50 hästar med i Premiechansningen

209

imagepremie

Nu är 50 hästar är anmälda.
300 hästar krävs för att Premiechansningen ska bli verklighet.

Premiechansningen är en nysatsning från Svensk Travsport.
De som avstår premielopp, och 25 000 kronor, får istället chansen till dubbla förstapriset i de klassiska unghästloppen Svenskt Travkriterium, Svenskt Travoaks, Svenskt Travderby och Derbystoet.
Hittills är 50 hästar anmälda till Premiechansningen. Senast 1 mars måste landets hästägare bestämma sig om man vill att deras tvååringar ska vara med och för att nysatsningen ska genomföras krävs att minst 300 hästar deltar.
Tvååriga stoet Island Two blev nummer 50 att avstå 25 000 kronor för godkänt premielopp för att istället ha chansen till riktigt stora pengar senare i karriären.

”Hästägandet handlar om drömmar”
Ägarna och uppfödarna Mikael Dahlberg och Peter Fredriksson i Årjäng förklarar sitt val så här.
– Vi tycker att Premiechansningen är en kul grej som vi ville testa. Hästägandet handlar om drömmar. Visst är det en väldigt liten chans att just vår häst ska lyckas i oaks och Derbystoet, men chansen finns och då kan vi lika gärna sikta på dubbla prispengarna, säger Mikael Dahlberg till Svenskt Travsport.
Att man missar de relativt enkla premiepengarna på 25 000 kronor ser duon inte som något problem.
– Vi har lagt ganska mycket på vår häst redan, så i det stora hela är det värt att satsa de pengarna på chansen att vi skulle ha en häst för kulltoppen. Så ser vi det i alla fall, säger Mikael Dahlberg.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.