V75 Lördag: Trond Anderssen har två hårt betrodda hästar

200

Klosterskogen är värd för lördagens V75-omgång.
Den norske topptränaren Trond Anderssen har två hårt betrodda hästar till start och det är ingen tvekan om vem han tror mest på.
– Floris Baldwin står bäst till av mina och han ska streckas. Pass upp för honom från det här läget, säger Trond Anderssen och baissar samtidigt sin andra häst som är en av favoriterna.

Spring Race rullar vidare och i väntan på söndagens Multijackpot på Romme landar V75-festen i Norge under lördagen. Det är Klosterskogen i Skien som är värd för miljonspelet och värt att notera är att det är en 800-meters bana som har snäva kurvor och open stretch. Upploppet mäter 220 meter.
– Det är en väldigt speciell bana att köra på, poängterar Trond Anderssen.
– Kurvorna är så snäva att det är jättesvårt att komma bakifrån och runda hela fält. De hästarna som ligger i täten har en klar fördel, menar han.

Favorit i fara – ”Står tufft till”
Då kommer vi direkt in på det spörsmålet när Trond Anderssen har en av favoriterna i V75-inledningen. Han tränar King of Classic som har tagit tre segrar på fem starter i år. Hästen är favorit i skrivande stund men står med 40 meters tillägg över grunddistansen 2900 meter. Trots att det är lång distans så avskräcker läget rejält för tränare Anderssen.
– Kick of Classic (V75-1) står illa till och det blir vanskligt att gå runt alla i och med att det är så snäva kurvor. Det är inte lätt att stå på tillägg på den här banan och uppgiften ser tuff ut. Jag tror det blir svårt att vinna även om hästen har fin form och har gjort bra lopp i år. Men den här uppgiften är helt annorlunda mot tidigare. Jag ligger lågt och är nöjd om han kan vara fyra, femma. Han går barfota runt om igen, säger Trond Anderssen.

”Är inte värsta loppet – är med i segerstriden”
Den norske topptränaren tror desto mer på sin andra V75-häst och det är Floris Baldwin som är känd för V75-spelarna sedan tidigare. Han har gjort tre starter i år och efter två raka segrar blev han senast femma efter galopp. Nu har han ett perfekt läge med spår tre bakom bilen och trots att han står hårt inne penningmässigt är Trond optimistisk.
– Floris Baldwin (V75-7) fick jag stryka för en tilltänkt start för feber men det gick snabbt över. Han har tränat på rejält några veckor nu och känns fin så jag tror att formen ska vara god igen. Hästen har gjort bra lopp varje gång i år och galoppen senast var en ren otursgrej. Han gick utan käkrem då och och normalt sett så galopperar han inte.
– Från det här läget öppnar han bra bakom bilen och jag tycker inte att det här är värsta loppet, även om det är bra pengar att köra om. Det ser spännande ut faktiskt. Jag tror inte att han kommer att ha några problem med svängarna och hästen är klart på väg uppåt. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp och man ska se upp med honom. Jag blir inte överraskad om han är med i segerstriden. Det är ett givet streck för V75-spelarna som jag ser det. Han går barfota runt om igen men det blir ingen jänkarvagn för då blir det problem när det går så fort in i första sväng som är snäv, säger Trond Anderssen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.