V64 Söndag: Treåriga stjärnor lyser upp Gävle

205

stjarnor

Morgondagens stjärnor intar Gävletravet.
Boys Going In är kanske den treåring som hittills lyser allra klarast bland landets travtalanger.
– Jag tror han vet att han är bra. Han har lite stjärnstatus där hemma, skriker högt och talar gärna om för alla andra vem han är. Han vill gärna gå först, säger tränaren Fredrik Persson inför söndagens E3-kval.
Gävletravet bjuder på söndagen på en av årets absolut roligaste travdagar.
92 treåriga talanger gör upp i nio uttagningslopp om 24 platser i E3-finalerna, som sedan körs på Sundbyholmstravet 29 juni med 800 000 kronor i förstapris. Fem kvallopp för ston och fyra för hingstar/valacker står på programmet.
Kalmartränaren Fredrik Persson har tre hästar med i kvalen. Obesegrade jättelöftet 1 Boys Going In (V64-5) är förstås allra hetast.
Dina tankar inför loppet?
– Det är först och främst att gå vidare till final. Han är inte vässad, men har ändå fått någon snabbare intervall inför den här starten och han känns fräsch och fin. Detta är det första delmålet i en förhoppningsvis lång säsong, säger Fredrik Persson.
Svenskt Travkriterium är förstås det stora målet i år för Boys Going In, som är en av hästarna i kullen som är med i premiechansningen och därmed får dubbla förstapriset i kriteriet.

Duell mellan två obesegrade
I söndagen uttagningslopp drabbar Boys Going In samman med en annan av kullens hittills obesegrade hästar, Stefan Hultman-tränade Rolling Stones som har vunnit fem raka segrar.
– Jag hade gärna sluppit möta Hultmans häst tills finalen. Det är den motståndare jag har mest respekt för av de som jag sett. Jag är livrädd för den. Jag har sett den i varje start och det är en fantastiskt fin häst.
Vad säger du om innerspåret?
– Det är det som är lite problematiskt. På Solvalla kunde jag inte hålla ledningen från samma läge. Men det är inte så många hästar nu och känslan är samtidigt att hästen nu är lite mer mogen och kan öppna lite bättre. Jag hoppas på en så snabb öppning att jag kommer ut i andraspår före Örjan och då söker jag mig framåt.
Vad är det som gör Boys Going In till en sådan talang?
– Han är väldigt muskulös och är färdig som häst redan som treåring. Jag har aldrig haft någon så tidigt utvecklad. Han har ett stort steg, kan hålla tempot länge och tål mjölksyra. Samtidigt går han fortfarande tungt balanserad med järnskor och sulor och det finns mycket att göra i framtiden.
Hur är han hemma?
– Han är busig. Han springer gärna med snoppen ute, fjantar, hoppar och skuttar. Jag tror han vet att han är bra, det känns som det. Han har lite stjärnstatus där hemma, skriker högt och talar gärna om för alla andra vem han är. Han vill gärna gå först, säger Fredrik Persson.

Kanonläge och finalchans
Kalmartränarens två andra hästar startar utanför V64-spelet. Först ut är 1 Bascaphi In (lopp 2), som har samma ägare som Boys Going In. Bascaphi In har inlett karriären med två segrar och två andrapris hittills på sex starter.
– Hon har gjort det bra och mött några som varit för bra i några av starterna. Jag tror att hon blir bra nästa år. Hon är fortfarande lite tunn och springer mycket på sin talang, men hon är väldigt startsnabb och lättplacerad.
– Hon möter Fly The World som är en kanon och den blir svår att slå. Men min har fått ett kanonläge och det är inte omöjligt att hon kan gå till final, säger Fredrik Persson

Hundratals delägare i hockeyhästen
4 Det är K.H.K. Boko
(lopp 10) är en andelshäst som ägs av omkring 600-700 delägare med anknytningen till hockeylaget Karlskrona HK. Stoet har inlett karriären med tre segrar på fem starter.
– Henne har jag laddat lite för det här loppet. I en start provade vi henne barfota men det fungerade inte alls. I senaste starten satt hon bland de sista och spurtade bra till delad seger. Hon kan öppna bra bakom bilen och har möjlighet att gå vidare till final, säger Fredrik Persson.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelGratis Travtips och Travnyheter på DIN blogg!
Nästa artikelFinsk sisu i norr!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.