Unionstravet

58

dd-tips dd-blogg

Det är våldsamt mycket gnäll och klagomål på ATG för dagen. Givetvis är den största orsaken den nya sidan och det faktum att man stängt ner både classic-sidan OCH den ”nygamla” sajten. Kanske var man något för snabba med att starta nya sajten och samtidigt lägga ner de gamla. Jag tror det kommer bli bra med tiden och åtminstone jag har redan börjat vänja mig vid sidan. MEN jag tycker det är en miss att ta bort appen. Nu ska jag dock inte vara alltför kvick med att döma ut mobilversionen då jag ej haft möjlighet att testa den själv. Men av att döma från andra användares reaktioner så är den kanske inte helt hundra men jag vill ändå lita på ATG och tro att det kommer bli bra. Visst, vi kan säga att det är 2015 och att man med dagens tekniska verktyg borde kunna kabla ut en sida där det flyter på perfekt men så enkelt är det inte. Uppenbarligen. När jag började intressera mig för travet så hade den ”nygamla” sajten varit med ett tag och blivit utnämnd till bästa spelsajten av tidningen Internetworld 2010. Men jag vill minnas att det vid ett flertal tillfällen var problem med sändningar som kraschade osv. och man fick mycket kritik. Sidan blev alltmer stabil och det tror/hoppas jag även den nya ska bli, framförallt tror/hoppas jag att det ska gå snabbare den här gången. Vi som använder sajten måste givetvis ha en smula tålamod också även om det såklart är otroligt enerverande om man inte får möjligheten att lämna in sina lir. Men för att summera så är jag positivt inställd, med viss skepsis. Solklart 🙂

Kvalen till Kriteriet och Oaks gjorde väl knappast någon besviken även om några kusar som kändes givna i finalerna faktiskt brände. Något trist men det är ingen tvekan om att det kommer två riktigt bra finaler och på förhand måste jag säga att Timo Nurmos har två giftiga utmanare i Readly Express (Kriteriet) och Swiss Account (Oaks). Det var inga bluffinsatser. Mister JP lär väl bli favorit i kriteriefinalen men jag är långt från övertygad om att han vinner. Readly Express imponerade mest på mig tillsammans med Pythagoras Face och jag vidhåller fortsatt att MT Kingofthehill kan överraska i finalen om det klaffar. I oaksfinalen blir nog Swiss Account favorit men där håller jag Cayenne Ovel som favorit till vinsten trots den imponerande insatsen av Swiss Account. Jag är faktiskt lite småkär i Cayenne Ovel och jag tippar att hon vinner finalen med en säker längd 🙂

Imorgon är det Unionstrav på Färjestadstravet och vi får väl se om det blir en ”norgehistoria” eller en ”svensk vits” 🙂 Jag tror det blir svensk seger i fem av loppen men dom är luriga norbaggarna. I Sverige får kusken ta med sig ett körspö i sulkyn och det kan bli lite extra effekt för vissa och vi kan nog få se en och annan norsktränad kuse gå som en oljad lusekofta över upploppet 😉

Vi börjar med DD-1 där jag vill måla på en del. På V75 streckar jag nio hästar men på DD-lappen nöjer jag mig med fem streck: 5 Lover Face, 6 Sir Ratzeputz, 7 Ni Talar Bra Latin, 9 Ja El Tomcat och 10 KLM Buymethemoon. Kutar de på där framme så hoppas jag att bakspårskusarna Ja El Tomcat och KLM Buymethemoon kommer in i matchen. Får KLM Buymethemoon en bra resa så har han en vass avslutning.
I DD-2 låter Roger Walmann klart uppåt kring 1 Mr Lindy och jag kollade loppet han gick på Bjerke då han mötte Billie de Montfort. Satt i rygg ledaren och avslutade klart bra till andraplatsen. Såg ut att vara lite krafter sparade då och Örjan satt still i sulkyn över upploppet samtidigt som Mr Lindy ändå tog in någon meter på omöjlige vinnaren Billie de Montfort. I spets eller med tätkänning verkar Mr Lindy trivas allra bäst och jag tror inte någon tar en längd på honom. Spik för mig. Ska jag nämna ytterligare en häst blir det 10 Caprino BR som såg väldigt fin ut på Lunden senast. Får vi 15-20 gånger på tvillingen?

DD-1: 5.6.7.9,10
DD-2: 1 Mr Lindy
Min raka DD: 5-1
Dagens Bubblare: 9,10-1

Jag tror man kan inleda V75 med en spik. 10 Danne Edel har visat att han är väldigt stark och denna gången tror jag han blir släppt till spets. Tror inte Ulf Ohlsson lämnar speciellt mycket åt ödet sedan utan drar nog musten ur sina konkurrenter. Jag lirar tvilling med Danne Edel som u-häst mot 1 Javier Palema, 7 French Me och 9 Garys Cocktail.
I V75-2 tror jag det lönar sig att måla på lite. 1-6,9,11 får plats på min kupong.
Ödslar även några streck i V75-3. Kan bli en häftig duell mellan 1 Thai Broadway och 7 Ivar Sånna men jag vill ha med tre hästar bakom. 2 Rocky Winner har gjort det bra i Frankrike, tidigt motbud här. 4 Overtaker By Sib är i fin form och verkar trivas finfint med livet. Att träna tycker han är hur kul som helst och han leker sig uppför backen, en fröjd att sitta bredvid och se honom. Det är dock en liten gangster och som jag tidigare har sagt så kan han få för sig att det inte alls är kul att springa lopp och då skiter han i det. En spelares mardröm 🙂 Vi håller tummarna för att han tycker det ska bli kul att tävla imorgon för då kan han överraska.
Jag var ett tag inne på att dubbla systemet med 1 Neon Face i V75-4 då hon är rask från start och kan leda loppet länge. Men hennes bästa lopp har hon gjort på hemmabanan Solvalla och vid de två senaste resorna utanför huvudstaden så har hon varit blek. Dessutom är väl känslan att 5 Fossens Bonus står i en klass för sig med tanke på hur han sett ut senaste tiden. En klassklättrare. Spik.
I den femte avdelning ser det ut att kunna bli en duell mellan 4 Lome Brage och 10 Tekno Odin. Lome Brage satt fast med en del krafter senast medan Tekno Odin såg lite seg ut. Men jag vill inte låsa loppet med dom två utan väljer att spika och valet faller på Tekno Odin även om Lome Brage har spetsläge. Jag är inne på att Tekno Odin är gynnad av körspö och jag hoppas Öystein Tjomsland tar ett tidigt avancemang och tar hem detta från dödens.
I V75-6 lägger jag till 1 Pedro Bi, 2 Trixarn, 3 Explosive de Vie och 4 Pingus Vang på V75-kupongen.

För er som orkat läsa genom allt så lirar jag V7 med fyra spikar och det ska ju givetvis till en hel del för att få in fyra spikar (brukar vara nog svårt att få in en :P). Men jag gör ett mindre system och tror inte utdelning blir något att hurra för.

Lycka till! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.