V75 analys avd 1-3 från LIRAREN / Spelguiden AB

107

spelguiden

INTE HEMMAPLAN DEN HÄR GÅNGEN!

Avdelning 1
Ranking

A: 4-9-2
B: 1-3-5-10-7-11
C: 8-12-6

SPETSSTRIDEN

1 Heading Reference kan ta upp kampen med spetsfavoriten 2 Harran Boko om kusken vill, frågan är vad Wäjersten väljer. 4 Coogan kan också öppna men når normalt sett inte spetsen av egen kraft.

ANALYSEN

En fin silverfinal inleder Solvalla-helgen. Vi är inte heller riktigt överens om favoritskapet här av en anledning som stavas att det inte handlar om hemmaplan. 4 Coogan tycker vi sett allt bättre ut efter att Redén ändrat lite på hästen. Avslutade bra senast och var inte långt från att få vinna och med ännu ett lopp i kroppen så kan det var dags den här gången. Barfota runt om den här gången! Får förstarösten. 9 Zap Di Girifalco har gjort det mesta rätt sedan han kom till Goop och tagit fyra segrar på V75. Senast passade inte banan men hästen avgjorde ändå på ren klass. Nionde-spåret här är inte alls så tokigt och med minsta fart på loppet borde den här italienaren bli livsfarlig. 2 Harran Boko blir förhandsfavorit och hade loppet avgjorts på Jägersro hade vi rent av spikat. Det faktum att hästen tävlar som allra bäst på sin hemmabana kan t.ex. ses i hästens fem senaste starter där det blivit två segrar på Jägers men ingen utanför Malmö-ovalen. Är ändå favorit att nå spetsen och därifrån kan såklart hästen vinna men vi tycker det är självklart att syna honom med tanke på den tydliga statistiken. 1 Heading Reference har ett fint innerspår och skulle kunna ta upp kampen om spets. Rygg på ledaren vore nog heller inte så tokigt och det är frågan om hur kusken resonerar. Höll väldigt bra från ledningen sist och visade form på det. Barfota bak den här gången!
http://tipsaren.com för HELA analysen!

Andelsspel hittar ni som vanligt på: https://www.atg.se/cigarrmagasinet

 

BANSKY VILL LEDA LOPPET RUNT OM!

Avdelning 2
Ranking
A: 4-6-8
B: 3-1-7-2-11
C: 10-9-5-12

SPETSSTRIDEN

4 Bansky är mycket snabb från start och bör ta sig förbi 1 Flexible Launcher och 2 Bo Diddley som båda gärna vill ner till plankan för att nå ledarryggen. 7 Bridge Jumper kan också laddas men tar sig inte till spets av egen kraft.

ANALYSEN

4 Bansky bör braka till ledningen här och ska sedan ha en bra chans att stanna där över mål. Vann på ett riktigt övertygade sätt senast i Finland efter ett blytungt lopp, ett halvvarv längre den här gången gör att det inte får kosta lika mycket kraft den här gången under loppets gång om det ska gå vägen. 6 Oracle Tile är en segermaskin som siktades mot Derby-final men som inte lyckades med det efter att hästen kördes lite för optimistiskt mitt i loppet och det blev stumma ben till slut. Man säger dessutom från stallet att hästen hade en infektion i kroppen. Gången innan tappade hästen en sko innan loppet och man fick slå på en annan som gjorde hästen något rullig i loppet. Lite otur alltså på slutet och nu kan det vara läge igen att ha lite tur med sig. Rankas upp. 8 Uncle Töll står risigt till men bör ändå tas med tidigt i beräkningarna med tanke på den balans hästen tävlade på näst senast kontra senast. Nu återgår man till balansen man hade i Derbykvalet som var bike, barfota runt om, open eye samt rycktussar och man tänker ladda framåt direkt för att se hur långt det räcker. I ordinarie klass nu och ska ses med chans. 3 Upper Face vann mot tipsettan senast efter en snygg spurt. Den längre distansen den här gången kontra förra loppet bör vara ett plus då hästen känns mer stark än snabb. Tappar från start men kan leverera till slut. Inte borta.

 

DET FINNS INGET STOPP I LIPSTICK TOOMA!

Avdelning 3
Ranking A: 7
B: 14-11-3-10-13-4-15-2-12
C: 5-8-6-1-9

SPETSSTRIDEN

Fyra hästar på start och det ser ut att stå emellan 3 Anna Mauds Lassie och 4 Loes om spetspositionen och det känns öppet dem emellan. Ett tidigt avancemang från 7 Lipstick Tooma och denne kan få överta.

ANALYSEN

7 Lipstick Tooma ser det inte ut att finnas något stopp i ännu trots att pengarna trillat in snabbt på kontot. Står fortfarande bra till i loppen som just den här finalen och borde åter ha en toppchans. Man kan alltid spekulera i en förlust men med de här förutsättningarna ska inte förlusten komma om stoet står på fyra friska ben. Körs mot täten om tempot bedarrar? Spik! 14 Unique Juni står 20 meter sämre till och är ett stenhårt sto som tål att gå hela vägen vilket hon visade senast. Lär få tugga på i spåren här och den här gången tror vi inte att hon får fatt i vårt singelstreck, speciellt om denne kör framåt täten och får bestämma. Tvåa? 11 Darah Bibo står intressant till med springspår och är inte så tokig från start. Kan därmed hamna bra på det och med tanke på att formen ser ut att vara god så bör stoet kunna vara långt framme.
Aktuell vid favoritfall. 3 Anna Mauds Lassie är en av två hästar som kan nå spetsen initialt och på det nå en tätplacering. Skräll.
http://tipsaren.com för HELA analysen!

Andelsspel hittar ni som vanligt på: https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Föregående artikelJanne Jackpot inför Kriterielördagens V75!
Nästa artikelInför V75 (lördag): Skoryck och vässning från Redén

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.