Ulf Ohlsson och Quid Pro Quo vann Sprintermästaren!

230

sprintermastaren_vinnare

Ulf Ohlsson gjorde karriärens första segergest när han vann Sprintermästaren med Svante Båths Quid Pro Quo

Sundsvallsduon Svante Båth och Ulf Ohlsson har tagit åtskilliga stora titlar tillsammans.
Nu kan de även titulera sig sprintermästare.
Detta efter att Quid Pro Quo hemfört Sprintermästaren på Halmstadtravet från ledningen.
– Jag har vunnit runt 3 500 lopp men aldrig tidigare gjort segergest. I dag kom den spontant, sa den segerrusige kusken Ulf Ohlsson.
Quid Pro Quo har radat upp tätplaceringar i de stora årgångsloppen och inför torsdagens fartfest i Halmstad hade han slutat bland de tre främsta i 19 av 20 starter. Men den riktigt stora titeln på svensk mark saknades. Nu fick fyraåringen äntligen sätta pricken över i.
– Det går liksom inte att beskriva den här känslan, det är omöjligt. Men jag kan erkänna att ända sedan målgången Kungapokalen (tvåa) har jag längtad efter det här loppet, sa Svante Båth.
I försöket fick Quid Pro Quo nöja sig med andraplatsen efter ett lopp i andra par utvändigt men i finalen körde Ulf Ohlsson resolut till ledningen och därifrån var segern aldrig i fara. När värsta konkurrenten Alfaz del Pi galopperade vid upploppets början försvann Quid Pro Quo ifrån sina förföljare till överlägsen seger.
– Det blev helt perfekt för vår del. Ulf körde gudabenådat och hästen är bra, näst intill komplett. Redan när han var två år sa jag att det är en jättebra häst och sedan har han klättrat på den skalan och nu undrar jag om han inte är den bästa som jag har haft.
Segern var den första i Sprintermästaren både för Svante Båth och Ulf Ohlsson, som har känt varandra sedan unga år.
– Vi har vunnit flera mellanstora lopp tillsammans men det här var första gången som vi fick sätta pricken över i i ett riktigt stort lopp. Det känns jätteskönt, sa Båth.
– Jag känner naturligtvis en otrolig glädje. Jag hade inga planer på att göra segergest men jag blev så jäkla glad, sa Ulf Ohlsson.
Segertiden över de 1 609 meterna skrevs till 1.11,0 och förstapriset uppgick till 877 430 kronor.  Andraplatsen knep Stig H Johanssons Indigious och trea slutade Stefan Melanders Increased Workload.

Ola Johansson