V75 finaler Solvalla

594

TRAVDDBLOGGEN

När det är V75 finaler är det i stort sett alltid tufft, oavsett årstid. Jag tycker vi har riktigt bra klass på finalloppen för att vara mitten av November och det beror till stor del på det milda vädret som gör att banorna fortsatt är mycket fina.

Vi börjar med DD-loppen. I avdelning ett vill jag ha med ett gäng. 1 Zonguldak säger Stefan Persson är väldigt bra för klassen och även om inte läget är optimalt bör han få en bra resa och denna gången slipper han Frozen. 3 Bear Dancer laddas mot spets och väl där släpper man inte, tidig. 4 Checco Boko vann på ett bra sätt senast och det var ju Maharajah som han svarade ut när denne kom upp i dödens. Erik Adielsson i vagnen denna gången är inget minus. 9 Red Rapide var jag riktigt imponerad av senast och sa då att jag ej blir förvånad om han är med i Sweden Cup 2015. Denna gången är det medeldistans men jag tror inte att Red Rapide bryr sig.
Borde kanske ta med 10 Sauveur också men han är lite väl stor favorit för min del och på DD spelet är han inte intressant.
DD-2 är gulddivisionens final och 8 On Track Piraten blir klar favorit. Han lär väl laddas mot spets och får säkert överta så jag är väl dum när jag går mot honom. Men 9 Digital Ink visade att han är på väg uppåt igen senast och här hoppas jag Örjan är aktiv från start för då kan han hinna före den stora favoriten och då kan det bli tufft för On Track Piraten att vinna. Spik Digital Ink!
Bakom dessa lurar en hel hög med fina kusar som har smygform och i mina ögon är det egentligen bara 5 El Sueco som är chanslös. Är man ute efter miljonerna så behöver det inte vara fel att sitta med alla i sista (lyxstreck för El Sueco då kanske ;))

DD-1: 1,3,4,9
DD-2: 9 Digital Ink
Min raka DD: 9-9
Min roliga DD: 1-9

Jag köper inte 5 Food Money som favorit i V75-1. 3 Narold Vox och 4 Namale Kronos är mina två första streck. 6 Time Machine ska ha haft problem med banan senast. Trivs han nu så blir han giftig. 10 Underpaid Hanover har det varit mycket snack om. Nu får han Örjan i vagnen och med tufft tempo kommer han längst ut till slut.
Frågan är om inte den förväntade duellen i V75-2 mellan 6 Montdore och 9 Lover Face är dagens mest spännande. Två mycket bra hästar som är på väg upp genom klasserna.
V75-3 är Solvalla Grand Prix och elva fina fyraåringar gör upp om 400.000. Jag tror inte det blir någon större överraskning och de fyra mest streckade lär göra upp om det. 8 Riff Kronos tror jag mest på.
Klass II finalen (V75-4) är nog ett av dagens mer öppna lopp. 10 Bart MM imponerar och är ett tidigt bud. Letar man skräll så lät Johan lite smått uppåt på 4 Ohana SM men poängterade även att motståndet är klart tuffare än i det försök hon vann på Mantorp.
I V75-5 är det väl en eller alla som gäller. Typ. Jag tror mycket på 4 Jetset men det är en riktigt tuff och jämn final så här kan det skrälla rejält. Som det brukar kunna göra i flerklassloppen för ston 🙂

Idag går även det första B-loppet på Vincennes, Prix de Bretagne. Alltid lite speciellt när det första B-loppet avgörs för då känner man hur Prix de Amerique närmar sig med stora steg. Enda svenskhoppet i loppet är 3 Juggle Face med Dominik Locqueneux i sulkyn men tvivlar på att Juggle Face har några slantar att hämta här. Annars är det Björn Goop vi får hålla en lilltumme för, han kör 18 Timoko. Det lär dock bli ett defensivt upplägg som för flera andra av ekipagen. Jag gillar 6 Akim du Cap Vert och kommer hålla ett litet extra öga på honom idag. Men det är ju nästan bara fina hästar att hålla ögonen på 🙂

Lycka till idag!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.