V75 lördag och söndag, del 2

19

dd-tips dd-blogg

Då tar vi söndagens tävlingar och närmare bestämt förflyttar vi oss till Bjerke travbana utanför Oslo. Norges motsvarighet till vårat Elitloppet är Oslo Grand Prix och förstapriset på 1,5 miljoner brukar locka till sig många fina hästar. Som sig bör. Loppet går över distansen 2100 meter och förra året vann Univers de Pan som även är med i år för att göra ett försök att försvara sin titel. Det är 10 år sedan ett norskt ekipage vann loppet. Då segrade Per Oleg Midtfjeld med Steinlager. I år kan det vara dags för norrmännen att dra hem vinsten igen då de faktiskt har tre norsktränade hästar. Visserligen är BBS Sugarlight uppfödd i Sverige och körs av Peter Untersteiner men tränar gör Fredrik Solberg från Fredrikstad och vilken saga det har blivit med den här hästen. Klart man måste hålla en tumme för BBS Sugarlight som dessutom ser ut att bli favorit. Men det finns två andra norska hästar som gärna slåss om segern också (ja, givetvis slåss alla ekipagen om segern ;)) och Support Justice från femtespåret kanske har en bättre chans än Papagayo E som startar från spår 9 men Papagayo E är sannerligen ingen bluff och han visade senast på Gävle hur bra han är och dessutom vann han Kjell P Dahlströms minne för knappt två månader sedan. Support Justice vann loppet 2014 och 2013 vann Oasis Bi. Alla tre hästarna är med i loppet och det är ju ganska oviktig information men ändå lite kul 🙂
Mycket av loppet avgörs i starten och troligtvis spetsar Oasis Bi från sitt tredjespår och han är visserligen en bra frontrunner men över medeldistans är jag inne på att Björn Goop släpper och då bör BBS Sugarlight var först framme. Alla minns väl på vilket sätt han pulveriserade motståndet i Olympiatravet och mycket talar för att det kan bli en repris här. Men han får passa sig för trolige rygg ledaren som har en vass speed och likaså Vincennes som jag inte tyckte var som bäst i Elitloppet. Och givetvis ska vi inte glömma Mosaique Face trots tiondespåret. Han var heroisk i Elitloppet och min känsla är att han är ännu bättre över medeldistans än kort.
Vad gäller Univers de Pan så spolierades mycket av hans chans i lottningen då han drog spår åtta och sanningen att säga så har han inte imponerat våldsamt på mig i år. Inte i Elitloppet heller. Och framförallt så har kusken och tränaren Philippe Daugeard inte imponerat speciellt med sina taktiska val. Men formen är säkert god och skulle det klaffa med tempo och ryggar så är han ju som bekant bra nog att spurta hem det.
Trebol från innerspåret, Wind Of The North från spår sex och Ustinof du Vivier från sjundespåret känns väl sådär heta, bör få tufft att slåss om några framskjutna placeringar.
På dubbelspelet streckar jag sex hästar i första avdelningen: 2,3,4,5,9 och 10. Har väldigt svårt att gå mot BBS Sugarlight i vinnartipset.
I den andra avdelningen spikar jag 15 Mellby Viking efter att tre hästar blivit strukna i loppet. Bara tolv hästar kvar i loppet och elva för Mellby Viking att runda och det tror jag han gör utan att behöva förta sig. MEN, jag vill ändå spela en liten slant på DD med 5 Radamante som jag varnade för då han startade på Åby. Han har inte fått till det på slutet men är inte så tokig och kan dyka upp på en plats om det klaffar. Fördel med norsk kusk i vagnen.

DD-1: 2,3,4,5,9,10
DD-2: 15 Mellby Viking
ChansDD: 2,3,4,5,9,10 mot 5 Radamante
Min raka DD: 4-15
Min roliga DD: 3,9,10-15

3 Billie de Montfort i V75-1 imponerade stort på mig under Elitloppshelgen. Hon ska bara vinna här men blir också väldigt stor favorit och dessutom stöter hon på helt annat motstånd denna gången. Garderar man så ska 5 Kapow Hanover och 8 Sylvester America streckas tidigt. Sylvester America har imponerat på mig och senast trodde jag inte alls han skulle hinna med över kort distans men han motbevisade mig.
Langewegs 3 Paolendry Like i V75-2 kommer med grym form men jag har svårt att sätta in hästen här. 1 Sudbury och 2 Emmett Brown hade annars känts som ett bra lås men Paolendry Like bör nog med. Även Steen Juuls 7 Rio Grande är ett tidigt bud.
Avdelning tre tycker jag är vidöppet. Måla på rejält och hoppas på en skräll!
9 Lannem Silje i V75-4 är fantastisk. Just nu är hon bäst i världen över kort distans bland kallbloden och blir favorit men frågan är om hon hinner ikapp 4 Tekno Odin om denne kommer till spets…
V75-5 blev nästan ett femåringslopp med undantag för 8 Exodus Hanover som väl dock får svårt att rå på sina ett år äldre kamrater. 4 Rod Stewart ser ut att bli knapp favorit men det känns som ett öppet lopp och det krävs några streck. Mitt råd är att inte glömma bort 1 Tano Bork och 10 Duke of Greenwood, dom är riktigt bra!

Lycka till och njut av både vacker travsport och vackert väder i helgen!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.