Ulf Ohlsson: ”Goop lär väl stå där på tronen ändå”

234

ulf-ohlsson-kuskligan

Hallå där…
…Ulf Ohlsson, hyrkusken från Sundsvall, som just nu toppar allsvenska kuskligan och har tagit platsen där Björn Goop annars brukar husera.

– Kul. Det har gått bra i år och har rullat på mycket bra på slutet. Sedan lär jag väl inte ha den här platsen i slutet av året precis. Goop är för överlägsen för det.

Du har 78 segrar och tvåan Björn Goop 73 så här i slutet av mars. En liten ledning i alla fall.
– Ja, men han står nog där på tronen ganska lätt innan det är klart. Han har ett stort stall på 130 tävlingshästar som han vinner en del lopp men, plus att han kör åt andra väldigt mycket också. Så han är svårslagen.

Ifjol slog du ett nytt rekord för landet då du blev champion på åtta banor (Boden, Bollnäs, Dannero, Hagmyren, Skellefteå, Solänget, Umåker och Östersund). Du har flaggat för att det inte kommer att bli lika mycket tävlande i år för dig med sportens nya breddsatsning?
– Så blir det nog. Jag har stått över några tävlingsdagar när det körts så många som fyra breddlopp där vi som kör mycket inte får vara med. Då tycker jag inte att det är så stor vits att åka riktigt långt. Det kan slå fel också om sådana som Björn Goop och andra står över tävlingsdagar när de kunnat vara på plats och dra publik. Jag tycker mycket om satsningen på bredden – men hellre hela dagar med breddlopp än en massa sådana lopp i vardagstravet. Kanske två breddlopp per dag vore något?

Kriterievinnaren Rokkakudo och kallblodskungen Hallsta Lotus är två hästar du är ordinarie kusk på. Någon annan stjärna du vill framhålla?
– Jag kör många fina hästar och har svårt att välja. Men de två hör ju till toppen. Rokkakudo har årsdebuten framför sig och det blir kul att se hur han utvecklas. Jag kan inte säga annat än att segern i kriteriet i fjol är min största i karriären. Hallsta Lotus ska ut på fredag i Gävle (V64-5). Han är still going strong, gamle Hallsta.

Bergsåker kör fyra av V86-loppen på onsdag. Vilken är din bästa chans av 5 Monster Drive (V86-1), 4 Västerboblackmoney (V86-3), 6 Pedro Bi (V86-5) och 1 Narold Vox (V86-7)?
– Det är fina chanser överlag tycker jag. Men Monster Drive är väl bästa chansen. Jag tycker att han har ett bra läge och att han kändes fin i årsdebuten. Han gör alltid bra lopp och jag tycker att han står på tur för att få vinna.

Mikael Wikner

 

Föregående artikelInför V75 Jägersro 5 april 2014: Mr Picolit
Nästa artikelDagens Dubbel Sundbyholm 1/4-2014