V75 Åby 21/9-2013 Åby Stora Pris

269

V75TIPSET

 

Låg utdelning i lördags och jag var bortfintad. Det blev jackpot till morgondagens V75 på Åby och vi ska göra ett försök att hugga om slantarna. 

 

V75 systemet

Jag bygger mitt system på att spika samma häst två gånger. Jag har surfat in på flertalet vädersajter och fått, åtminstone teoretiskt, ett betryggande svar att det blir uppehåll och ganska bra väder imorgon på Åby. Möjligtvis kan det falla någon regndroppe på sen förmiddag men det kommer bara att göra banan gott och med största sannolikhet inte påverka något annat i negativ bemärkelse. Därmed tänker jag spika Sebastian K i båda heaten i Åby Stora Pris. Jorma Kontio ”sör” denna gången men det tror jag inte påverkar i någon större utsträckning. Sebastian är ingen svår häst och Jorma är ju inget blåbär direkt… När han trycker gasen i botten så kommer det att hända grejer och övriga får slåss om andrapriset.
Jag streckar på lite i övriga avdelningar och hoppas att några drag går in så att utdelningen blir någorlunda trevlig. Nu ska jag INTE försöka mig på att gissa utdelning för de senaste två månaderna, typ, så har det blivit motsatsen till vad jag har sagt VARJE gång. Så nu lägger jag mig mitt emellan och säger att utdelningen blir lagom. Fegis-svenskt? Klart det är 🙂
Tycker mig ha hittat minst ett intressant drag i varje avdelning som jag inte spikar (det borde bli fem till antalet). I V75-2 tycker jag innerspårets 1 Baltazar kan ha lite skrällchans. Han var inget bra senast men är åtgärdad efter det och har ett spännande läge. Kan vara en open stretch vinnare. Mest intressant kanske ändå 6 Magical Face och 12 Finish Brandon är. Två rätt så fina kusar som inte är borta trots lite sämre lägen.
I V75-3 tror många att favoriten 1 No Deal blir över från start och så kan det vara men Flemming säger att han kan öppna bättre än vad de flesta tror. Blir säkert inte spets men han kan vinna bakifrån också. Han blir spik på det mindre systemet. På det större tar jag med 4 Mr Chicago, 5 Arazi Boko och draget 9 Allaballakaitoz som verkar ha tänt till lite efter miljöombytet. Nu får han Berghan i sulkyn och det blir spännande. Blir inte överraskad om han kommer via innerspåret på stretchen.
Jag köper inte 7 Falcon Håleryd som favorit i V75-4. Visserligen en mycket bra häst men han har inte Sveriges formstarkaste kusk bakom sig och möter dessutom en hel del luriga motståndare. 2 Working On A Dream och 3 Dansman Charlie är spännande från framspår medan 9 Pay Back Chip är draget från bakspår. Även 12 Digital Motion får chansen.
I V75-6 kan det bli en härlig duell mellan 2 Viking America och 3 Västerbo Highflyer men jag vill ha med två skrälldugliga kusar som kan avsluta vasst: 6 Elit Håleryd och 9 Call Me Hanover. CMH tycker jag är mest intressant med Takter denna gången men Elit Håleryd har knallform och skulle han få loppet så kommer han fälla många till slut.
I det avslutande loppet är känslan att hästarna på tillägg har en bra chans att avgöra på styrka men jag väljer att chansa tipset till mitt drag: 1 Dream Duo. En rätt så fin fyraåring som startat sparsamt detta året men som nu verkar klart på G. Veijo Heiskanen har stallet i form och han lär vara sugen på att upprepa vinsten från 2007 då han och Coolman Crown tog hem Lyons lopp. Varnar kraftigt för Dream Duo som kan springa hem detta loppet både från spets och bakifrån. Fyller på bakom med 9 Bradely, 11 New York U.S, 13 Perfect Toll och 15 Tidied Accelerator. Svanstedt låter väldigt uppåt på Perfect Toll som har tränat tuffare inför denna starten.

 

V75-1: 7 Sebastian K.
V75-2: 1,2,6,7,9,12
V75-3: 1,4,5,9
V75-4: 2,3,7,9,12
V75-5: 2 Sebastian K.
V75-6: 2,3,6,9
V75-7: 1,9,11,13,15

2400 rader/1200:- (spikar man även 1 No Deal i V75-3 så blir systemet på 600 rader/300:-)

 

Avslutar med lite off-topic info. För er som är intresserade går den svenska MMA stjärnan Alexandet ”The Mauler” Gustafsson en titelmatch i UFC natten till söndag. Det är en match om bältet i den lätta tungvikten och han möter Jon ”Bones” Jones som är obesegrad sedan December 2009 (då han blev diskad för otillåten teknik). Galan börjar 04:00 på söndag morgon (eller lördag natt om man så vill :)). Jag vet att Cmore visar matchen live och har man inte kanalen så tror jag att man kan köpa PPV via deras hemsida. Har man Telia som leverantör går det också att se galan via PPV (169:-). 

 

Lycka till och ha en trevlig helg!

/Andreas Johansson

Föregående artikelDagens Dubbel Åby 21/9-2013 Åby Stora Pris
Nästa artikelNästagångare 21-25 september 2013