Inför V75 Åby 21 sept 2013: Falcon Håleryd klar?

254

Senast fick han nöja sig med andraplatsen efter en närmast heroisk insats.
Den här gången kan Kalmarhästen Falcon Håleryd vara ”klaringen” att luta sig mot i miljonjakten på V75.
– Jag hoppas det! Det är ingen av motståndarna som skrämmer mig, säger hästens tränare Fredrik Persson.

image-5
För första gången utrustat med norskt huvudlag gjorde Falcon Håleryd en strålande insats på Jägersro under derbysöndagen för snart två veckor sedan. Trots ett blytungt lopp som första häst i andraspår, med en kraftdränerande tryckare på den ledande favoriten under vägen, kopplade han grepp i slutkurvan. Över upploppet stred han tappert men tvingades släppa en konkurrent förbi sig.
– Det var det bästa lopp han har gjort i karriären. Han har känts jättefin i träningen efteråt så det känns som att han håller formen, säger Fredrik Persson.
Det norska huvudlaget kommer att sitta på igen och långt distans bör passa Falcon Håleryd bra. Spår sju bakom startbilen är inget drömläge men hästen är stenhård och tål att göra mycket jobb själv.
– Jag tycker att uppgiften ser rätt så lämplig ut. Det är ingen av motståndarna som skrämmer mig. Det klart att spåret är lite tufft men jag söker mig framåt så får vi se, jag hoppas bli släppt till ledningen.
44 miljoner kronor väntar på en eventuell ensam vinnare med sju rätt på V75. Kanske är Falcon Håleryd nyckeln till drömvinsten…

Ola Johansson