Norrman med blågula segerbud

34

norrman med blågula segerbud

Sverige mot Norge.
Då har en norrman en av de hetaste blågula chanserna.
– Mr Lindy har bra chans att leda runt om, säger norske Solvallatränaren Roger Walmann inför lördagens svensk-norska V75-omgång.

På lördagen väntar Unionstravet på Färjestad i Karlstad. Därmed råder landskampstämning bland både spelare och aktiva. I den svensk-norska V75-omgångens sista avdelning kan en norrman fälla avgörandet – till svensk fördel. Roger Walmanns kapable fyraåringen Mr Lindy har visat fin form på slutet, även om han senast gick i mål som nia från tolftespår över 1 640 meter.
– Då hade han totalt fel utgångsläge och han hade heller ingen röta. Örjan (Kihlström) var nöjd med honom och lät honom bara gå i mål på ett bra sätt, säger Roger Walmann.
Den här gången lottades Mr Lindy till ett idealiskt utgångsläge. Från spår ett bakom startbilen är det upplagt för ledningen.
– Han är väldigt startsnabb och skulle han hålla upp ledningen, och jag tror på det, då tror jag att han har bra chans att leda runt om. Jag har stor respekt för mina konkurrenter så det är inte helt säkert, men jag har bra feeling.

Segerbud i långa loppet
Mr Lindy är inte heller den enda ur Roger Walmanns stall som kan ordna seger för det blågula laget. V75-omgången inleds med ett lopp över mastiga tre varv och från dubbla tillägg startar starke Pantarei Ans. Hästen slutade senast tvåa efter ett tungt slutvarv från sjätte par utvändigt.
– Han har gjort fina lopp på slutet och har dokumenterad form, så han kan dyka upp där framme. Han är stark men måste ha ryggar en stund under loppet så det hänger på vilken resa han får. På förhand är han den hetare av mina två i loppet, säger Walmann.
Från spåret innanför Pantarei Ans startar Mellby Amiral, som har gjort två starter efter långt tävlingsuppehåll.
– Han börjar komma i form och var lite kvickare senast, men jag tror fortfarande att det fattas lite i honom.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.