Utmanarna som visar storform

34

Bold Eagle är storfavorit att vinna Elitloppet.

Då visar de svenska utmanarna storform.

– Det är klart att det är skönare att vinna, säger Kihlström som kör både Delicious U.S. och Nuncio.

Klockan 15.22 i dag smäller det. Då körs det första försöket av två i Elitloppet inför uppskattningsvis 35 000 personer på Solvallas läktare.

Den dubble Prix d’Amérique-vinnaren Bold Eagle är storfavorit att ta hem loppet av de flesta. Men svenskarna vill utmana.

De största utmanarna, Stall Melander och Stall Redén visar storform, efter att ha slutat etta och två i Sweden Cup, ”Lilla Elitloppet”.

– Ha ha, ja, så kan man ju se det. Det är bra för självförtroendet med stallform. Vi har lottats till ett bra spår, så får vi se vad som händer efter försöket, säger Catarina Lundström, skötare till Nuncio och sambo med Stefan Melander, som inte var på plats när Volstead vann Swden Cup.

– Nej, Stefan är hemma och vattnar. Nej, skämt å sido, vi ville inte att alla skulle åka från gården, säger hon till Trav365.

”Inte klanta till det”

Segerkusken Örjan Kihlström vann både försöket och finalen av Sweden Cup med Volstead. I Elitloppet kör han åt både Daniel Redén (Delicious U.S.) och Stefan Melander (Nuncio). Han vill dock inte ta sig för mycket av äran.

– Äsch, det är hästarna som gått bra. Det viktigaste är att hästarna går bra. Det gäller att inte klanta till det, säger Kihlström till Trav365.

Vad betyder segern i ”Lilla Elitloppet” inför det stora Elitloppet?

– Jag vet inte, det kommer ju nya lopp hela tiden. Även om man vinner 20 raka, så är det inte säkert att man vinner det 21:a. Men det är klart att det är skönt att vinna.

”Betyda mycket”

Örjan Kihlström vann Elitloppet med Magic Tonight 2015 och med Nuncio i fjol. Han kan således ta sin tredje raka seger i storloppet, med tre miljoner kronor till vinnaren.

– Det skulle betyda mycket. Det är det största man kan vinna, avslutar Kihlström.

Försök 1 av Elitloppet avgörs klockan 15.22. Det andra försket körs klockan 15.49. Finalen körs 17.38.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet