Dagens Dubbel Åby 21/9-2013 Åby Stora Pris

290

DDLORDAG

 

Grämer mig lite för att jag inte fick med Amazing Man på dubbeln. Ni som hänger med såg att jag varnade lite för honom och då två träter kan den tredje vinna. I detta fallet körde Per Nordström bakom Djali Boko ganska hårt mot Takter och Boys Going In vilket öppnade för att Veijo Heiskanen och Amazing Man enkelt kunde springa förbi dem över upploppet. Men frågan är om han inte hade vunnit ändå. Mycket fin häst som kommer göra ett mycket bra lopp i Kriteriefinalen. Sprang ju faktiskt in på nytt svenskt rekord! Tvillingen satt i DD-2 och det blir det som vi får glädjas åt. Men imorgon är det en ny chans att håva in lite slantar. Då är det V75 på Åby och Åby Stora ska avgöras. Jag tror det blir en repris från 2012, Sebastian K tar hem båda heaten igen.

 

DD förslag

3 Västerbo Highflyer är en mycket bra häst som tål att göra grovjobbet och går 2 Viking America felfritt så lär han få göra det också. Dessa två höjer sig aningens över mängden i den första dubbelavdelningen men jag vill ha med en tredje häst. Han startar från mitt favoritspår 9 och heter Call Me Hanover. Om han skulle gå loppet i draget när de två förhandsfavoriterna duellerar så har han en sylvass speed att tillgå. Senast blev det fel då han blev på tok för het i spets och det är en humörshäst rapporterar Marcus Lindgren. Vi håller tummarna för att han vaknat upp på rätt sida imorgon…
I den andra dubbelavdelningen så ska stayerloppet Lyons lopp avgöras och det ser upplagt ut för någon av kusarna på tillägg och då tänker jag främst på 13 Perfect Toll och 15 Tidied Accelerator. Det är ingen högoddsare att dessa två är etta och tvåa i mål men jag vill varna för en annan häst: 1 Dream Duo. Han hade en del framgångar som treåring men har startat sparsamt som fyraåring och verkar nu vara tillbaka. Gjorde det bra senast och i egenskap av det fina läget så kan han definitivt överraska här. Går från alla positioner och kan avgöra via stretchen, se upp! Jag är faktiskt såpass fräck att jag ger honom tipset. Veijo Heiskanen har form på sitt stall och är klart på G, passa honom på lördag och framöver. Den senaste månaden ligger han på runt 26 i segerprocent och vi får hoppas den formen smittar av sig på Dream Duo 🙂 Dessvärre är det enda starthästen på V75 och DD.

 

DD-1: 2,3,9
DD-2: 1,13,15

9 kombinationer

 

Min raka DD: 3-1
Min roliga DD: 9-1,13,15

 

Tvilling DD-1: u-häst 9 mot 2,3,6,11
Tvilling DD-2: u-häst 1 mot 4,8,9,10,11,13,14,15

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 Åby 21 sept 2013: Falcon Håleryd klar?
Nästa artikelV75 Åby 21/9-2013 Åby Stora Pris