Untersteiner med glödheta favoriter på V75

91

Untersteiner med glödheta favoriter på V75

Han tränar och kör två av de största favoriterna i V75.
Peter Untersteiner låter väldigt uppåt på både Springover och Generaal Bianco.
– De är favoriter med all rätt, menar han.

Halmstadtränaren ser på förhand ut att kunna dominera lördagens V75-tävlingar i Bollnäs. Peter Untersteiner reser upp med fem hästar varav två av dem är storfavoriter. I fredagens lunchsändning av Vinnare V65 gav han senaste nytt om sina V75-hästar. Untersteiner inleder med Springover som vann i debuten för Peter på ett mycket imponerande sätt efter en rykande avslutning.
– Springover (V75-1) var riktigt fin och det är sällan man kör så fort sista trehundra. Det var överraskande för jag visste inte var jag hade hästen innan. Så det var plus i kanten. Han har bara gått lugna jobb efteråt och är harmonisk och fin. Allt är bra och allt tyder på att han håller sin form. Jag känner hästen väldigt lite ännu men vad jag har hört så har han öppnat bra tidigare. Han hade femtespår senast och då tog jag det lugnt från start men nu ska jag prova och köra för ledningen, säger Peter Untersteiner.

”Risk att han blir instängd”
När det gäller den andra storfavoriten Generaal Bianco, som har imponerat stort vid segrarna, är tränare Untersteiner dock inte nöjd med innerspåret.
– Generaal Bianco (V75-6) önskade jag verkligen inte det här läget med för det är risk att han blir instängd. De andra elva kommer ju att försöka se till att det sker. Hästen känns fin men men läget är vanskligt och det är inte sannolikt att han kan hålla ledningen. Helst vill jag köra honom på rulle då han har visat sig så vass då. Allt verkar bra i lugna jobb och hästen mår bra, säger Peter.

”Har inte levererat i loppen”
Om de övriga tre V75-hästarna kommenterade Untersteiner dem så här.
– Stay Alert (V75-1) har fin form och gör bra dagsverken men vinner sällan. Det är en god placering som gäller.
– Sangria Knight (V75-2) ser fin ut i träningen och jag tror att hon har god form men läget är väldigt svårt. Det måste mycket tur till men om det klaffar på vägen kan hon vara långt framme.
– Habitat (V75-5) har vi haft problem med hela tiden. Han har tränat bra men har inte levererat i loppen. Han får visa bättring först innan jag vågar tro på honom. Hästen har inte levt upp till förväntningarna men han tränar bra även inför den här starten, säger Peter Untersteiner.
Vem är din bästa chans på V75?
– Vi har fina hästar med upp. Springover och Generaal Bianco är favoriter med all rätt, sedan är det lite om och men som avgör runtomkring.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.