Untersteiner Jr till Frankrike

222

Hallå där…Solvallas Johan Untersteiner, 29, som skickas till Paris på torsdag av pappa Peter för att köra en häst. Du kanske har lättare att ta dig med flyg till Frankrike än honom?

 

joh
– Nej, det är nog hugget som stucket. Jag har en och en halv timme till Arlanda och det tar det från Halmstad till Kastrup också. Pappa frågade om jag ville åka ner och köra och det är klart att man tar chansen.
Du sitter upp bakom femårige Sem Jafet i ett lopp över 2 700 meter med drygt 200 000 kronor till vinnaren. Du är inne i ett rekordår som kusk – men vad har du för statistik i Frankrike?
– Jag har bara kört två lopp i Frankrike faktiskt och har ingen seger. Det var några år sedan jag var där, så det ska bli spännande att prova deras voltstartsystem och allting. Sem Jafet är i bra form och vann ju senast på Åby på ett fint sätt. Motståndet kan jag inte så mycket om…men vi gör ett försök.
Det är många svenskar som tävlar i Paris i veckan men du kan vara den formstarkaste kusken. Du tog din 500:e seger i karriären i början av november och har kört in 13,8 miljoner kronor och passerar snart hundrade segern bara år.
– Ja, det är mitt bästa år. Det går bra nu men det gäller att ha bra hästar att köra också!
På lördag är det jackpot på V75 med 77 miljoner kronor att spela om. Du finns på plats på Åby och kör två hästar varav den ene är stallets 5 Mellby Amiral i V75:ans sista avdelning. Hästen har tre raka segrar och har ett bra läge.
– Han är en av segerkandidaterna. Det är ett tufft gäng han möter men toppformen sitter där. Han kändes bra när jag vann V75 med honom senast och hästen visade då att han duger i bronsdivisionen.

Mikael Wikner