Untersteiner har längtat efter Elitloppsstyrning!

18

untersteiner elitloppet 2015

Peter Untersteiner, 55, är redo för sitt första elitlopp.
Han sitter bakom en av de stora förhandsfavoriterna – norsktränade B.B.S.Sugarlight.
– Det är häftigt. Det har jag väntat på i många år, att vara inblandad i en häst av den kalibern. Det ska bli kul, säger Halmstadkusken.

När B.B.S.Sugarlight flög lågt på Åby och vann Olympiatravet för en månad blev den amatörtränade sexåringen samtidigt ett hett namn för Elitloppet. När sedan startspåren lottades och det blev innerspår bakom startbilen blev det glödhett.
B.B.S.Sugarlight är startsnabb, men spår 1 bakom startbilen kan även bli en fälla i V75-3. Det krävs även bra teknik för att komma in snävt i den första kurvan i hög fart.
– Jag kommer ihåg när vi hade spår 1 på Örebro i fjol och då körde jag allt vad det gick in i svängen och han redde ut det bra. Så på en vanlig bana tror jag inte det är några problem.
Tror du att ni tar ledningen?
– Det är hugget som stucket. Det är plus för mig att distansen är 1 609 meter, men en sådan där riktig katapult är han inte första biten, säger Peter Untersteiner i fredagens V65 Direkt.
I Olympiatravet tog B.B.S.Sugarlight ledningen från spår 6.
– Jag tror inte de andra var riktigt på hugget samtidigt som jag satte allt på ett kort och han kom rätt de första stegen. Det är viktigt att man inte tar något felsteg, för det är oerhört små marginaler i de lägena, säger Peter Untersteiner.

Plastade bakhovar
Träningsrapporterna från Fredrik Solberg i Norge går i dur.
– Hästen skulle gått jobb i torsdags men så spåddes det ösregn i Norge så han körde redan på onsdagen, vilket blev ett bra val för han sa att han körde på perfekt bana.
I senaste starten i Copenhagen Cup galopperade B.B.S.Sugarlight och såg inte alls som bäst ut. En hård opassande bana, är en av spekulationerna till den insatsen.
– Det var vasst material också och det kan ha påverkat. Men vi gissar bara, men nu har vi garderat oss genom att plasta bakhovarna. Min hovslagare var där i går, körde från Halmstad, och platsade hans bakhovar. Förhoppningsvis blir det två heat och då hade han inte haft hov så det räcker för att gå barfota annars.
I fjol galopperade B.B.S.Sugarlight inför den stora publiken på Solvalla under elitloppshelgen. En startgalopp han sedan reparerade storstilat till en andraplats i bronsdivisionen final bakom Royal Fighter, som också är med i Elitloppet i år.
– Det tror jag var olycksfall i arbetat. Han är inte den typen av häst som blir stressad på det sättet av omgivingen, det tycker jag inte.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.