Dagens Dubbel Solvalla 18/9-2013

DDONSDAG

 

Oflyt i lördags när Månprinsen A.M inte alls fungerade. Jag tror, utan att veta, att det var banan som fällde honom men det är som sagt spekulation från min sida. Han är ju inte helt enkel den där kusen 🙂 Nu är det ändå tveksamt om han hade slagit Tekno Odin som gjorde ett mycket bra lopp och uppenbarligen hade han inga problem med banan.
Ikväll är det uttagningar till Kriteriet, Oaks och Europaderbyt och vi blir serverade en härlig buffé av idel topphästar. Spelet kommer i andra hand i afton, sporten står i fokus. Risk för låg utdelning men vi ska väl göra ett tappert försök ändå 🙂

DD förslag

Stor chans (eller risk om man så vill) att 5 Final Oak spårar runt om i DD-1 men jag vill göra ett frest att fälla honom då jag tänker spika favoriten i DD-2. 4 Screen Height låter det tydligen väldigt uppåt kring från stall Melander och hans hästar kan ju slakta de flesta, det vet vi. Tar även med 7 Breakbumper som är en tidig utmanare och sista strecket till 9 Random Shot. Firma Kihlström/Hultman är alltid giftiga när det gäller storlopp. Och hästen är ju inte så tokig heller 😉
I DD-2 spikar jag favoriten 5 Boys Going In som får Johnny Takter i sulkyn för första gången, stort plus! 6 Djali Boko är en allvarlig utmanare men till skillnad från BGI så har han en mycket sämre kusk i sulkyn. Vill man ha med en luring så tycker jag 10 Amazing Man är intressant. En riktigt fin häst som återkommer efter lite uppehåll. Kommer säkert fälla många till slut.

DD-1: 4,5,7,9
DD-2: 5 Boys Going In

4 kombinationer

 

Min raka/roliga DD: 4-5

 

Tvilling DD-1: u-häst 4 mot 5,7,9
Tvilling DD-2: u-häst 5 mot 4,9,10

 

Drag till V86: Har mycket svårt att se någon annan häst än 2 Mosaique Face eller 5 Chelsea Boko vinna V86-1. Låst så.
4 Västerbo Loveboat är motiverad favorit i V86-2 men jag måste ha med två mycket vassa motståndare: 9 New Moon Face och 10 Call Me Keeper. NMF tycker jag är klart streckvärd till 11%, se upp!
V86-3 tror jag blir en riktig fartfest. 4 New Approach var mycket bra senast men möter klart tuffare motstånd nu och dessutom ett halvvarv längre. 5 Indigious är favorit men det har väl inte gått någon förbi att Erik Adielsson inte har vunnit lopp på ett bra tag nu. Behöver inte betyda att Indigious torskar men det kan ju också betyda att han gör det… 7 Quid Pro Quo ska såklart med och jag ger även 6 Barracuda River en chans. Och dessutom tycker jag 9 Your Highness är klart intressant från sitt smygläge.
V86-4 är ett ganska öppet lopp, strecka på. Mitt tips går till 2 Edelma som laddas för spets, kan leda runt om. Se upp med 3 Acai Am och 9 Backfire.
De tre mest streckade i V86-5 är också de jag tror gör upp om detta. Risken är stor att 6 Molle C.D tar hand om spets och leder runt om men 2 Pojke Kronos är på G mot formen och 9 El Mago Pellini kommer flyga lågt sista biten.
Jag köper inte 3 Neona Princess som favorit i V86-6, ingen spik för mig. Helt klart en bra häst som vet var mållinjen ligger men det är skarpt motstånd nu och favoriter ska fällas. 4 Donna Del Sole är löjligt bortglömd på sina 4% just nu och jag gnuggar händerna. 9 Classification är det också en del snack om, tidig.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet