V64/DD Halmstad

64

dd-tips dd-blogg

Vi fick se en liten duell mellan On Track Piraten och BBS Sugarlight igår och båda hästarna var riktigt bra. Sugarlight fick göra jobbet sista varvet och kämpade hela vägen in i mål men OTP kunde ganska behändigt hålla undan. Jag hoppas att båda dessa startar i Olympiatravet då OTP är klar i och med gårdagens vinst och förhoppningsvis kan BBS Sugarlight få ett wildcard.
Jag trodde mycket på Janes Hugo i den avslutande avdelningen och han tog enkelt spets men fick tryck i omgångar av några lite väl optimistiska kuskar. Frågan är dock om han hade kunnat stå mot Queer Fish oavsett som han gick igår. Barfota runt om för första gången och vinner helt överlägset. Han fick ju det serverat bra men gjorde det också riktigt bra själv. Janes Hugo tyckte jag höll klart bra till tredjeplatsen. Han kommer säkert tillbaka med nya krafter.
Måste ju nämna fine Månprinsen A.M som stod i en klass för sig. I vanlig ordning. Han är onekligen den nya kallblodskungen i Sverige och vi kan väl bara hålla tummarna att vi får se en duell mellan honom och Lannem Silje i Elitkampen om knappa två månader.

Idag är det V64 på Halmstadtravet och jag tycker mig ha vaskat fram ett par intressanta streck. Vi börjar i första avdelningen där 13 Rocky Egedal ser ut att bli klar favorit. Ingen spik för mig dock utan jag vill ha med ett gäng. 2,5,6,8,11,12,14 fyller jag på med bakom. 8 Day Sun Dream är ett tidigt streck, träffar Svend Dyhrberg rätt från springspåret kan han sitta i spets. Även 5 Preston Savage är ett intressant skrälldrag. André var uppåt kring honom senast men då blev det galopp. Sköter han sig är han inte borta. 12 King Bonnson visade gryende form senast. Nu får han Johan Untersteiner i vagnen och det blir spännande att se om Johan kan hitta lite bra ryggar att gå i. Då har han en rätt så bra avslutning.
V64-2 är ett treåringslopp och det är några fina treåringar som gör upp om det. Jag tycker det är en eller alla här och jag tänker spika mig ur loppet. 5 Wild Is The Wind har visserligen bara gjort två starter och orutinen kan fälla honom här men jag blev imponerad av hans senaste lopp där han sprang runt på 15,7 i sitt livs andra start. Han har samma mamma som Fascination och det känns som att Wild Is The Wind har fått en del stjärnglans han också. Klart han möter några bra motståndare men håller han sig i trav och är frisk så vinner han.
Även avdelning tre känns väldigt svårlöst om man inte spikar sig ur problemet. 4 Thunder Peak tycker jag ändå känns som en vettig spik i detta sällskapet. Marcus Lindgren ligger lågt vad gäller hans debutant 9 Do You Believe. Bakom favoriten är det många som lurar men jag väljer att spika även här då degen inte räcker till att gardera.
I avdelning fyra streckar jag fem hästar: 2 Je T’Aime Winner, 8 Triton Neergård, 10 Crazy Year Ås, 11 Nerone Bigi och 12 Pin Kronos. Mest intressant bland dessa tycker jag Crazy Year Ås är. Det handlar visserligen om årsdebut men han vann direkt i årsdebut 2014 och är inte så tokig faktiskt.
V64-5/DD-1 är Ynge Larsson Memorial och detta loppet har samlat några rätt så fina kusar. 1 Edward Ale, 2 Monster Drive, 3 Stelton, 4 Up Date Hoss, 6 Prince Tagg och 9 Nothing But Class är väl de mer namnkunniga när det handlar om högsta klassen. Jag drar streck för 1,3,4 och 9. Jag har feeling för att Up Date Hoss kommer göra ett bra lopp här och han är rask från start. Jag tror att Edward Ale får det svårt att försvara innerspåret och får Up Date Hoss överta från Monster Drive så hoppas jag att Erik Adielsson testar där. Stelton är inte så tokig från start han heller och kanske kan överraska genom att hålla ut Up Date Hoss men jag spelar efter teorin att han inte gör det.
V64-6/DD-2 kanske blir en uppgörelse mellan favoriten 11 Scellino Luis och 4 Vallentino Strix. Men jag tycker tredjehandaren är ett fynd på sina nuvarande 8% och jag tänker dra till med en chansspik. 6 Michaelangelo Ås är ingen tokig häst och han har fått ett lopp i kroppen. Han är ganska snabb ut och går bra både i spets och bakifrån. Scellino Luis tycker jag är en sårbar favorit från bakspåret.

V64-1: 2,5,6,8,11,12,13,14
V64-2: 5 Wild Is The Wind
V64-3: 4 Thunder Peak
V64-4: 2,8,10,11,12
V64-5/DD-1: 1,3,4,9
V64-6/DD-2: 6 Michaelangelo Ås

160 rader/kr

Min raka/roliga DD: 4-6

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.