Ulf Ohlsson på bättringsvägen – oklart om han kör på lördag

154

Ulf Ohlsson på bättringsvägen - oklart om han kör på lördag

Toppkusken Ulf Ohlsson är på bättringsvägen efter helgens fallolycka och har förhoppningar om kunna köra lördagens V75 på Solänget.
– Om jag kör där vet jag inte i nuläget, jag tar en dag i taget, berättar Ohlsson för Trav365.

Det i lördags morse som Ulf Ohlsson svimmade och slog sig så illa att han fick föras till på Sahlgrenska Universitetssjukhuset med ambulans.
– Jag kände inte så mycket till en början och gick upp på morgonen för att gå på toaletten. Sen försvann bara benen och efter det kommer jag inte ihåg något på ett tag. När man svimmar tar man ju inte emot sig. Min sambo Elin hörde en riktig duns. Det blev en jäkla karamell och hjärnan fick en riktig smäll. Jag låg avsvimmad en stund och de tillkallade ambulans. Sen vaknade jag till och kunde gå ner själv till ambulansen, berättar Ohlsson för Trav365.
Där konstaterades att landets mestvinnande kusk de senaste åren drabbats av hjärnskakning och en näsfraktur. Han fick dessutom sy flera stygn i pannan.
På söndagen fick han återvända hem, men har inte synts på tävlingsbanan.
– När jag lämnade sjukhuset kände jag mig först ganska bra, men det var väl för att jag hade medicinerna i kroppen. Då var jag uppsatt på en hel del lopp som jag korrigerade. Jag har ställt in alla lopp fram till lördagens V75-omgång från Solänget, om jag kör där vet jag inte i nuläget, jag tar en dag i taget. Det kan bli comeback relativt snabbt men jag kan inte säga helt säkert ännu, berättar Ohlsson för Trav365.

Vinner mest av alla
Ulf Ohlsson, 57, är Sveriges regerande kuskchampion och kör mer än någon annan i landet.
I fjol körde han 2 402 lopp och vann 322 av dessa.
I år toppar han åter den allsvenska kuskligan i överlägsen stil och går mot sitt sjätte raka nationella kuskchampionat.
Han är uppsatt att köra på sex avdelningar på V75 på lördag.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.