Ny bekantskap på V75

138

På lördag får vi stifta bekantskap med ett nytt ekipage i V75-sammanhang.
Det handlar om Primus Altero och hans tränare Helena Ehn, som för första gången ska köra mot landets bästa kuskar i travets elitserie.
– Det är såklart lite spänt men jag är den som känner hästen bäst och kan lika gärna prova att köra själv, säger Bollnäsamatören.

Lördagens V75-start betyder inte bara tufft motstånd för kusken. Även för hästen väntar hårdare motstånd än tidigare.
– Visst, det finns hästar som har gått fortare men de kanske också har fått bättre lopp tidigare, säger Helena Ehn.
Primus Alteros delägare och tränare vill passa på att testa sin formstarke hingst när V75 avgörs på hemmabanan. Tufft motstånd till trots tror hon att det kan bära långt.
– Han gör alltid sitt jobb och det jag begär utav honom, och slösar inte energi på vägen. Som han känns i dag och om det löser sig bra tror jag absolut att han kan vara bland de tre första, säger Helena Ehn som till vardags arbetar som hästskötare åt stall Frontline och ägnar fritiden till sina egna hästar.

”Bäst på 2 640 meter”
I senaste starten blev Primus Altero (V75-7) ovanligt nog utanför pengaplats, något som bara hänt två gånger tidigare under karriären. Men Helena Ehn låter meddela att orsaken var det dåliga spåret i kombination med att hingsten inte är tillräckligt startsnabb.
– Han avslutade sista varvet i 12-tempo och Jorma (Kontio) var jättenöjd med honom i övrigt.
Inför lördagens start ser förutsättningarna betydligt bättre ut.
– Det är hans distans på lördag, han är bäst på 2 640 meter. Spår 2 är också bra. Därifrån är det bara att köra rakt fram. Men han är en medelmåtta ut så jag kör inte för någon ledning. Det vore bra med en fin rygg att gå i och sedan lyfta ut honom sista femhundra metrarna, men det är svårt att sia om hur loppet blir kört.

Laddar med lek
Den sexårige hingsten efter Campbell Hall fick treåringssäsongen förstörd av dåliga blodvärden men tog därefter fyra segrar på tio starter som fyraåring. Därefter tvingades han återigen bort från tävlingsbanan, denna gång i tio månader.
– Han har problem med dåliga blodvärden till och från och har även ett bakknä som krånglar. Därför får han uppehåll lite då och då, förklarar Helena Ehn.
I augusti förra året var hästen tillbaka och hann med att göra sju starter fram till årsskiftet där han fick med sig en peng i samtliga lopp. I år har Bollnäsamatörens prins återigen fått kliva in i vinnarcirkeln efter två starka lopp under sommaren och nu laddar han som bäst upp inför lördagens uppgift.
– Han gick ett jobb i tisdags där han kändes pigg och fin med en bra puls. Nu är det bara lek i hagen som gäller och att hålla honom på bra humör, säger amatören och avslutar med orden:
– Många kanske tycker man har tagit sig vatten över huvudet men man måste få prova.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelUntersteiner med glödheta favoriter på V75
Nästa artikelWestholm avgår i protest

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.