The Untersteiners Kriterievinnare 2014!

159

Untersteiners Kriterievinnare 2014

Kusken Johan Untersteiner gjorde allt rätt när Je T’aime Express skrällde i Svenskt Travkriterium och tjänade två miljoner kronor.
Då bjöd pappa Peter Untersteiner på en segerpuss.
– Det var nära jag gjorde segergest själv trots att jag var sist i mål, men det hade sett pinsamt ut. Det är helt otroligt att den här lille hästen är bäst när det gäller, sa tränaren Peter Untersteiner.

3 711 besökare hade sökt sig till Solvalla i det vackra höstvädret för Svenskt Travkriterium och Extra V75 på söndagen.
Al Dente var storfavorit att vinna Svenskt Travkriterium. Men det blev ingen 13:e raka seger. Kullens kung gick inte att känna igen alls (sjuk?) och trots att kusken Örjan Kihlström fick bestämma tempot i ledningen så sjönk Al Dente som ett sänke genom fältet sista 100 metrarna och slutade tia i mål.
Segern gick istället till succéstallet Untersteiner genom 31-oddsaren Je T’aime Express som serverades rätta ryggar till upploppet av Johan Untersteiner och den treårige valacken tackade genom att enkelt speeda ner kullkamraterna till en historisk triumf värd två miljoner kronor.
Je T’aime Express hade sämsta startspåret av alla. Men från spår tolv lyckades Johan Untersteiner hitta fjärdepar utvändigt.
– Jag var chockerad att jag hamnade så bra till. Efter 500 meter började jag räkna ut vilka som skulle sitta kvar och vilka som skulle gå och då tänkte jag att det här blir riktigt bra faktiskt, sa Johan Untersteiner.

”Det här torskar jag inte”
På sista bortre långsidan valde Johan Untersteiner att stöta. Björn Goop som satt hacket framför med Buddha valde att svara och därmed fick Je T’aime Express en perfekt rygg att följa som tvåa i tredjespår.
– Jag nästan nöp mig i armen 500 kvar och tänkte att det här torskar jag inte nu.
Johan Untersteiner kunde vänta med egen attack tills in på upploppet och Je T’aime Express såg lysande ut när hon avgjorde på spänstiga ben.
– Jag hade allt att köra med in på upploppet. Det var en härlig känsla när jag vek ut. Jag kände direkt att vi går bara förbi dem, sa Johan Untersteiner.
En bit ner i det slagna fältet satt Peter Untersteiner bakom Stay Alert och kunde konstatera ännu en klassisk storseger för sitt formstall.
– Det var nära jag gjorde segergest själv trots att jag var sist i mål, men det hade sett pinsamt ut, sa tränaren Peter Untersteiner.
– Pangamässigt är det här det största vi vunnit och att få vinna ihop med Johan är grädde på moset i mitt liv. Jag njuter, det kan liksom inte bli bättre.
– Jag nyper mig i armen emellanåt när jag läser resultatlistorna. Att den här lille Je T’aime Express skulle vinna kriteriet var inget som jag ens hade i fantasin på våren när vi började starta honom, sa Peter Untersteiner.
Bakom Je T’aime Express knep Buddha andrapriset värt en miljon kronor tillsammans med Björn Goop. Trea och en halv miljon kronor rikare blev From Dust To Dawn, körd av Johnny Takter och tränad av Lars I Nilsson.

I övrigt noterade vi…
…att Sauveur var tillbaka som en vinnare efter galoppen i Svenskt Travderby senast. Åke Lindblom var offensiv och fick överta ledningen 1 300 meter i V75-1 och sedan dominerade favoriten loppet från spets. En tidigt födelsedagspresent för kusken och tränaren som fyller 60 år kommande lördag.
…att T.Rex Sisu blev svaret i Kriteriet Consolation (V75-2) och han avgjorde på ett imponerande sätt från fjärdepar utvändigt där han sedan följde med som andra häst i tredjespår 700 meter från mål. Hästen såg förbättrad ut och avgjorde lätt över upploppet i händerna på Johan Untersteiner.
– Jag trodde absolut ingenting på förhand och sa till ägarna vi måste ”gambla”, så vi ryckte allt på honom och det gav effekt i dag, sa tränaren Svante Båth.
…att lärlingen Kevin Oscarsson bjöd på V75-omgångens stora skräll när han lotsade 57-oddsaren Danielle först i Oaks Consolation (V75-4). Högt tempo i täten bäddade för köhästarna där Jim Oscarsson-tränade Danielle spurtade snabbast över upploppet.
– Det är stort att få vinna på V75. Jag får så många chanser av pappa, sa 19-åringen som bjöd på starka känslor och glädjetårar i vinnarcirkeln.
…att Alfas da Vinci på nytt visade att han är en stayer av hög klass och åttonde årssegern blev mycket enkel tillsammans med sin tränare Joakim Lövgren i V75-5, som var ett långlopp över dryga tre kilometer.
…att V75-omgången avslutades med ännu en skräll då 14-oddsaren Air Frame flög lågt över upploppet i händerna på Per Lennartsson. Stefan Melander tränar vinnaren.
…att ingen lyckades hitta samtliga sju vinnare på V75 och det innebär jackpot på V75 på Hagmyren kommande lördag då en ensam vinnare har chans på 29 miljoner kronor. Sex rätt gav 168 322 kronor och fem rätt 3 434 kronor.

Lars-Ove Pettersson

FULLSTÄNDIGA V75-RESULTAT KAN DU LÄSA HÄR

 

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSupport Justice vann Europeiska Mästerskapet!
Nästa artikelV64, DD och lite eftersnack

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.