V75 Årjäng 13/7-2013 Årjäng Stora Sprinterlopp

271

V75TIPSET

 

Förra lördagen blev det riktigt svårt och jag hade inte fokuserat något på Björn Goop som skrällkusk och därmed var jag/vi också helt borta. Surt sa räven men nya tag imorgon. Dessvärre känner jag att tiden inte räcker till för att skriva den krönika som jag helst hade velat och därför blir tipsen till imorgon korta och mest fokus på systemet. Håll till godo!

 

V75 system

V75-1: 2 Johnny B.Kemp

V75-2: 5 Lome Brage

V75-3: 3,4,7,11

V75-4: 1,3,11

V75-5: 5,7,14,15

V75-6: 1,4,6,7,10,11,12

V75-7: 2,3,4,5,9,10

2016 rader/1008:- (spikförslag för mindre system: 7 Rooibos i V75-3 ger 504 rader/252:- eller 3 Trust Launcher, en mer chansartad spik, ger 672 rader/336:-)

Spikarna: 2 Johnny B.Kemp i V75-1 är inte favorit men jag tror faktiskt han är en bättre häst en favoriten 3 Rocky Winner. Oavsett om det blir ledningen eller en resa i ryggar för Jonny B.Kemp så tror jag att han vinner detta. En klart spelvärd spik!
5 Lome Brage i V75-2 ska jag villigt erkänna att jag inte har sett in action men det är väldigt positiva tongångar och dessutom sitter Erik Adielsson upp. Felfri så leker han troligtvis hem detta. Stor favorit men spikar man inte Lome Brage så får man ta fram rollern och måla på rejält.
7 Rooibos i V75-3 har jag blivit väldigt imponerad av i de starter han har gjort för stall Goop. Jag tror att han kan bli farlig i årets upplaga av Derbyt. Spikförslag på en mindre bong men på den större garderar jag upp honom med tre hästar.
3 Trust Launcher i V75-4 är en chansspik på en mindre bong och ett alternativt spikförslag till 7 Roooibos. Peter Untersteiner låter ganska uppåt och han laddar för spets då Trust Launcher går klart bäst i den positionen. Senast satt han fast med en hel del sparat och för tre starter sedan så blev han rejält uppvaktad under slutrundan men gick undan till enkel seger via 1.12,5 sista rundan och det räcker en bra bit i Klass II. Värsta motbudet 11 Capone Boko kommer få göra jobbet själv och det kan bli en övermäktig uppgift.

Dragen: 4 Molle C.D i V75-3 är väl inget drag, snarare morgondagens kommunare men han måste ändå nämnas. Han debuterade för Daniel Redén senast och imponerade stort. Bör rimligtvis ha tagit ett kliv framåt till denna starten och felfri blir han att räkna med.
I samma lopp startar 3 High Stage och 11 Trailing Edge från stall Melander. Väldigt lite streckade men de är inte alls så tokiga och ska inte glömmas. Intressant med Åke Svanstedt bakom Trailing Edge!
I V75-5 startar 7 Robben Bob från stall Zet (Daniel Redén) med formkusken Johan Untersteiner i sulkyn. Robben är en svårbedömd häst och en aning humörsbetonad men en klart kapabel häst. Senast vann han med en del sparat och skulle han komma bra på det här så blir han giftig.
Vill även varna för 15 Quadroon som har mycket fart i kroppen. Skulle det klaffa med ryggar att gå i så fäller han många till slut. Se upp!
V75-6 ser ut att bli en riktig fartfest. Flera startsnabba kusar (och kuskar) kommer ladda från start och det lär gå undan. Jag vill slå ett slag för fyra ganska lågt streckade hästar: 7 Mr Jef Fior, 10 Pascal Zet, 11 Jitanes och 12 Estrella Dorada. Mest intressant tycker jag Mr Jef Fior och Pascal Zet är. Ganska rejäla hästar som kommer gynnas av om tempot blir rejält uppskruvat.
V75-7 tillika Årjängs Stora Sprinterlopp blev ett riktigt härligt lopp. Det ser ut att kunna gå undan rejält och det ska bli härligt att se. Min vinnare är 9 Raja Mirchi som Erik Adielsson äntligen får chansen bakom igen. Erik och Ludde tränade kusar brukar gå väldigt bra ihop och sitter bara formen där så har Raja kapacitet att mosa motståndet.
Varnar lite för 4 Deuxieme Picsous, en häst som jag verkligen gillar och jagat flera gånger förr. Missade tyvärr honom senast och det grämer jag mig för. Nu är det sylvasst motstånd och det är långsökt att tro på seger men med friskusen Kim Eriksson i jollen så går ingen säker.

Avslag: 3 Rocky Winner i V75-1 tror jag får tufft att rå på 2 Jonny B.Kemp som är en ruskigt snabb häst. Avslag på favoriten och spikförslag på andrahandaren istället.
1 Salsa Knight i V75-6 kan mycket väl spåra runt om men det ser ut att bli laddning från flera håll och inledningen kan bli tuff. Benen kan bli tunga över upploppet och då kommer de från alla håll!

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelEn skäck!?
Nästa artikelSanity får slå in sista spiken…