Umeå-onsdag i Boden

236

image-3

Ett höstlikt väder gör att onsdagslunchens travtävlingar i Umeå flyttas till Boden.
Umåkers banmästare gjorde på tisdagen bedömningen att banan inte håller för tävlingar.
Milt väder råder även i de norra delarna av landet. Umeå har haft plusgrader och regn i flera veckor och nu flyttas alltså onsdagens lunchtävlingar på Umåker 30 mil norröver, till Bodentravet.
Beslutet att flytta tävlingarna togs i samråd med ATG och Svensk Travsport. Allt för att inte riskera hästarnas och de aktivas säkerhet.
Skellefteå och Solänget är banor som ligger närmare Umeå. Varför blev inte någon av dessa aktuella?
– Det mest naturliga hade ju varit att flytta tävlingarna till Skellefteå eller Örnsköldsvik, men ingen av banorna där var heller i kördugligt skick, säger Per Wetterholm, biträdande sportchef på Svensk Travsport.
Även Dannero i Kramfors var ett tag aktuell som alternativ bana.
– Men deras organisation är inte igång riktigt just nu och vädret är inte mycket bättre där. Det främsta skälet till att det blev Bodentravet och inte Dannero var att vi bedömde att det skulle strykas minst hästar av transportskäl om vi förlade tävlingarna dit, säger Per Wetterholm.

Följande skrivs i ett pressmeddelande:
”För att inte riskera hästarnas och de aktivas säkerhet flyttas därför onsdagens lunchtävlingar till Bodentravet som med kort varsel erbjudit sig att ta över tävlingarna. För allt spel kommer Umåker fortfarande gälla som bana (bankod 27). Gjorda insatser kvarstår, men kan betalas tillbaka på begäran fram till start av respektive lopp/spelform. Däremot gäller tävlingarna sportsligt som Bodentravets tävlingar”.

Mikael Wikner

 

Föregående artikelInför V86: Rätt förutsättningar för "Karsken"
Nästa artikelVilka Kallblod drar till Paris?

Comments are closed.