ATG skänker till flyktingar

22

image-19

Trav- och galoppsportens spelbolag ATG skänker en miljon kronor till FN:s flyktingorgan UNHCR.
Med förhoppning att dubbla gåvan startar också ATG en insamling bland sina anställda, kunder och övriga aktörer inom hästsporten.
– Ett fantastiskt bra initiativ, säger toppkusken Erik Adielsson.

Tiotals miljoner människor är på flykt undan krig och förtryck. Inte sedan andra världskriget har så många människor tvingats lämna sina hem för att söka trygghet. Behoven är enorma och de organisationer som gör sitt yttersta för att bistå flyktingarna är i desperat behov av hjälp. Därför väljer nu trav- och galoppsporten i Sverige, genom sitt spelbolag ATG, att skänka en miljon kronor till UNHCR.
– Vi är mycket glada över ATG:s engagemang som kommer att göra det möjligt att hjälpa tusentals människor som tvingats fly och ge dem skydd och se till att de är varma, mätta och trygga, säger Katinka Lindholm, generalsekreterare på Sverige för UNHCR, i ett pressmeddelande.

”Gör enormt bra grejer”
ATG startar också en insamling med målet att samla in ytterligare en miljon kronor till stöd för UNHCR.
– Vi har alla sett vika enorma svårigheter människor ställs inför. Det är inte bara nu men det har varit extrema problem de senaste veckorna och jag tycker att det är bra att visa var man står och att vi kan hjälpa till. Jag har jobbat en del med välgörenhet och fått chansen att se vilken skillnad de här pengarna gör. Flera av de här hjälporganisationerna gör enormt bra grejer, säger Erik Adielsson.
Här hittar du ATG:s insamling: se.betternow.org/fundraisers/atg
Du kan även ge 110 kronor till UNHCR genom att sms:a FLYKT110 till 72 980.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.