Westholm avgår i protest

162

Westholm avgår i protest

Jörgen Westholm har suttit i styrelsen i Travtränarnas Riksförbund (TR) i 14 år.
Nu är han besviken på Svensk Travsport och avgår i protest.
– Vi har suttit som gisslan och inte fått säga vad vi tycker och tänker, skriver han i ett inlägg på sin hemsida.

I onsdags på Jägersro protesterade travtränarna och kuskarna inför den första avdelningen av V86 och vägrade starta sina hästar på utsatt tid. De visade sitt missnöje mot Svensk Travsport och menade att droppen som fick bägaren att rinna över var när tävlingsprogrammet för 2018 presenterades förra veckan.
– Vi blir överkörda gång på gång, sa Joakim Lövgren, som var en av initiativtagarna till strejken.
Nu visar även Jörgen Westholm sitt missnöje genom att lämna styrelsen i Travtränarnas Riksförbund, där han har suttit med sedan 2003. Han har skrivit ett långt inlägg på sin hemsida teamwestholm.com där han förklarar sitt agerande. Westholm är besviken och menar att de styrande i Svensk Travsport inte har lyssnat på de aktiva när de fattat sina beslut.
”Efter att ha suttit i Travtränarnas Riksförbunds styrelse sedan 2003 känner jag att det är omöjligt att sitta kvar. Vi har suttit som gisslan och inte fått säga vad vi tycker och tänker. Vi är bara spelpjäser i jakten på mer spel – men ibland kan faktiskt trivseln vägas in.”
”Många har tyckt att jag har lagt mycket tid travpolitiskt och försakat annat. Jag har i min tro trott att jag gjort rätt med målet att nå bästa möjliga travsport, men har nu insett att det är bättre att kliva av och fokusera allt på familjen och stallet, skriver Westholm på sin hemsida.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.