V75 Färjestad 25/3

80

V75TIPSET

Spelvärd tycker jag är ledordet för denna V75-omgång. Jag har haft rejält huvudbry med att luska fram ett par spikar och jag känner mig långt från säker. Kommer leverera ett större system och även ge ett alternativ till att göra det lite billigare. Dessutom kommer det ett lite galnare system där jag går lite utanför min rank och siktar mot miljonerna 😉

V75-1: Jag tänker ge tipset till 10 Roses Glory trots bakspåret. Hon imponerade på mig senast då jag inte trodde speciellt mycket på henne. Visserligen blev det galopp och diskning men hon hade vunnit utan galoppen. Klart det är något oroande men jag tror och hoppas det var ett olycksfall i arbetet. Nu möter hon tuffa årgångskamrater men flera av dom årsdebuterar och därför tycker jag det är fördel Roses Glory.
1 Indoor Voices hoppas jag Björn Goop kan få lite fart på från start, hon är nog inte så tokig. Frode Hamres stall har form, det såg vi på Momarken i lördags.
2 Trinity Zet avslutade 2015 på ett bra sätt, en seger i Breeders Crown-finalen och en andraplats i ett kortlopp från tufft utgångsläge och en resa längst ner i kön. Nu är det årsdebut och även om jag tror hon kommer väl förberedd så kan det behövas lopp i kroppen. Men ändå ett tidigt streck.
3 Juniata Hanover har årsdebuten avklarad och gjorde det bra som tvåa bakom Västerboonthenews. Hon är bara medel från start och bör ha svårt att ta ledningen men det vore onekligen intressant att se henne i den positionen.
4 Evelina Palema gjorde det bra som fyraåring och det ska bli intressant att se om hon utvecklats något ytterligare. Hon är ganska snabb bakom bilen och jag håller henne som knapp spetsfavorit.
6 Deepdish är mycket snabb från start och den som kan utmana de invändiga om ledningen. Men hon är inte helt enkel och det kan kosta att ladda iväg henne. Som skräll är hon intressant. I årsdebuten blev det galopp ett knappt varv från mål. Ej hört någon förklaring till varför. Men då man startar igen så kort efter så kan det inte vara något fel på henne.
8 Olympia Gold brottas givetvis med ett ruttet utgångsläge men hästen är fin och har en vass avslutning.
Rank: 10,1,2,3,4,8,6,9,5,7

V75-2: Copiads silverpokal heter den andra avdelningen och är ett lopp för fyraåringar. Jag tror att 13 M.T.Kingofthehill är bästa hästen men han ska årsdebutera och är inte heller helt att lita på. Tipset får han men jag fyller på med ett gäng bakom.
6 Tiger Marke är inte alls tokig och senast segrade han via en bra spurt på stretchen. Jag tror han kan ta ledningen här om Kim Eriksson träffar springspåret och då tycker jag han ska räknas ganska tidigt.
4 Toughertantherest (eller Tuffe som han kallas i stallet) väntar fortfarande på sin första seger. Han har varit lite trippande och bråkig i volten innan men jag hoppas han utvecklats en del i vinter och mognat. Pratade med skötaren häromdagen och hon lät riktigt förväntansfull. Han är väl förberedd inför det här. Finns nog lite kapacitet i honom och han är en av de som kan vinna här. Mycket intressant som skräll då han i nuläget är väldigt lite streckad.
9 Buckle Up Pellini såg slagen ut i sista sväng i det näst senaste loppet men när upploppet nalkades så kontrade han till seger. Inte helt vanlig syn. Senast blev det galopp och det är bara att glömma. Nu sitter Per Linderoth i sulkyn och han har fin kuskform så honom tycker jag man ska se upp med som skrällkusk i omgången.
10 Radjah d’Inverne gick bra senast efter en invändig resa och en något krånglig väg fram till fritt spår på upploppet. Nu är det åter Oskar J Andersson som sitter upp, liksom näst senast då det blev seger.
12 Bellino B. är en riktigt fin häst från stall Lugauer. Ett tidigt garderingsbud här trots ett surt
startspår. Han mötte visserligen inte något våldsamt imponerande motstånd senast men han såg riktigt läcker ut och det var åkandes över upploppet. Lär väl bli ganska påpassad här tyvärr då det garanterat är fler än jag som fått upp ögonen för honom.
Rank: 13,4,12,6,9,10,1,8,14,11,3,2,7,5

V75-3: Kallblod på V75 igen och jag tänker skjuta lite från höften. Det är sprinterdistans och mycket lär hända. 7 Tangen Stegg tror jag BG kan hitta till spets med, kan bli svårfångade.
9 Myhrens Brage får Peter Untersteiner i vagnen. Lite kul att både far och son Untersteiner kör kallblod i samma lopp. Har väl knappast hänt innan? Tror att JU har kört kallblod en gång tidigare i lopp. PU har nog kört några flera och jag undrar om inte han vunnit något kallblodslopp också. Nåväl, hästen är ganska bra och det kan bli en bra smygresa.
10 Reiugs senaste lopp tycker jag alla borde se. Inte bara för att han gör det på ett bra sätt trots dubbla galopper på vägen utan för att det är lite underhållande att se hans aktion som verkligen är speciell. Nu får han duktige Mikael J Andersson i vagnen vilket jag tycker är ett plus och jag hoppas Reiug blir lite bortglömd här.
12 Bellfaks årsdebuterar och får Erik Adielsson bakom sig. Bellfaks har ganska hög kapacitet och räknas tidigt här. Han är dock inte att lita på. Utan galopp på vägen bör han vara med och göra upp om det.
13 Finnskog Fokus och 14 Tojo Prinsen var i sina senaste lopp på Vincennes och tävlade. Tar man sig dit så känner jag att man är ganska tidiga bud här.
Rank: 7,10,12,9,13,14,4,3,1,2,15,6,8,5,11

V75-4: I den fjärde avdelning ska tolv kusar göra upp om segern med lärlingar bakom sig. Ganska kul lopp och rätt så jämnt. 11 Polycrates Face är bästa hästen i fältet men han är också väldigt osäker och det är inget vettigt alternativ till spik.
3 Boomer är snabb ut och den som jag tror tar hand om spets inledningsvis. Utmanas främst av 4 Crazy Year Ås men jag är lite inne på att Frank Nilsson vill köra i ledningen med Boomer. Han är ganska bra och avklarade årsdebuten galant. Jag tror han kan hålla rätt länge i spets och jag ger honom tipset i ett ganska öppet lopp.
Crazy Year Ås är det väl lite frågetecken för formen men han kan en del i sina ljusa stunder. För tre starter sedan varvade han på en 11-tid i spets långt före övriga men lyckades ändå hålla undan till seger på rätt så sega ben. I sista starten 2015 var han tvåa bakom Michelangelo Ås men i årsdebuten blev det galopp. Fidus. OBS! Struken.
9 Dragon Powerfly stod för en fin insats senast. Han övertog spets varvet från mål och fick i sista sväng upp en Sambucus PR utvändigt som kom med väldig fart. Det såg ut att bli enkel seger för utvändig häst men Dragon Powerfly kämpade mot bra och var ytterst nära att kontra till seger. Tidigt streck.
Bakom dessa får jag ingen jättefeeling. 1 Major Tom är inte så tokig men tror det är risk för att han hamnar en bit bak från start. 2 Supreme Court är rätt så bra med från start och borde få en bra position men får inte känslan av att han vinner detta.
Rank: 3,11,4,9,6,5,2,1,10,12,8,7

V75-5: Ett försök till Diamantstoet får vi avnjuta i det femte loppet inom V75. 1 Quota är rask från start men knappast intresserad av att köra där. 4 Veams New Moon, 5 Devs Darling och 6 Caddie Jasmina utmanar utifrån. Även 2 Canmore BF kan öppna men jag tror att Ulf Ohlsson väljer att ta det lite lugnt och bevaka sin position i andraspår för att få andra eller tredje ytter. Jag tycker hon gjorde det bra senast efter en ganska tuff slutrunda. Jag ger henne tipset men detta är ytterligare ett öppet lopp i en ganska svår omgång. Börjar allvarligt fundera på var jag ska hitta mina spikar…
Veams New Moon och Devs Darling är två dugliga kusar som kan utmana vid klaff. Dock inte superheta för mig.
Caddie Jasmina tyckte jag gjorde det klart bra senast. Hoppas det fina vädret håller i sig till fredagen för hon har lite problem med halsen och fukt i luften är inget plus för henne.
9 Evening Prayer gick en ruggig långsida senast och rundade fram till enkel seger. Det såg dock något bättre ut än vad det var tycker jag. Blir överstreckad är min känsla.
11 Lovely Sky har samma utgångsläge som senast och motståndet skiljer sig inte så värst mycket. Gick bra till slut men ändå en bit från segraren. Nja.
Tror mer på Goops andrahäst då, 13 Elita MI som får farsan i sulkyn. Hon såg lite seg ut senast men fick också stryk av en bra häst (Rondine d’Amore vann från dödens).
14 Play It Diablo gjorde ett topplopp senast och var värd en seger men fick nöja sig med tredjepriset. Tufft utgångsläge nu men gör hon om något liknande så får övriga hålla i sig.
15 Elvira Diablo är bra men ställer mig ändå tvekande till att hon ska runda till seger. Bara skrällbud för mig.
Rank: 2,6,14,13,9,15,11,4,5,12,,10,1,7,8,3

V75-6: 1 El Cantante kör nog Mikael J Andersson gärna i spets med men frågan är om Kolgjini den yngre ger sig om 2 Swing Kronos går felfritt. Jag tror inte speciellt mycket på dom två och jag står över.
3 UPW Sund tycker jag är lite intressant. Johan hade säkert chansen att välja 11 Stay Alert som sin uppsittning men tar istället UPW Sund. Kan hända att han lovat sedan tidigare men UPW Sund är i bra form och sköt till bra efter en sen lucka i det senaste loppet.
5 Danne Edel är riktigt stark och hade varit ett alternativ till spik om jag vetat att formen var på topp men frågetecken på den fronten.
Stay Alert gick bra senast men fick också allt serverat från rygg på ledaren som galopperade i utgången av sista sväng och gav spår rätt fram.
12 Pantarei Ans gick ok senast i ett lopp med tufft motstånd och från en dålig position. Nu är det Örjan i vagnen igen och rycker man dojorna nu så är jag rätt sugen på att chansspika. Ger honom tipset åtminstone.
14 Tomorrowland väljer PU att köra och hästen ska debutera i Peters regi. Ingen tokig häst och när PU väljer att sela ut honom på V7 direkt så lär han vara nöjd med honom. Tidigt bud.
15 Candor Hall galopperade senast men kom tillbaka på ett bra sätt. Nu är det åter pappa i sulkyn och visst är han stark nog att gå fram och avgöra loppet från dödens. Det är nog också hans chans att vinna loppet för blir det taktiklopp där framme så kommer det bli för tufft att hämta in de sextio metrarna. Men det kan givetvis även bli så att de där bak sitter och passar och väntar på varandra och då kan någon där framme rinna undan.
Rank: 12,3,15,14,5,1,2,11,13,10,4,6,9,7,8

V75-7: 1 Lightning Force är ok med från start men jag tror det blir rygg på 4 Je T’aime Express, 6 Al Dente eller 7 Exodus Hanover. 3 Propulsion kan säkert lägga iväg lite bättre än visat så han är en fidus i spetsstriden. Det lär laddas från flera håll. Propulsion ser ut att bli klar favorit och rapporterna från Redén är onekligen goda men det är inga bluffar han möter. 4 Je T’aime Express har härdats i tuffa gäng den senaste tiden och ska räknas tidigt.
5 Fire To The Rain gör första starten efter långt uppehåll pga en skada. När Reijo väljer att skicka ut honom i ett sånt här lopp direkt då räknar jag med att han är väl förberedd. Han gjorde några ruggiga insatser som treåring och jag håller tummarna för att han presenteras i ett vasst skick. Då kommer det garanterat inte bli någon enkel väg till seger för Propulsion. Jag tänker ge tipset till Fire To The Rain och hoppas på bra info från Reijo.
Lightning Force är inte så tokig. Från innerspåret kan han nog hänga med och ta en plats om det klaffar. Kan överraska med maxklaff och om de mer betrodda har lite sämre dag.
Al Dente hade inga större framgångar 2015 och frågan är om han har något bly kvar i pennan. Vill se honom fungera innan jag streckar.
7 Exodus Hanover tror jag blir lite bortglömd men han är inte alls tokig. Ganska snabb från start och jag tycker man ska se upp med honom.
9 Explosive de Vie ser även han ut att bli en smula bortglömd. Han gjorde några riktigt fina insatser under fjolåret och ska absolut räknas tidigt.
Det är många som årsdebuterar och givetvis kan det fattas lite hos några av kusarna. Jag tycker det är ett rätt jämnt och kul lopp och jag kan inte annat än se att det kommer gå rysligt fort. Man ska absolut måla på här.
Rank: 5,4,3,9,7,1,2,8,10,6

 

Systemet

V75-1: 1,2,3,4,10
V75-2: 4,12,13
V75-3: 7,10
V75-4: 3,9,11
V75-5: 2 Canmore B.F
V75-6: 3,5,12,14,15
V75-7: 1,3,4,5,7,9

2700 rader/1350:-
Spikar man även 3 Boomer i avdelning fyra blir systemet på 900 rader/450:-

Galna systemet

V75-1: 1,2,3,4,8,10
V75-2: 4 Tougherthantherest
V75-3: 4,7,9,10,12,13,14
V75-4: 3 Boomer
V75-5: 2,6,13,14,15
V75-6: 12 Pantarei Ans
V75-7: 1,3,4,5,7,9

1260 rader/630:-

 

DD-1: 3,5,12,14,15
DD-2: 5 Fire To The Rain
Rak DD: 12-5
Dagens Bubblare: 3-5

Stort lycka till och Glad Påsk!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.