Stoppad utbetalning!

248

Varningar har delats ut.
Nu är det allvar.
För första gången i historien har ATG stoppat utbetalningen till ett så kallat robotspel.
– Vinstpengarna kommer istället våra övriga kunder till godo, säger Hans Skarplöth, vd ATG.

image-3
Det var i måndags som ett vinnande V4-spel, inlämnat hos ATG:s samarbetspartner i Sydafrika – Phumelela, fastnade i ATG:s kontrollapparat.
– Vi har tidigare haft en dialog med Phumelela och då varnat bolaget om att robotspel har skett bland deras kunder. Enligt våra regler kommer vi därför nu inte betala ut vinsten på 387 698 kronor, säger Hans Skarplöth.
Det ATG kallar robotspel kan enkelt beskrivas som spel konstruerade av avancerade datorprogram. Dessa program analyserar hur insatserna är fördelade och konstruerar sedan system uppbyggda så att de ger många rätta rader vid låga utdelningar och enstaka rätta rader vid höga utdelningar. Poängen är att under en längre period mjölka potterna på viss avkastning på satsat kapital.
– Vi vill inte ha robotspel på våra produkter. Och vi kommer även i fortsättningen att övervaka våra spelpooler för att stoppa denna typ av spelbeteende, säger Hans Skarplöth.
De närmare 400 000 kronor som ATG håller inne från måndagens V4-omgång på Axevalla kommer istället att läggas till V4-potten på Solvalla 27 september.

Ola Johansson