V64, DD och lite eftersnack

258

TRAVDDBLOGGEN

 

Kriteriehelgen 2014 är över officiellt. Inofficiellt tror jag nog att en och annan firar den några timmar till 😉 Al Dente var stor favorit i finalen av Svenskt Travkriterium men han var mycket blek idag och något måste varit fel. Men så är det när det handlar om unga hästar och det var varken första eller sista gången som en storfavorit torskade en final. Över upploppet är det en häst från ett av svensk travsports absolut hetaste stall som spurtar snabbast och i sulkyn sitter sonen, som ju även han är stekhet för dagen, till tränaren. Je T’Aime Express heter hästen. Tränar gör Peter Untersteiner och i sulkyn satt givetvis Johan Untersteiner. Vilket team de är Junior och Senior. Det är makalöst vilket flow de kör i och det är bara att gratulera. Men det ligger naturligtvis mycket hårt jobb bakom och vi måste lyfta fram skötarna till hästarna också. Jag har säkert skrivit om dom tidigare men de förtjänar mycket beröm för sitt hårda jobb.
Tyvärr är det väl så att Je T’Aime Express kriterievinst kommer bli ihågkommen lite som året då Al Dente förlorade…
Svenskt Travoaks vanns av Face’Em och Peter G Norman. En fin insats av en fin häst. Favoriten Souchong gjorde bort sig med galopp och Örjan Kihlström hade verkligen en iskall V75-dag. En tredjeplats i Oaks Consolation blev bästa placering inom V75. Vissa dagar är tuffare än andra.

Ingen lycka för varken DD eller något av min drag och vi får göra ett nytt test imorgon. Då är det trav på hemmabanan och Hallandsmästaren ska avgöras i den andra dubbelavdelningen. Vi börjar med DD-1 som är ett stayerlopp. Jag fortsätter att chansa lite och går på 11 Art On Line och 12 Pike River. 10 Olympic Kronos är kanske bästa hästen men han återkommer efter uppehåll och jag hoppas det fattas lite.
Hallandsmästaren/DD-2 har samlat ett rätt så trevligt gäng. Jag streckar en trio och hoppas överleva: 3 Arazi Boko, 7 New Line och 8 Mr Picolit. Jag hoppas man laddar vad som går med Mr Picolit för då tror jag han kan få överta spets. Han är kusligt snabb när han trycks av och dessutom gör han bra lopp från ledningen.

DD-1: 11,12
DD-2: 3,7,8
Min raka/roliga DD: 12-8

Har även knåpat ihop ett V64-system:

V64-1: 7 Caddie Jasmina
V64-2: Alla 7 hästar
V64-3: 3,6
V64-4: 6 Lightning Photo
V64-5: 7,10,11,12
V64-6: 3,6,7,8

224:-

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelThe Untersteiners Kriterievinnare 2014!
Nästa artikelFem tippar V75 till Hagmyren 4 oktober 2014

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.