V75 Analys från Spelguiden/Liraren Solvalla 8 februari 2020

170

V75 Analys från Spelguiden/Liraren Solvalla 8 februari 2020

Solvalla-finaler och en jackpot på 41 miljoner låter välregisserat från ATG och då omgången också håller hög sportslig klass är det svårt att klaga på något. Vi väljer också att gå emot en del favoriter i omgången och tycker oss ha hittat väldigt fina idéer som vi väljer att följa fullt ut. Omgångens bästa kommer mycket passande nog också i epilogen! Häng med Liraren på lördag som åter är på väg uppåt i form!

FULLSTÄNDIGA ANALYSER TILL V75 KAN NI ALLTID BESTÄLLA PÅ http://www.liraren.nu
EN PRODUKT FRÅN SPELGUIDEN AB

LIRAREN V75 FINNS ÄVEN SOM ANDELSSPEL! https://tillsammans.atg.se/lagsida/54413

V75
Datum: 2020-02-08 Tid: 16:20 Spelstopp: 16:20 (2020-02-08)
Finaler & Jackpot på Solvalla!

HEVIN BOKO FÅR GÅ DEN TUNGA VÄGEN?
Avdelning 1 Ranking
A: 2-5-4
B: 8-9-10-7
C: 1-3

SPETSSTRIDEN
4 Mulligan och 5 Ultra Bright ser klart snabbast ut bakom bilen och det bör stå dem emellan. Fördel för invändig häst. 2 Hevin Boko har lill-chans att få överta ifall de två förstnämnda skulle köra alldeles för fort.

ANALYSEN
Stoeliten innehåller inte de allra bästa stona i landet men det är heller inte så konstigt den här årstiden. Omgångens största favorit har 2 Hevin Boko en bra chans att bli och det är väl knappast fel med tanke på hur bra hästen var senast. Ändå provar vi en gardering då stoet kan bli den som får göra jobbet utvändigt om ledaren. Vann visserligen från den positionen senast men större favoriter har fallit därifrån förut. I en jackpotomgång är det alltid intressant att prova att gardera en stor favorit när man har chansen. 5 Ultra Bright föll med flaggan i topp senast efter att ha blivit utsatt för massiv press av dagens tipsetta. Scenariot skulle kunna bli detsamma den här gången och med den genomköraren stoet fått kan vara nyttig här. 4 Mulligan är också kvick från start och kan också sitta i ledningen och då är det svårt att se Uhrberg släppa den ifrån sig frivilligt. Någon av den nämnda duon kan också välja att ta rygg på ledaren vilket på förhand också ser gynnsamt ut. 8 Umaticaya är loppets rövare. Gör debut för stall Kolgjini och det ska bli mycket intressant att se ifall de fått stil på den här strulpellen. Det låter också positivt från stallhåll och då styrka finns så det räcker och blir över så kan detta vara ett riktigt jackpot-drag!

GLOBAL VENTURE FÅR TIPSET PÅ LÄGET

Avdelning 2
Ranking A: 1-8
B: 7-4-3-9-2-6-10-5
C: 11-12

SPETSSTRIDEN
1 Global Venture har tagit samtliga segrar från spets varför taktiken är given här. 2 Enriko Ha, 5 Walther På G. och 8 Il Duce Boko är också kvicka men vi håller innerspåret som favorit.

ANALYSEN
Utgångsläget för 1 Global Venture blev avgörande för tipset här då han har ett spetsläge, en position där karriärens samtliga fyra segrar kommit ifrån. Kommer även här att tävla med urryckare för första gången vilket förstås kan ge en extra effekt. Från stallet låter den positivt och segerchansen bör vara hyfsat god. 8 Il Duce Boko fick läget emot sig här men är så pass bra att han kan vinna ändå. Kommer med stor sannolikhet att laddas framåt och är dödens ledigt kan man landa där. Tätare starter nu borde vara ett plus och hästen ska räknas tidigt. 7 Indy D. kommer med toppform i och med sina tre raka segrar. Är ingen raket från start varför utgångsläget spelar lite mindre roll. Har sedan ett tungt slutvarv att tillgå och blir bara tempot uppskruvat lär vit och grön kusk komma långt ut i banan på Solvallas upplopp. 4 Sunday Sonata blev trots segern näst senast på V75 ändå bortglömd i sin senaste start och det blev vinst igen. Det som talar för att det skulle bli tredje raka här är att hästen troligen kommer att få en fin resa och då kan avsluta vasst igen. Har haft bra kuskar på slutet men Erik upp för första gången är alltid intressant.

STENHÅRD ÖPPNING KAN ÖPPNA FÖR ANDRA?

Avdelning 3
Ranking A: 4-5
B: 9-6-3-2
C: 12-7-8-10-1

SPETSSTRIDEN
Här kan öppningen bli riktigt snabb. 2 Västerboonthenews är som bekant startsnabb och söker en position invändigt. 3 Baron Gift kan också öppna vasst men frågan är om en smygare söks den här gången. 4 Elian Web och 5 Disco Volante är två riktiga startraketer och det är dem emellan det står tror vi. På spåret får invändig häst agera spetsfavorit.

ANALYSEN
Guldfinaler brukar alltid vara en höjdpunkt och så är det även den här gången. 4 Elian Web höll undan för självaste Propulsion i sin senaste start vilket var imponerande. Har klara spetschanser igen och kostar det inte för mycket att nå till spets är såklart vinstchansen väldigt god. Nu finns det ändå en del som talar för att det kan gå undan första varvet vilket kan öppna upp tillställningen. Det är också anledningen till att vi garderar upp loppet med några hästar till. Den första är 5 Disco Volante som troligen är i sitt livs form. Hästen ska också kännas ännu piggare än tidigare och Ulf vill säkert utmana tipsettan bakom bilen. Skulle ledningen nås så är det mycket värt men hästen går också bra bakifrån numera och känns under inga omständigheter avsågad här. 9 Gareth Boko är den som kan få loppet ifall tätduon skulle köra för hårt mot varandra. Har också en bra startrygg att gå i och kan hitta en position i den främre träffen direkt. Vann från dödens senast men är också vass bakifrån. I striden. 6 Olle Rols får också ett streck då det är en häst som alltid är farlig i lopp med överpace. Går alltid enda in i mål och verkar ha hittat stilen igen. En faktor till är att hästen trivs extra bra på Solvalla där det blivit fyra segrar på fem starter. Kul outsider!

DEN HÄR GÅNGEN BLIR DET INTE GALOPP!

Avdelning 4
Ranking A: 2
B: 5-6-12-10-7-14-11-8-13-4
C: 1-9-3

SPETSSTRIDEN
5 Rapide Cash har bäst chans av de fem på start. En felfri 2 Aura S.L. är säkert sugen på att överta.

ANALYSEN
Jackpot-omgångens första singelstreck faller på 2 Aura S.L. Galopprisken finns naturligtvis där men det är en risk vi är beredda att ta då vi tror att hästen är överlägsen felfri. Rutinerade Kontio är också en kusk som har bra hand med den här typen av hästar. Utrustas även med en huva den här gången för att bli mer avslappnad. Felfri krossar hästen det här gänget på styrka och vi tror på felfri avgång den här gången. Spik! 5 Rapide Cash bör ha en vettig chans att ta ledningen och i den positionen släpper nog bara Kim till vårt singelstreck. Har höjt sig i ny regi med två segrar och en andraplats och är normalt sätt långt framme igen. Vid gardering. 6 I´m a Beliver är en vass spurtare vilket han visade senast.
Smygläge den här gången och kan med lite tur använda sig av samma recept som sist. Inte ofarlig. 12 Seven Karats varnade vi lite extra för näst senast och hästen var inte långt ifrån att skrälla. Senast tog hon inte en meter extra. Den här gången blir det ett norskt huvudlag för hästen vilket kan vara intressant och huruvida hästen kan utnyttja springspåret återstår att se då det är debut i voltstart.

FULLSTÄNDIGA ANALYSER TILL V75 KAN NI ALLTID BESTÄLLA PÅ http://www.liraren.nu
EN PRODUKT FRÅN SPELGUIDEN AB

LIRAREN V75 FINNS ÄVEN SOM ANDELSSPEL! https://tillsammans.atg.se/lagsida/54413

TOPPLOPP I SILVERFINALEN!

Avdelning 5
Ranking A: 4-6
B: 11-12-8-9-10-2-7-1
C: 3

SPETSSTRIDEN
1 He´s a Diffacolt är snabb men körs troligen inte i spets. Det kan öppna för 2 Southwind Hydro. Vi tror dock inte heller att Jansson tänker köra i den positionen ifall 6 Doctor Doxey Zenz kommer brakandes direkt.
ANALYSEN:
Silverfinalen är som alltid högklassig oavsett årstid i stort sett. 4 Hawk Cliff är ordentligt ärrad i de här sammanhangen och verkar dessutom ha utvecklats ett snäpp ytterligare under den träningsperiod hästen haft. Är både stark och snabb och alltid vass över ett upplopp. Vid minsta klaff blir hästen segerfarlig! 6 Doctor Doxey Zenz har ”mosats” på i varenda start i stort sett och inget talar egentligen för att taktiken blir annorlunda den här gången. Kusken tog enligt honom själv i hästen för mycket senast efter en snabb öppning vilket gjorde att andningen drabbades. Ska kunna ta sig till täten den här gången på ett lugnare vis och bör sedan räcka långt.
Från bakspår har vi sedan 11 Pascha Tilly som har en vass spurt att tillgå. Stumnade till slut senast efter att ha travat i 08-fart i 400 meter. Med lite mer flyt den här gången kan den speeden göra på upploppet och då blir han garanterat att räkna med. 12 Harran Boko är en annan topphäst med ett ruttet läge. Behöver lita till turen men kan flytta på sig när det stämmer på vägen. Har varit nere i Paris en sväng och svarade då för ett topplopp efter galopp från start. Med rätt ryggar blandar sig hästen i segerstriden här.

VILKEN KLASS I-FINAL!

Avdelning 6
Ranking A: 8-11-1
B: 3-4-7-10-5-6-9
C: 12-2

SPETSSTRIDEN
Här kan flera braka iväg ordentligt om kuskarna laddas. 3 Atik D.L. bör ta sig förbi invändiga hästar till att börja med men kan sedan få problem att freda sig mot 5 Devs Dragon. Utvändigt om den hästen återfinns också 8 Arch Lane som trots spåret kan blanda sig i striden. Då har vi inte nämnt 3 El Gumpert samt 7 Ingo som också kan vara intresserade av att vara med och köra. Öppet!

ANALYSEN
Mycket fin klass I-final där många hästar kommer att vandra genom klasserna ifall de håller sig friska och hela. 8 Arch Lane är ju riktigt intressant efter regibytet och han agerade bländande senast och vann med mycket sparat. Läget här kan diskuteras, vi tror att det kan spela mindre roll då hästen är väldigt snabb och kan nå spets ändå. Alternativet är annars att försöka ta sig ner i banan vilket borde gå bra då många hästar kan laddas vilket kan underlätta för att krypa ner bakom dem i banan. Bästa hästen i loppet! 11 Volare Gar är en riktig vinstmaskin som höll starkt senast trots att det inte blev vinst. Annorlunda förutsättningar den här gången och kanske kan det vara bra för hästen att få anfall bakifrån den här gången, speciellt som att det ser ut att bli ett snabbt inledningsvarv. Får inte glömmas bort! 1 Hobby De L´iton fick grus i maskineriet då han blev sjuk inför en V75-start näst senast.
Gjorde sedan comeback igen på Åby och behövde nog det loppet. Har sett väldigt stabil och fin ut i sin nya regi och är en häst som alltid haft mycket fart i sig. Kan inte nyttja spåret men bör hitta ut i slagläge. Vågar inte vi räkna bort. 3 Atik D.L. sänkte sitt rekord från utvändigt om ledaren senast och gjorde ett starkt lopp. Kan stressa upp sig från start men är annars snabb nog att vara med i körningen. Det troliga är ändå att det inte blir någon maxladdning här utan att man kör till slut istället. Inte ofarlig här.

FULLSTÄNDIGA ANALYSER TILL V75 KAN NI ALLTID BESTÄLLA PÅ http://www.liraren.nu
EN PRODUKT FRÅN SPELGUIDEN AB

LIRAREN V75 FINNS ÄVEN SOM ANDELSSPEL! https://tillsammans.atg.se/lagsida/54413

VI FÅR FEELING FÖR BO C.!

Avdelning 7
Ranking A: 2
B: 10-12-3-4-5-6-1
C: 11-8-7-9

SPETSSTRIDEN
Här har vi feeling för att 2 Bo C. har en jättechans att hålla ut 3 Franklin Face och därmed vinna loppet på det. Utvändigt kan även en sån som 5 Religious öppna men att ta sig förbi två mycket snabba invändiga hästar går normalt inte.

ANALYSEN
Omgångens bästa jackpot-spik hämtas i avslutningen och heter 2 Bo C. Har sett lysande ut i sina två senaste starter med ruggiga avslutningar och nu är det verkligen dags att få ordentlig utdelning igen. Från stallet låter det också väldigt optimistiskt och tränaren uppger att han inte hade varit rädd för att starta hästen i Gulddivisionen i den form han befinner sig nu. Vi har dessutom en väldig feeling här för att Kim kan köra hästen till ledningen direkt och vem ska slå honom då? Vi spikar! 10 Man At Work har vi jagat länge och väl och hästen svarar för det ena topploppet efter det andra utan att få full utdelning. Ser ut att åter få ett tungt lopp härifrån vilket gör att vi den här gången står över honom. Är förstås jätteaktuell om man väljer att gardera loppet. 12 Grainfield Aiden kommer åter att glömmas bort på utgångsläget. Det tycker inte vi att han ska göras då detta handlar om en väldigt kapabel häst. Det låter också från kusken att han kommer att ta ett initiativ i loppet ifall tempot bedarrar. Passas. 3 Franklin Face är med och utmanar om ledningen och skulle vår spik tas lugnt från start eller komma bort ligger vägen öppen för Erik här. Har sex segrar på sju försök i ledningen vilket talar sitt tydliga språk. Kommer att dra mycket streck på sig.

Veckans V75-förslag är ett vanligt matematiskt och kostar 4480 kr att lämna in.

Kupong #1
1) 2,4,5,8,9 (10-7)
2) 1,2,3,4,6,7,8,9 (10-5)
3) 4,5,6,9 (3-2)
4) 2 Aura S.L. (5-6)
5) 2,4,6,8,9,10,11,12 (7-1)
6) 1,3,4,7,8,10,11 (5-6)
7) 2 Bo C. (10-12)
5x8x4x1x8x7x1=8960 rader

DD-förslag#1 7×200 kr
1) 1,3,4,7,8,10,11
2) 2 Bo C.

FULLSTÄNDIGA ANALYSER TILL V75 KAN NI ALLTID BESTÄLLA PÅ http://www.liraren.nu
EN PRODUKT FRÅN SPELGUIDEN AB

LIRAREN V75 FINNS ÄVEN SOM ANDELSSPEL! https://tillsammans.atg.se/lagsida/54413

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEnögda hästen har gått SUPER-bra
Nästa artikelInför V75: I’m A Believer kan ge honom en riktigt fin lördagspresent

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.