Uppdrag: Elitloppet

190

imagekoch

Storloppspromotor utsänd av Solvalla med uppdraget att ordna de bästa hästarna till Elitloppet i maj.
Söndagens storlopp Prix de France i Paris var Klaus Kochs första anhalt för året som handelsresande för Stockholms travsällskap.

Solvallas tidigare sportchef Klaus Koch är konsult i travsporten med bland annat storlopp på agendan.
Helgens resa till Paris ägnades helt åt kontakter med tränare och ägare vars hästar kan komma att bli aktuella för de större loppen på Solvalla den sista helgen i maj.
Europaettan Ready Cash slutade trea i söndagens Prix de France. Hästen var inte som bäst enligt tränaren.
– Det fanns en liten dörr öppen för Elitloppet innan söndagens lopp, men nu är den stängd. Nu lutar det mesta åt att Ready Cash matchas helt för Prix d’Amerique nästa år. Någon start i Elitloppet blir det i varje fall inte, säger Klaus Koch.
Storloppspromotorn stod över Prix d’Amerique i år. Helgens tripp till Paris blev årets första som konsult för Solvalla.
– Betydligt mera lättarbetat än att springa runt och rycka i folk då alla är stressade under Prix d’Amerique-helgen, säger Koch.
Andra franska storlopp under våren som ska besökas är Prix de L’Atlantique på Enghien utanför Paris 21 april och Criterium de Vitesse i Cagnes sur Mer 11 mars.
– I väldigt speciella fall är också Prix des Ducs de Normandie intressant för Solvalla, ett lopp som alltid går elva dagar innan Elitloppet.

Avel komplicerar
Klaus Koch gillar söndagens store vinnare skarpt. Sjuårige Royal Dream är definitivt en häst för Elitloppet menar han
– Det kan jag avslöja utan att ha sagt för mycket. Om jag inte var intresserad av en sådan fantastisk häst som Royal Dream skulle jag vara tvungen att sluta med det här. Saker som kan vara i vägen för Elitloppet där är att hästen blivit intressant för avel i och med den här segern och avelsverksamheten gör det alltid krångligare att starta utomlands för de franska hästarna.
– Tränaren Jean Philippe Dubois var dock tillmötesgående och vi inväntar vad som sker. Eventuellt skulle de prova Royal Dream i Criterium de Vitesse också, som ju är ett sprinterlopp, säger Klaus Koch.
Andra hästar Solvalla med sportchefen Tore Fyrand i spetsen uttryckt sig vara intresserade av inför årets Elitlopp är bland andra kanadensiske segermaskinen San Pail samt vinnaren av Åby Stora Pris och fjolårets tvåa i Elitloppet, Rapide Lebel.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.