V75 Axevalla 20/7-2013

248

V75TIPSET

 

Ingen flyt i lördags och det blev bara fem rätt. Lome Brage hade ingen bra dag men frågan är om han rått på Raggmunken oavsett. Fin insats och ett ekipage som man verkligen unnar seger om man nu ändå ska spricka på V75.
Även i V75-4 sprack det då det stora stallskriket Virvel utan större problem kunde sprinta till spets och sedan var han ohotad. Hoppas och tror att några av er fick med honom på lappen med tanke på vilket snack det var om honom under lördagen fram till start.
V75 gästar Axevalla både på lördag och söndag och nu håller vi tummarna för att vi prickar in full pott. Jag tror det kan bli hyfsad utdelning om man hittar sju rätt.

 

V75 systemet

Spiken
Min spik är lite chansartad men det är uppåttoner från tränarhåll och det är en häst med ganska hög kapacitet. 7 Helge Zonett i V75-2 har springspår och Svanen är inne på att han spetsar. Helge är en rejäl häst som står distansen och det egentligen ingen som har häst nog att trycka på från dödens så min känsla är att Åke får styra detta loppet som han vill. Värsta motbudet är 5 Romeo Lavec som jag ser det men han är orutinerad och möter klart tuffare motstånd än han gjort tidigare. 
Detta är Åkes bästa chans på V75 och han brukar inte ha fel…

Låsen
Jag låser V75-1 och V75-5 med två hästar i vardera lopp. I V75-1 tar jag favoriten 2 No Deal och 10 Oolong. Ett ganska fegt lås och kanske borde jag tagit ställning och spikat No Deal som har gjort det ruggigt bra men jag vill ha med Oolong nu när han har ett bakspår och förhoppningsvis får lite ryggar att gå i. Han har en sylvass avslutning när han får ett lopp på rulle och över Axevallas långa upplopp blir han tuff att tas med.
I V75-5 blir det ytterligare ett tråkigt och fegt lås men min känsla är att 13 Pantholops och 15 Askens Valencia är huvudet högre än sina konkurrenter. Samma här, kanske borde jag ta ställning för Askens Valencia men för er som läst mina tips på sistone så förstår ni att jag gärna vill gardera Nurmos tränade hästar utanför Solvalla. Dessutom kan Pantholops med lite flyt gå med i rygg på Askens Valencia och då kan hon flyga lågt över upploppet. Örjan måttar in…

Dragen
1 Panter Neo i V75-3 är Svanstedt lite uppåt på och han säger att på form och läge vill han varna för Panter Neo. Till under 10% tycker jag absolut han är värd ett streck.
5 What Love Can Do i samma lopp är inte så tokig och nu är det sprint och Björn Goop i sulkyn för första gången. Stora plus! Startsnabb och med lite klaff kan What Love Can Do skrälla.
V75-4 är ett hyfsat svårlöst lärlingslopp och jag vill måla på lite. Mest intressant, streckmässigt, är 4 Ohkotok Goj och 7 Vison Fromentro. Inte så tokiga kusar men framförallt tycker jag kuskarna Ville Karhulahti och Oskar J Andersson tillhör de bättre i loppet och man ska inte förakta streck för kuskar. Min förstaHÄST i loppet är 10 Zonguldak men mitt förstaEKIPAGE är 9 Callela Loyalty med Rickard Svanstedt i sulkyn. Rickard tycker jag är duktig i sulkyn och det hade varit intressant att se honom utvecklas om han hade kört fler lopp i Sverige. Nu åker han snart med farsgubben over there och kanske får vi höra talas mer om Rickard från andra sidan Atlanten…
I V75-6 tror jag man klarar sig en bit på 3 Overtaker By Sib, 5 Alamo Boko och 10 Le Mat men jag vill varna för 2 Avanti L.M som gjort flera bra insatser på Axevalla. Ett perfekt startspår för honom och skulle det klaffa med lite tempo i loppet så har Avanti L.M en rejäl avslutning att tillgå. Bosse Falsig har alltid en räv bakom örat.
4 Pato i V75-7 har inte riktigt fått till det i år men senast var han på väg mot en fin insats på Visby men väder- och banförhållande ställde till det då och han galopperade på upploppet med gott om krafter i behåll. Går han felfritt här så går ingen i fältet säker då Derbyvinnaren från ifjol är en riktigt stark vinnartyp som kan vara ett ämne för de riktigt stora loppen.
10 Spring Erom i samma lopp har liksom Pato inte heller fått till det i år och han har startat ganska sällan vilket jag tror delvis beror på att han har lite problem med fräschören. Är han frisk och fräsch här och har vaknat på rätt sida så kan han absolut vinna. Krävs lite klaff på vägen men så länge han är streckad runt 10% är han klart intressant.

Avslagen
2 Casanova Boko i V75-3 är det kanske vansinnigt att ge avslag på men faktum är att Timo Nurmos tränade favoriter har bränt flera gånger som stora favoriter på V75 utanför Solvalla. Hans hästar går av någon anledning allra bäst på Valla och det är främst av den anledning som jag garderar fine Casanova Boko. Men han möter också tufft motstånd så det lär inte bli någon promenadseger.
5 Depardieu i V75-4 är snabb ut och är nog favorit mestadels i egenskap av att han har goda spetsmöjligheter. Det är dock inte den tuffaste hästen när det gäller slutstriden och jag blir inte förvånad om han packar ihop över upploppet och ger sig i förtid.
1 Beckman laddas för spets i V75-7 och kanske kan han leda runt om men det är inga bluffar han möter och han kommer inte att få sitta i spets och varva i 15-16 fart. Det lär bli tufft tempo och jag har svårt att se Beckman stå hela vägen.

Systemet

V75-1: 2,10
V75-2: 7 Helge Zonett
V75-3: 1,2,5,7,9
V75-4: 2,4,5,7,9,10
V75-5: 13,15
V75-6: 2,3,5,10
V75-7: 1,2,3,4,10

2400 rader/1200:-
Två alternativ till ett mindre system: Alternativ 1 är att spika 2 No Deal i V75-1 och 15 Askens Valencia i V75-5. Då blir systemet på 600 rader/300:- Den som känner sig modig och vill chansa spikar mot favoriterna i respektive lopp, 10 Oolong i V75-1 och 13 Pantholops i V75-5.
Alternativ 2 är att spika 2 Casanova Boko i V75-3. Då blir systemet på 480 rader/240:- Kanske låter knasigt att ha Casanova Boko som alternativ spik när jag har avslag på honom men det är inte helt enkelt att hitta vettiga spikar och även om inte Casanova Boko är en klockren spik så är han ändå ett av de bättre förslagen. Hoppas det inte låter alltför invecklat och dumdristigt 🙂

 

Lycka till!

/Andreas Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelHandboll och Trav = Sant
Nästa artikelNästagångare 20-21 juli 2013