V75-kusken döms – för misshandel

78

V75-kusken och den välkände lärlingen Tino Ärling stod åtalad för tre fall av misshandel – mot en kvinnlig hästskötare.

Under fredagen föll domen i målet.

Tino Ärling döms för två fall av misshandel, och ett fall av ringa misshandel.

Påföljden blev skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Han ska också betala 15 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

Det var under fjolåret som sajten Trottosport.se rapporterade om att en välkänd lärling och V75-kusk i ett av Sveriges största travstall var anmäld för misshandel – mot en kvinnlig hästskötare. Vid den tidpunkten arbetade de i samma stall.

För ett par veckor sedan hölls rättegången i Eskilstuna tingsrätt och tidigare i veckan trädde Tino Ärling fram för första gången och berättade sin version om det inträffade:

– Jag har gjort jävligt dumma saker, sa han då till sajten odssport.se.

Får betala skadestånd

Under fredagen föll domen mot Tino Ärling, han döms för två fall av misshandel av normalgraden, och för ett fall av misshandel, ringa brott.

Påföljden blev skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, om fängelse i stället hade valts som påföljd hade fängelse i fyra månader dömts ut, skriver tingsrätten i domen.

Tino Ärling ska också betala 15 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

Särskild behandlingsplan

Eskilstuna Tingsrätt skriver i domen att det i två av de tre åtalspunkterna har använts tillhygge är försvårande, och att misshandel av normalgraden är brott av sådan art att det finns presumtion för fängelsepåföljd.

Tingsrätten skriver dock vidare att det vid bestämmelse av en påföljd ska samtliga omständigheter beaktas, och mot bakgrund av de aktuella gärningarnas beskaffenhet och straffvärde är den upprättade behandlingsplanen enligt tingsrätten adekvat och tillräckligt ingripande.

Tingsrätten finner därvid att påföljden bör bestämmas till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan, och att övervakningstiden ska bestämmas till 1 år och 6 månader. Tino Ärling själv har förklarat sig villig att genomgå åtgärder enligt planen, och frivården skrev i sin rapport att Ärling kan ha behov av stöd och hjälp genom frivårdens insatser.

Ett överklagande av domen ska skriftligen ha inkommit till tingsrätten inom tre veckor från domens datum.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

2 KOMMENTARER

Comments are closed.