Inför V75: Behandla Marre med försiktighet

226

Senast brände han som storfavorit.
På lördag kommer han på nytt bli hårt betrodd.
Men fixstjärnan Maharajahs tränare uppmanar V75-spelarna att vara aktsamma.
– Innan han har visat full form måste man behandla Maharajah med försiktighet, säger Stefan Hultman.

 

image-1
Maharajah slog till direkt när han efter närmare ett halvårs tävlingsuppehåll gjorde comeback i The Owners Trophy på Solvalla 30 oktober. Med den segern på näthinnan gjorde spelarna honom till jättefavorit på V75 när han senast gick ut i Gävle Stora Pris. Men när de allra flesta trodde att han skulle kliva fram och avgöra tröt krafterna och han fick nöja sig med en fjärdeplats.
– Jag tycker så synd om alla som spelar och spricker på honom, det är så tråkigt att göra folk besvikna, säger Stefan Hultman som efter loppet kallade insatsen för en mardröm.
– Vi hade en period när hästarna gick dåligt och det är en mardröm för en tränare. Man vill inte se hästarna starta och inte orka till mål. Då tar man åt sig väldigt och undrar om man har missat något, hur de äter, hur de ligger i puls och så vidare. Man försöker göra allt som står i ens makt men det är väldigt komplext, det är ju ”elitidrottsmän” och ”elitidrottskvinnor” vi pratar om och fattas det några procent är det väldigt svårt.

”Inget fel på honom”
Hade Maharajah varit en vanlig häst, och inte en megastjärna med närmare 19 miljoner kronor på vinstkontot och flera storloppstitlar på meritlistan, skulle hans prestation senast fått högt betyg. Han fick ett tungt lopp utvändigt om ledaren över mastiga 3 140 meter och gick i mål som fyra på kilometertiden 1.14,4. Men eftersom han är den häst han är drog många slutsatsen att han måste ha varit sjuk. Det har provtagning och veterinärundersökning visat att han inte var.
– Det var inget fel på honom. Han var lite sämre än vad man hade kunnat förvänta sig men det var helt enkelt inte tillräckligt med form i honom. Han var fin i värmningen och fin i loppet, det var bara det att han inte räckte riktigt. Sedan ska man också komma ihåg att han förlorade mot ett par hästar som i alla fall jag håller högt, säger Stefan Hultman.

Nervöst på lördag
På lördag är det jackpot på V75. Tävlingarna avgörs på Åby i Mölndal strax utanför Göteborg och totalt ska 77 miljoner kronor delas ut. Sjurättspotten kommer att uppgå till 45 miljoner kronor och blir man ensam om att pricka in samtliga vinnare får man hela summan själv. Maharajah kommer bli hårt betrodd igen, men Stefan Hultman höjer ett varningens finger till spelarna.
– Det kommer vara nervöst när startbilen börjar rulla men jag försöker hålla nere förväntningarna och alla som såg loppet senast förstår ju att det inte går att göra honom till storfavorit innan man vet att formen är bra. Dessutom har han spår åtta och eftersom han inte är någon snabbstartare luktar det trafikproblem. Han känns jättefin i träningen och jag tror att han kommer att göra en bra prestation, men att det sedan ska räcka till seger vågar jag inte säga. Spelarna får behandla honom lite försiktigt den här gången.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Intervju med Marcus Savin
Nästa artikelUntersteiner Jr till Frankrike