V75: Heldag för Ludde

196

kolle

Att ta över stafettpinnen efter Solvallas elitloppshelg är ingen tacksam uppgift – men för andra året på raken hade Mantorptravet fått ihop ett kanonprogram.
En som verkade trivas som fisken i vattnet var Lutfi Kolgjini som bokförde sig för en trippelseger där också eftermiddagens sportsliga godbit, Ina Scots Ära, kunde räknas in.

Lutfi Kolgjini vann dagens största löpning, Ina Scots Ära, med blivande stjärnan Opitergium som därmed fick revansch för nederlaget i Kungapokalen för några veckor sedan.
Jägersrotränaren öste föga oväntat beröm över sin adept efter segern.
– Det finns jätteutveckling i honom och jag tror att det är en blivande världsstjärna!
Inledningen på loppet gick knappast att klaga på för storfavoriten Opitergiums del. Jennifer Tillman var nämligen ute efter ledningen bakom Royal Fighter, men Joakim Lövgren vägrade att släppa bakom M.T. Golden Boy, vilket innebar en öppning under 1.10.
– Jag åkte bara med den första biten och när det ”pullades upp” körde jag till och sedan blev det en lek i parken, sammanfattade Kolgjini efter att ha finåkt till en enkel seger.
Via ett avslutande 1.12-varv skrevs segertiden till 1. 13,3 2140 meter med autostart. Förstapriset i fyraåringsloppet Ina Scots Ära uppgick till 300 000 kronor.
Överbetyg även till tvåan i mål, M.T. Golden Boy, som fick elakt tryck i inledningen samt tredjeplacerade Ghetto Blaster som tvingades till ett mycket tungt slutvarv ute i spåren.

Noll talang…
Först ut i Kolgjinis trippel var Eliott Hall som efter att ha övertagit ledningen 1 800 meter från mål säkert höll ifrån sig invändigt spurtande Express Type i veckans gulddivision.
– Det var lite strul in i första sväng, men sedan var det bara att söka sig framåt. Väl i ledningen gäller det att hålla tempot uppe och sköter han sig så långt brukar han vinna. Talangen är ”noll” men det finns mycket styrka, berömde Lutfi Kolgjini.
Därefter vann han med Onice Axe och taktiken Kolgjini använde i det loppet var näst intill identisk.
– När Johnny (Seronera) väl kom till ledningen tog han upp rejält varför jag gav mig iväg och tacksamt fick överta. Hon har fin talang, är kvick i benen och är en ljuvlig häst att hålla på med. Hon gick undan utan att jag rörde henne och var inte trött i mål, sade Lutfi Kolgjini.

Ledning från ”hopplöst läge”
Ett travlopp är inte alltid enkelt att räkna på. Eller vad säger man om Fayence som trots ett på förhand hopplöst bakspår tidigt satt i ledningen.
– Det blev en lucka rakt fram och vi kom emellan fint från start. Han är lite flegmatisk men det handlar om en fin löpare som gjorde det bra, sade Johnny Takter efter att ha satt dit Jägersroamatören Carsten Hanssons femåring.
Lite mer dramatik blev det då Örjan Kihlström vann tillsammans med Patrik Södervall-tränade Arazi Boko. Dramatik så tillvida att den ledande favoriten On Hold såg oslagbar ut framme i ledningen men en snopen galopp 50 meter från mål spolierade hans chanser.

Stark som pappa
Stefan Melander har ruggig form på stallet, vilket bekräftades ännu en gång då Friction vann den inledande V75-avdelningen på ett mycket imponerande sätt.
– Det var bra gjort av honom att kunna tugga ner Svanstedts häst, sade Melander efter att närmast ha krossat den klara favoriten tillika ledande Mellby Sambuca.
Via tredjespår nådde ekipaget dödens efter ett drygt halvvarv, men ”Tarzan” var inte nöjd med detta. Tempot hölls nämligen fortsatt väl uppe och efter att ha mött bortre långsidans fräna motvind på 1.12,7 kopplades ett grepp redan vid ingången till upploppet.
– Han har styrka som sin pappa Scarlet Knight och det fanns även krafter kvar i mål, avslutade Melander.
Det var extra stort intresse kring omgången då den var berikad med en jackpot och en som såg till att värdet sköt i höjden var Ulf Ohlsson bakom Timo Nurmos Montgomery Gel. Trots tredjespår sista varvet visade han sig bara vara bäst och som treprocentare bet det rejält i kuponghögen. Slutligen fanns det endast 20 system kvar, vilka belönades med drygt 1,8 miljoner kronor enbart för sju rätt. Samtliga storvinnande system var inlämnade i Sverige.

Anders Nilsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.