V75 Jägersro 31/8-2013

227

V75TIPSET

 

Det riktiga flytet på V75 har inte infunnit sig men jag hoppas att det kanske blir ändring på det imorgon. Snart dags för en fullträff tycker jag! Det ser lite halvöppet ut och jag tror på bra utdelning. Men å andra sidan så har det blivit tvärs emot vad jag har sagt de senaste gångerna så det blir väl jackpot 😛

 

V75 systemet

Jag spelar med en spik, ett tvåhästarslås och två stycken trehästarslås. Spiken kommer i sista avdelningen där jag tycker att 9 Strong Boy D.E ser ut att ha en bra uppgift framför sig. Han har rygg på en ganska startsnabb häst och min förhoppning är att Strong Boy hittar andra eller tredje utvändigt. Men skulle det krävas så jag blir faktiskt inte överraskad om han tar hem det den tunga vägen. Visst är det en något chansartad spik men jag tycker det är högt spelvärde i att chansspika då favoriten 3 Harry Haythrow vinner alldeles för sällan för att vara en vettig favorit.
Tvåhästarslåset kommer i V75-3 som är ett riktigt bra treåringslopp. Favoriten 7 Västerbo Loveboat tror jag får svårt att vinna detta och jag tror mer på två andra: 6 Rod Stewart och 8 Rolex Bigi. Mycket svårt att välja mellan dessa två men jag blev väldigt imponerad av Rolex Bigi senast även om det var i ett mycket enklare gäng. Han såg lysande ut och Svanstedt låter väldigt nöjd när han pratar om honom. Men Rod Stewart har ett lite bättre läge och visade senast i Jarlsberg att han är en av de bättre treåringarna. Jag tror man klarar sig långt på dessa två men det lurar många skrällar bakom.
Trehästarslås nummer 1 kommer i V75-2 där jag hittat en trolig och två roliga. 1 Donttellmeanymore spårade i somras runt om i ett lopp med liknande förutsättningar och det är väl inte otänkbart att samma sak händer här. Men motståndet är lite skarpare denna gången och jag vill ha med två intressanta skrällar: 3 Mind Your Face och 9 Com Åstad. Mind Your Face håller jag som förstahäst i loppet men han är inte helt rumsren och måste i förstahand gå felfritt. Det är dock en kuse med hög kapacitet och senast galopperade han bort en bra placering i ett uttagningslopp till Derbyt. Med en bra resa fäller han många till slut. Men jag vill gärna ha med en annan kuse som jag också tror kan avsluta rysligt snabbt, Com Åstad. Hon har gått väldigt bra i Lars I Nilssons regi och från ett spännande smygläge (jag är en sucker för spår 9, det vet ni vid detta laget ;)) så kan det bli spännande till slut.
Trehästarslås nummer 2 kommer i V75-4 där jag spelar med två betrodda och en outsider. De båda betrodda startar från bakspår och heter 9 Leonas Kaiser och 10 Västerboonthenews. Västerboonthenews är favorit och jag tycker det är riktigt. Min känsla är att han står billigt inne i klassen i förhållande till hans kapacitet och blir loppet det minsta uppullat så räknar jag med att Ingves avancerar till dödens och kontrollerar det hela därifrån. På en mindre kupong spikar jag Västerbo men på den större bongen garderar jag med Leonas Kaiser och outsidern 5 Big Bill Bac som debuterar i regi Ola Samuelsson. Om han tar ut kusen direkt på V75 så har han på fötterna. Intressant med Adielsson i sulkyn också. Definitivt ett skrälldugligt ekipage.
Leonas Kaiser såg väldigt fin ut i ett uttagningslopp till Derbyt senast och satt fast med en hel del sparat. Får han smyga med så fäller han många till slut.
I den inledande avdelningen så blir 6 No Deal klar favorit men även om han har gjort flera ruggigt bra lopp så är han inte självklar vinnare. Flemming är i vanlig ordning ganska modest i sitt uttalande kring chansen och det låter som det brukar från Flemming. Främsta anledningen till att jag inte spikar är att jag tror att 3 Art On Line laddas för spets och förmodligen körs där. Men skulle No Deal få överta spets så är loppet över, då tror jag inte att han har någon överman. Jag är dock inne på att No Deal knäcker Art On Line om han körs i spets men frågan är om han kan hålla undan för några av de som utmanar. Jag vill testa att fälla den stora favoriten och mina vapen är: 1 Arazi Boko, 2 Nice Little Ärt, 5 Please Perfect och 8 Kaka A.T. Arazi var mycket nära att vinna senast och med lucka i tid denna gången så blir han giftig. Nice Little Ärt tycker jag är en mycket intressant häst som endast är streckad på 1%!!! På tok för lite. Var det ingen som såg loppet senast? Då avslutade han mycket rappt bakom bl.a. Looney Tunes och Politiken. Då satt han långt ner i kön i utgången av sista sväng men kunde ändå ta in flera metrar över upploppet. Från ett fint läge tycker jag inte han ska glömmas bort. Jag spelar tvilling med honom som u-häst mot 1,5,6,8.
Please Perfect är lite spännande tycker jag. Med en vettig resa så kan han avsluta rappt. En typisk outsider.
Kaka A.T har inte riktigt fått till det och har väl egentligen samlat ihop till en seger. Trist läge men inte borta. Adielsson kan trolla!
V75-5 är ett öppet lopp. Jag målar på så långt lädret tillåter och hoppas överleva. 5 Stylish Hanover, 6 La Contessa, 11 Miraflores, 13 Lady Lee, 14 Ragna Opal och 15 Bloom Boko tar jag men känner mig inte säker i detta lärlingslopp. Mest intressant streckmässigt tycker jag La Contessa, Miraflores och Lady Lee är. Både Miraflores och Lady Lee har två mycket duktiga lärlingar i sulkyn, se upp!
I V75-6 garderar jag åter en stor Flemming Jensen favorit. 3 Alamo Boko är kapabel men inte helt enkel. Mitt roliga drag är 4 Call Me Hanover som Marcus Lindgren låter mycket nöjd med. Snabb ut och bör få en bra resa. Något av en humörshäst men skulle han ha en bra dag och det löser sig så kan han absolut överraska. Jag tar med favoriten och tre till: 5 October Kronos, 10 Zinedine Bob och 11 Alfas Da Vinci. Mycket intressant med Björn Goop upp bakom Zinedine Bob för första gången. ZB står perfekt inne i brons!

 

V75-1: 1,2,5,6,8
V75-2: 1,3,9
V75-3: 6,8
V75-4: 5,9,10
V75-5: 5,6,11,13,14,15
V75-6: 3,4,5,10,11
V75-7: 9 Strong Boy D.E.

2700 rader/1350:- (spikar du även 10 Västerboonthenews i V75-4 så blir systemet på 900 rader/450:-)
Vill du göra ett billigare system så spikar man 6 No Deal i V75-1. Då blir systemet på 540 rader/270:-
Vill du göra ett litet system så spikar man både No Deal och Västerboonthenews och får då ett system på 180 rader/90:-
Om du vill ha en rolig chansspik så rekommenderar jag 3 Mind Your Face i V75-2 eller 4 Call Me Hanover i V75-6.

 

Lycka till!

/Andreas Johansson