Resultat och eftersnack V75 Romme

42

eftersnack V75 romme

Ur spår! On Track Piraten forceras till ledningen i Rommeheatet av Erik Adielsson. Foto: Foto-MikeFoto av Kanal 75

Först Olympiatravet – sedan Elitloppet.
Ungefär så tänker sig Rättvikstränaren Hans R Strömberg våren med sin springare On Track Piraten.
– Det är klart att vi vill vara med i de största loppen när vi har en sådan här fin häst, sa Strömberg efter segern i Rommeheatet – den tredje deltävlingen i Olympiatravet.

Kampen om en finalbiljett i Olympiatravet blev sevärd på Rommetravet på Påskafton. De 3 264 i publiken fick se en rolig duell sista varvet mellan On Track Piraten i spets och norske gästen B.B.S. Sugarlight utvändigt.
I mål skiljde det bara en halv längd. Helt enligt kalkylen visade det sig.
– B.B.S. Sugarlight gjorde ett jättebra lopp så den insatsen ska vi inte förringa. Men när den här är i form och kommer till spets så här enkelt – ja, då är det inte lätt att ta sig förbi honom, sa Erik Adielsson.
Med facit på hand kan man säga att Olympiatravets tredje deltävling avgjordes i spårlottningen. On Track Piraten fick ett bättre utgångsläge än B.B.S. Sugarlight och Adielsson såg till att snabbt lägga beslag på täten.
Sedan hjälpte det inte att den norske uppvaktaren var bra mot en världstravare som On Track Piraten.

Siktar uppåt
Hans R Strömberg var omgiven av ett stort ägargäng efter loppet och stortrivdes givetvis.
– Han åt upp sig snabbt och fick tillbaka lystern i pälsen nästan direkt han kom hem från Paris och det är klart att vi siktar uppåt. Det är fantastiskt att vara med i Olympiatravet. Sedan hoppas vi på Elitloppet i slutet av maj också.

”Vart väldigt enkelt”
En annan som har stora uppgifter framför sig är Sveriges bästa kallblod Månprinsen A.M. Gunnar Melanders tavelsköne springare stod med dubbla tillägg och sågs ute i tredjespår sista 1300 meterna i finalen av Dubbelcupen.
Art Kjarvald satt i ledningen och det andra större motbudet Nordlirappen slank ut framför Månprinsen A.M. på den sista bortre långsidan.
Spännande när världens bästa Månprinsen i vanlig ordning ändå kunde avgöra den sista biten? Ja, för publiken möjligen.
– Det vart väldigt enkelt till slut faktiskt! sa Gunnar Melander.
Enligt tränaren var Månprinsen A.M. ändå inte som bäst i årets andra start. Motsägelsefullt – men en indikation på kapaciteten hästen besitter.
– Jag valde att ta det lugnt då han trots allt inte är tränad för att vara rappare just nu. Men jag vet ju att jag har en häst som är stark och går till mål – jag vet att han är speedig. Då känns det bra att kunna köra så här, sa Gunnar Melander lugnt.
Elitkampen under Solvallas elitloppshelg är det stora målet med Ådalens stolthet den här säsongen.

Ännu en celebritet…
Åländske Jeppas Maxi hade än en gång spelarnas fulla förtroende, nu i bronsdivisionen. Trots ett sinkande åttondespår över kort distans var sexåringen spelad till 77 procent på V75.
Elfte segern i karriärens 14:e start satt där den skulle. Torbjörn Jansson tog det lugnt i början och körde sig till ledningen varvet från mål.
Sista 100 meterna fick Jeppas Maxi sträcka ut lite.
– Han är något alldeles extra den här och jag hade mer att köra med, sa Torbjörn Jansson.
Ännu en celebritet inkvalad till finalerna under Solvallas elitloppshelg.

I övrigt noterade vi…
…att ett nytt helstängt huvudlag ingjutit mod i Västerbo Highflyer. Efter att ha gått med en öppen variant hela karriären är det delvis en ny häst vi sett på slutet. Daniel Redén fick ett bra lopp i draget i tredjeparet utvändigt och i dödens gående Super Otto bjöd strid ända till linjen. En knapp men säker seger i silverdivisionen för sjuåringen.
– Han har vaknat till lite av det nya huvudlaget, men det löste sig väldigt bra också, sa Redén efter loppet där segertiden blev storfina1.11,6 över 1640 meter med autostart.
…att Daniel Redén dubblerade på V75 sedan Frank Nilsson säkert styrt in Only In Its Class i lärlingsloppet.
…att det blev en skräll i V75-2 där Erik Adielsson påpassligt körde till ledningen efter 1000 meter med Ägir Briljant i ett galoppfyllt lopp. De betrodda hästarna gjorde bort sig – men Peter Cederins valack var stadig hela vägen och höll en tapper Danne Edel stången upploppet ner.
…att Bollnäshästen Queer Fish svarade för ett smått otroligt lopp i den avslutande avdelningen. Sören Eriksson lät hästen svepa fältet på den sista bortre långsidan och avståndet till de slagna bara växte till slut. Magnus Träff är amatör i Bollnäs vars häst nu segrade i V75 för andra gången på ett halvår.
…att utdelningen för fem rätt uteblev och omvandlas till en jackpot nästa lördag då Jägersro har hand om V75. 40 miljoner kronor beräknas ligga i sjurättspotten då. Sju rätt gav den här lördagen 3 217 kronor och sex rätt 29 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.