Färjestadstravets nästa stora stjärna?

18

image-18

Fossens Bonus kan bli Färjestadstravets nästa stora stjärna.
En stjärna som Magnus Jakobsson hittat en ny växel i på slutet då hästen radat segrar.
– Det driver oerhört för honom med barfotabalansen, säger hemmatränaren inför Unionstravet i Karlstad på lördag.

Under sommaren har Magnus Jakobsson letat lättare uppgifter för femårige Fossens Bonus efter en vår då hästen var borta från tävlingsbanorna i två månader på grund av en elak trampskada.
Inför stortravet hemma i Karlstad på lördag ståtar hästen med fyra raka segrar.
Unionstravet är en landskamp i trav mot Norge där svenskarna spelar V75 i en gemensam pool med Norge vilket innebär extra hög omsättning.
– Det brukar vara fina tävlingar. Det är klart att jag haft den här dagen i sikte och har matchat honom mot det här också, säger Magnus.
Fossens Bonus presenterade sig på allvar för travpubliken i januari i år då han sprintade undan till seger med sju längder i ett lopp i Karlstad. I starten efter tog han karriärens första och hittills enda V75-seger, i klass II på Axevalla.

”Gött om krafter”
Sättet som hästen vunnit sina lopp på på slutet skvallrar om att tränaren hittat ytterligare växlar i stjärnan.
– Han har fyra raka nu men har framför allt varit fin i de tre senaste. Det har varit ’gött om krafter kvar alle di här gångera’, säger Magnus Jakobsson på bredaste värmländska.

”Reglerbar och fin”
Fossens Bonus har blivit ännu lite bättre utan skor på hovarna – en balans det varit premiär för i tre raka segrar på slutet.
– Det driver oerhört för honom med barfotabalansen. Men det är inte bara det. Att han varit så lugn och fin gör också sitt. Tidigare var han lite hetsig och överambitiös; la lite väl mycket krut i början och under loppen då. Men det har inte varit sådana tendenser alls på slutet. Tvärtom är han reglerbar och fin.
Är det en häst för gulddivisionen vad det lider?
– Det tror jag. Visserligen är det mycket som ska stämma men att han har kapacitet för det är jag rätt övertygad om. Men då får det inte vara en massa krångel på vägen som det varit nu.
Han blir klar favorit i V75-4 på lördag. Har du koll på konkurrenterna i spetsstriden?
– Jaoo. Men spets och spets…det är väl inte hela världen om vi får ledningen heller. När han är i ordning tycker jag att han fungerar bra i alla positioner. Klart är att jag provar en bit från början i alla fall. Han går barfota igen och jag måste erkänna att jag tror på bra chans.
Stallet har ytterligare två hästar till start i V75 på lördag. Vad säger du om Circles i V75-3?
– Vi hade hemmaplan och hoppades på ett bra spår i guld men det blev det inte. Formen är det ingen fara med men målet nu är att bara tjäna lite pengar härifrån. Det blir svårt att räcka till någon framskjuten placering.
Segerstaplaren Global Patriot drog ett trist sjundespår bakom bilen i V75-7. Chansen?
– Läget är som det är och vi försöker kommer ner till en bra position. Han vann enkelt med krafter kvar från dödens senast. Det blir helstängt huvudlag och barfota igen. Novel Broline är en av flera bra motståndare men min ska streckas. En som vunnit 15 av 26 starter får man inte räkna bort.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.