V75 istället för Frankrike och 600.000

38

malin nobbade

En fransk tränare har varit och ryckt i V75-aktuelle hästen Melker.
Budet på 600 000 kronor avfärdades dock av ägarinnan.
– Även om han inte springer in en krona till kommer han alltid att vara Melker för mig, säger amatören Malin Lindström från Enköping.

Från spår åtta bakom startbilen över kort distans ska det till mycket för att sexårige Melker ska kunna blanda sig i striden i V75-7 i Bollnäs på lördagen.
Men det här med att ge upp på förhand? Nej, det ligger inte för Malin Lindström med licens på Örebrotravet.
– Det klart att jag tror på honom. Fast det gör jag i och för sig i varje start…
Malin Lindström sökte en färdig starthäst för några år sedan och hade ringt runt på den en del annonser då hennes väg korsades med en mörkbrun hingst med namnet Melker.
Hästen var till salu hos Pierre Nyström som driver stall med frun Lise-Lotte.
– Jag åkte dit och kollade och så blev jag kär i Melker. Jag vet inte…det var något med ögonen och hela honom. Pierre har kört hästen hela tiden sedan jag började träna honom och det är en trygghet då han ju känner hästen, säger Malin Lindström.

Inledde med sju raka
Affären gjordes upp hösten 2013. Melker hade nyligen debuterat som treåring och galopperat bort sig. En månad senare tog han sin första seger för Malin Lindström.
Det blev sju raka segrar i ett nafs.
Inför starten i Bollnäs på lördag har Melker noterat sig för15 segrar på 42 starter.
Intjänade 617 000 kronor är lika mycket som en fransk tränare erbjöd för hästen över telefon för en tid sedan.
– Jag är inte så duktig på franska och engelska och la bara på första gången de ringde. Förstod liksom inte vad det handlade om. Dan efter ringde det en tjej som sa att hon var förmedlare åt den franske tränaren och tyckte att jag skulle ta vara på budet 600 000 kronor för Melker. Hästen kunde lika gärna ha gjort sitt menade hon.
Malin Lindström är medveten om att hon mest troligt gjorde något dumt ekonomiskt när hon avböjde det fina budet.
– Men han har gett mig så himla mycket att jag inte skulle kunna göra mig av med honom. Pengar är bara pengar.
Du skulle inte kunna se Melker i ögonen menar du?
– Ungefär så. Barnen på sex och tretton år är med hela tiden med hästarna och han passar så bra med oss. Jag jobbar ju heltid och det är tufft att hinna med. Det är inga maskiner man bara ställer bort utan man har ju verkligen hästarna hela tiden. Men det är värt det…jag skulle inte ta bort en dag!
Det handlar om en stark häst som verkar ha den rätta viljan. Avslutningen till seger i förra veckan skvallrade om toppform…
– Jag tror aldrig att han varit bättre. Pierre lägger upp det som han vill på lördag. Han känner honom mer än vad jag gör nästan, jag har aldrig kört honom på rundbana utan bara på rak- och skogsbana och hemma på gården. Men jag gör i princip alltid olika saker inför varje start och det kanske han gillar?
Melker har en andra- och en tredjeplats som bäst i V75 så här långt. Vad säger du om full pott på lördag?
– Jag tror nog att den där V75-segern kommer att komma. Det är bara så svårt att veta när.

Fotnot: På lördag är det andra omgången med tilläggsspelet V75 Boost. ATG talar om den största nyheten i V75:s historia. Som spelare kan man lägga till Boost på sin kupong, ett slumpat nummer. Slår alla tre siffror in mångdubblas vinsten på sju, sex och fem rätt.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.