Untersteiner och Haugstad byter roller

286

untersteiner och haugstad

Två av landets främsta kuskar gör ”lång rockad”.
Johan Untersteiner flyttar hem till Halmstad medan Kenneth Haugstad tar över som försteman hos Roger Walmann.
– Jag vill ha en ny utmaning, säger Untersteiner till travronden.se.

Ryktet har florerat en tid och på tisdagen bekräftades att Johan Untersteiner slutar sin anställning hos Roger Walmann för att bli tränare i sin hemstad Halmstad.
30-årige Untersteiner började arbeta hos Solvallatränaren Roger Walmann 2003 och har genom åren firat stora framgångar i sulkyn bakom dennes hästar.
Den mest uppmärksammade segern togs 6 oktober 2007 då han styrde stoet Giant Diablo till världsrekordtiden 1.08,5/1 609 meter autostart på banan The Red Mile i Lexington, Kentucky, USA.
I fjol slutade Untersteiner nia i ligan över landets vinstrikaste kuskar med 14,7 miljoner kronor inkört, placeringen före sin pappa Peter – som i dag är landets störste tränare med 151 hästar i stallet.
– Jag kommer att driva en mindre egen träningsverksamhet tillsammans med min flickvän Paula och samtidigt ha ett samarbete med pappa, vilket bland annat innebär att jag kommer att fungera som stallets andrekusk. Jag hoppas givetvis också att få en del lånestyrningar från andra tränare, säger Johan Untersteiner på sin nygamla hemmabanas hemsida.
Platsen för den nya rörelsen blir Holm, där Kari Lähdekorpi tidigare hade sin träningsbas.

Haugstad till Solvalla
Ny i rollen som försteman i Roger Walmanns stall blir en annan av landets främsta catchdrivers, Kenneth Haugstad. Denne har med lärlingslicens hos Stefan Persson på just Halmstadtravet tillhört landets mest segerrika körsvenner med 230 segrar i sulkyn under 2012-2013.
– Det kan vara nyttigt att få in någon ny syn på stallet, det är bara utvecklande, säger Roger Walmann till travronden.se som även avslöjar att tidpunkten för ”rockaden” blir efter elitloppshelgen.

Robin Johansson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 16 april 2014: Tre chanser för Reijo
Nästa artikelLunchdubbel Örebro 17/4-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.