Untersteiner är laddad inför V75 på hemmaplan

320

image-19

I onsdags tog han full pott på sin gamla hemmabana Solvalla.
På lördagen ska Johan Untersteiner försvara färgerna på sin nya hemmaarena.
Vi fick en pratstund med en av huvudrollsinnehavarna inför veckan V75-omgång på Halmstadtravet.


Vi börjar med 2 Overtaker By Sib i V75-1, vad kan du berätta?

– Han satt fast senast i V75 med gott om krafter sparade. Jag ville ge honom ett försiktigt lopp eftersom han mest galopperat på slutet och jag tyckte att han kändes bra.
Så nu är du mer optimistisk?
– Lite optimistisk, jag får prova lite mer den här gången och inte slänga mig invändigt från start. Vi får smyga med så får vi se vad som händer.
Var tror du att han står formmässigt?
– Jag tror att han har rätt så bra form nu. Det satte sig förhoppningsvis på rätta stället, det förra loppet i kroppen. Då tror jag att han kommer att leverera en riktigt bra prestation.
Du körde med skor fram senast, var det någon skillnad?
– Jag har fått för mig att han ska vara lite stabilare när jag kör med skor fram så troligtvis blir det så igen, men jag utesluter inte barfota. Inga ändringar i övrigt.
7 Dixie Exclusive (V75-2) kommer från en tredjeplats i V75.
– Jag tycker att han gick bra då. Han fick stryk av en häst som var mycket bättre den dagen så det var inte mycket att säga om. Har tränat på sedan dess och känns fin. Jag kommer att köra med bakskor den här gången, vi testade barfota runt om senast och jag tycker väl inte att det gav någon riktig effekt. Jag tycker att han fick ett sämre steg helt enkelt. Annars kör vi som tidigare.
Är det här en bra V75-häst?
– Ja, han duger, de springer inte ifrån honom i V75, men ska han vinna från det här läget så måste det till tur. Jag kommer inte att ladda med honom från start utan kommer sikta på att köra till slut.
Om man jämför formen nu mot förra starten?
– Det blev kanske lite långt mellan starterna här, det är ändå en månad. 95 procent form, men han kanske behöver 100 för att vinna V75.
10 Wilda Tigern Jack (V75-4) vann du med senast, hur var intrycket?
– Han var riktigt fin tycker jag. Det var första starten på ett tag och han gick ut och vann direkt. Jag var riktigt nöjd med den prestationen och tror normalt sett att han gått framåt med loppet i kroppen. Han är lite stor och klumpig hästen så han borde vara ännu bättre till på lördag.
Kändes det som en häst som duger i V75?
– Jag tror inte de springer ifrån honom och tycker att han är väldigt lågt i tipsen så lite varningens tecken.
5 Orangina Face (V75-4) har börjat karriären väldigt lovande, men senast var det något som inte gick bra.
– Allt gick ju bra tills det var 15 meter kvar då hon galopperade i mål i rätt så överlägsen ledning. Det gick väldigt fort, jag svepte fältet på ett par hundra meter och det gick väl i 1.10-fart där vid mål. Då slappnade hon av när hon blev ensam och kluddade till det med benen och galopperade. Vi hoppas att hon inte ska göra likadant den här gången.
Hur kändes det för dig?
¨- Hade det varit på lördag i V75-lopp hade det känts mer surt, nu var det ett vanligt lopp och jag ville ge henne ett lopp i ryggar. Jag har gjort det två gånger i rad och det var tanken. Visst det var tråkigt att hon galopperade i mål, men själva känslan och hur hästen betedde sig var jag väldigt nöjd över.
Hur ser du på förutsättningarna den här gången?
– Spår fem är väl inte optimalt, men hon har varit väldigt förnuftig från start så jag räknar med att hon går iväg felfritt. Jag kommer att försöka att vara lite mer offensiv med henne den här gången, sedan om det blir ledningen, dödens eller tredje-fjärde utvändigt får vi se. Jag tycker att jag har en fin häst i alla fall, sedan möter vi treåringsston, de är väldigt orutinerade så det är väldigt svårt att räkna på dem, men jag tycker om min häst väldigt mycket.
Två av motståndarna har du kört själv på slutet, 7 Corinne af Solnäs och 8 Goosebumps Pellini som din pappa Peter tränar.
– De är faktiskt riktigt fina båda två, framförallt Corinne af Solnäs som har läget och är rätt så kvick från början. Det är verkligen en häst som jag gillat från första dagen jag körde henne så skulle den komma till ledningen blir det en väldigt tuff motståndare att slå.
Det kan vara far och son som gör upp?
– Vi hoppas det.
Du kör åt pappa i nästa avdelning,11 Jarl af Solnäs (V75-6) som vek sig från spets senast.
– Ja, lite klen kanske från ledningen senast. Nu står han med bakspår och får smyga med. Kan vi ta en plats är vi väldigt nöjda, att han ska vinna är långsökt.
Du kör även 5 Pin Kronos åt Marcus Lindgren i V75-7.
– Ja, distansen är väl lite frågetecken. Vi chansar när det är hemmaplan och det kommer att bli ett väldigt försiktigt upplägg med henne, bara försöka spara speeden till slut.
Så den eller de du tror mest på är?
– Orangina Face är min klart hetaste chans, säger Johan Untersteiner.

Robin Johansson, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.