Svensk bragd i Frankrike igår

216

Det skulle bli en skrattmatch för travkejsaren Ready Cash.
Men svenske Sanity ville annat.
Från ledningen gav han inte den franske nationalidolen skuggan av en chans.
– Jäklar i min själ vilken skön seger! säger hästens tränare Malin Löfgren.

image-4
Hela trav-Frankrikes gunstling, fixstjärnan och dubble Prix d’Amerique-vinnaren Ready Cash, spelades till jättefavorit i ett större lopp på Le Croisé-Laroche på onsdagseftermiddagen.
Om Sanity pratades det inte mycket på förhand och han släpptes också upp till 18 gånger pengarna på vinnarspelet.
Det fick de franska spelarna ångra bittert.
Körande Franck Ouvrie placerade Sanity i ledningen och när utvändigt travande Ready Cash skulle sätta in stöten på upploppet svarade den svenske topphästen med att lämna honom med flera längder.
– Vi skrek framför tv:n så att Charlie (1,5-åriga sonen) blev alldeles livrädd och började grina, berättar Löfgren, som på grund av magsjuka följde loppet på hemmaplan.
– Det är så jäkla skönt alltså! Det har varit mycket strul i år men i dag fick han visa vad han kan. Att han skulle kunna slå Ready Cash trodde jag inte men det gjorde han. Det här är en av hans största segrar, att slå Ready Cash där nere…
Förstapriset uppgick till närmare 440 000 kronor och kilometertiden över de 2 700 meterna (autostart) skrevs till 1.14,1.
– Nu visade han att höstformen som han alltid brukar hitta sitter där och han får stanna kvar i Frankrike för att starta ytterligare ett par gånger i höst. Jag och Moa (Malins syster) kommer att åka ner med jämna mellanrum. Om inte annat måste vi ju åka ner och fylla på champagneförrådet, avslutar Löfgren med ett skratt.
Nästa frankrikestart för Sanity är planerad till 2 oktober. Då lär han inte segla upp till 18 gånger pengarna…

Ola Johansson