V75 & DD Tips inför HAGMYREN 28 juli i samarbete med TIPSAREN.COM

429

V75 avd 1-3 i samarbete med SPELGUIDEN AB

V75-1: 4 POLEPOSITION siktas mot Derby-kval och har efter en tung träningsperiod nu lättats igen och ska stå för en stark prestation här.

Fjärdespår och Mika Forss istället för Örjan gör ändå att vi drar öronen åt oss och garderar på! 7 INVISIBLE SUN är ett motbud från spets! RANKING: A: 4-7 B: 11-1-6-5-9-10 C: 8-12-3-2

V75-2: 2 ARAGORN AS ska vara 20 meter bättre med ett lopp i krop- pen efter lång frånvaro och skulle dessutom ledningen kunna nås blir detta en hård nöt att knäcka för övriga! 6 L.A.BOKO är ändå benhård av sig och har härdats länge mot tufft motstånd. Räknas tidigt! RANKING: A: 2-6-4 B: 7-5-3 C: 8-9-1

V75-3: 6 JOBSPOST skulle utmana It´s Peppertime senast men det slutade då med galopp för båda hästarna. Slipper den konkurrensen nu och vi tror då att detta är hästen i loppet. Vinner från dödens? Spik! RANKING: A: 6 B: 1-5-2-3-9-7-4-11 C: 12-10-8

Fullständigt tips hos http://tipsaren.com

 

Dagens GlimmaDubbel 29/7

Vi står inför en i mina ögon svår DD under lördagens runda på Hagmyren.

I första DD är Isabelle Cash första hästen som har en passande uppgift här. Höll bra senast när Celiaz vann. I andra hand tar jag med Pretty Primadonna som kommer med två raka segrar. Borups Vallmo som gick 12,2 sista 800 senast är med där framme när mållinjen närmar sig. Till sist vill jag ha med en rejäl skräll i form av Hera Hammering som gick riktigt bra efter galopp näst senast. Står tufft till men löser det sig kan hon plocka ner många till slut.

I andra DD rankar jag Zeudi Amg högst. Insatsen senast på Jarlsberg var mäktig. Men hon var inte så märkvärdig gången innan det därför garderar jag med Click Bait som jag tror kan komma vettigt till direkt då han in start har rygg på Night Brodde.

Spela gärna DD med utgång på Isabelle och Zeudi där minst en av dem måste vinna.

DD1: 14 Isabelle Cash, 5 Pretty Primadonna, 7 Borups Vallmo, 12 Hera Hammering

DD2: 8 Zeudi Amg, 10 Click Bait

Häng med mig på helgens spel. Mina spel finner du nedan.

V75 Hagmyren

https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/221973_V75_2023-07-29_17_5

GS75 Tingsryd

https://www.atg.se/torsvikstobak/spel/221988_GS75_2023-07-30_46_4

 

INTERVJU MED DANIEL WÄJERSTEN INFÖR V75 HAGMYREN

Kanal 75/Alltomtrav

V75® på Hagmyren. Daniel Wäjersten har inte särskilt långt att åka.
Bergsåkerstränaren kommer med en trio som alla räknas som segeraktuella i omgången.

 Fyraårige 11 H.C.’s Crazy Horse (V75-5) har visat stark utveckling och var tidigare i år finalist i Kungapokalen.
Derbyuttagningar hägrar bakom hörnet för hästen, men först tas det avstamp på Hagmyren när hälsingebanan den här lördagen arrangerar V75®. Daniel Wäjersten fortsätter att vinna lopp i parti och minut och bedömer att H.C.’s Crazy Horse är hans bästa chans av de tre han tar med sig.
Senast fick dock hästen nöja sig med ett fjärdepris i ett lopp på hemmabanan.
– Jag ville jag spara lite hovarna på senast, man kan inte köra barfota bak varenda gång, vi har lite andra uppgifter för hästen framåt hösten. Men han kändes faktiskt lite sämre än vad jag hade trott med bakskor senast, så det blir ett plus för honom att gå barfota bak nu.
Men du känner dig trygg i att det vara balansen som orsakade det?
– Ja, han har ju varit så väldigt bra. Så det var mer att det kanske inte slog några gnistor om det senast, samtidigt gick det ju 1.09 sista 500 meterna och han var ute i tredjespår och höll farten bra till mål. Jag förväntar mig en liknande prestation som de han gjort under säsongen.

L.A Boko – slipper Great Skills den här gången
Redan i den första avdelningen av V75®, ett Klass 1-försök som avverkas över lång distans, har Daniel en annan intressant häst. 11 King Only the One (V75-1) kom till tränarens regi i vintras, har hunnit med sex starter, vunnit två gånger och dessutom noteras för tre tredjepriser.
Senast blev det just seger, det på riktigt rejält sätt i Östersund. Då tävlade hästen barfota runt om.
– Barfotabalansen kändes väl ungefär likadant, men det är viktigt att han får gå barfota fram i alla fall. Det är ett plus om de fungerar bra med barfota runt om, men det var inte så stor skillnad i hur han kändes i travet. Han får gå barfota igen.
Hur bedömer du hästens chanser?
– Voltstart känns lite bekymmersamt för honom men det var en bra proposition; det är lång distans och vi har ju bara åtta mil till banan. Vi provar, men det är ganska mycket galopprisk. Han är väl ganska så entaktad på de här snabba sommarbanorna men blir det körning där framme och inte så mycket stiltje i loppet, så tror jag han kan duga.
6 L.A Boko (V75-2) testar silverdivisionen igen.
Hästen var senast tvåa i finalen på Bergsåker, men kunde inte rå på vinnaren, stallkamraten Great Skills.
– Han gick ju väldigt bra på Bergsåker även om hon fick stryk av en bra häst…Men jag var jättenöjd med honom där och hästen verkar fortsatt göra bra prestationer. Det var en väldigt tuff silverfinal senast, men det är tufft i silverdivisionen varje vecka så vi får se lite hur det utvecklas här.
Hur har hästen varit i träningen efter senast?
–Det har sett bra ut i veckans jobb, han har gått vanlig rakbaneträning bara som han brukar göra.
Men det är H.C.’s Crazy Horse som är din bästa chans?
– Jag tycker det. Han står väldigt bra till i Bronsdivisionen. Sedan har jag respekt för Jikken, det är en väldigt bra häst, men ”H.C” duger också fint i klassen, säger Daniel Wäjersten.

Föregående artikelInför V75: Efter skrällsuccén – nu är Emil och Hulte Annika tillbaka
Nästa artikelFem tippar V75 till Rättvik 5 Augusti 2023

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.