna, det är en häst som man inte deltar i de vanliga loppen med. Det är andra prispengar, annan fokus, och det blir en helt annan nivå och känsla, om man lyckas. Därför var det givetvis extremt tråkigt det som hände, men samtidigt är det sådant som händer i travsporten, det är inte bara positiva känslor. Så ska det också vara, annars blir de positiva känslorna tråkiga med tiden.

Hur är dagsstatusen på Spartan Kronos?

– Han kommer hem från Frankrike här i dagarna och ska till veterinären i nästa vecka, sedan får vi se hur det har utvecklat sig. Skadan ska få läka i lugn och ro och sedan sätter vi igång honom igen, men vi har all tid i världen med den här hästen och han är inte aktuell för start förrän framåt våren.

”Internationellt stall”

Hur sammanfattar du ditt år hittills?

– Vi har jobbat oss upp till en hög nivå och vi har ett starkt lag, och vi har också unga hästar som är talangfulla, och vi har verkligen lyckats få ett internationellt stall, som jag hela tiden önskat och strävat efter. Jag tycker väldigt bra om V75, men jag har alltid satsat lite mer på Europa än på V75, säger Conrad Lugauer och fortsätter:

– Jag skulle kunnat starta Spartan Kronos på V75 varje vecka, Calvin Borel också, och ha bättre statistik på V75 än vad jag har, men jag har satsat mer på Frankrike och det är det jag gillar. Jag är nöjd med vart vi har tagit oss och jag ser också optimistiskt på framtiden, vi har ett koncept som fungerar och många fina unga hästar.

Conrad Lugauer är i dagsläget den segerrikaste travtränaren på hemmabanan Jägersro, med en seger till godo mot Lars I Nilsson, och fem före Lutfi Kolgjini. I kväll har Conrad Lugauer två hästar till start på Jägersro inom V86-spelet.

– Jag tycker att bägge ska räknas, säger Conrad Lugauer och utvecklar:

– 5 New Lexington (V86-3) är allting bra med och det är en bra häst, jag tycker förutsättningarna blev bra och han måste ha segerchans. 2 Bellino B. (V86-7) körde jag offensivt med över kort distans senast och han gick bra som tvåa, det är inte en häst som är gynnad av kort distans och kvällens medeldistans passar honom bättre. Han ska vara med och slåss om segern, säger Conrad Lugauer.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Tycker att bägge mina ska räknas”

Föregående artikelSju svenskar i Europaderbyt
Nästa artikel”Det är klart att man blir stolt…”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.