V75 Mantorp – Eftersnack och resultat

63

eftersnack v75 mantorp

4 153 personer i publiken på Mantorptravet fick applådera in sin Oasis Bi till en plats i Olympiatravet final. Defilering tillsammans med Johnny Takter. Foto: Foto-Mike

Mantorptravet har en häst med i Olympiatravet.
Oasis Bi, den svarte italienaren som tränas på banan, vann den sista deltävlingen inför finalen nästa lördag.
– Han fick ett lätt lopp men såg magnifik ut, sa tränaren Stefan P Pettersson.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT HITTAR DU HÄR
4 153 personer kantade banan den här dagen och fick se hemmahoppet Oasis Bi spåra den femte deltävlingen i Olympiatravet från start till mål.
Efter en sämre insats i årsdebuten har Stefan P Peterssons stjärna bärgat två stora segrar i Norge i år. En kvick häst som speedad till sig segrarna på slutet.
Johnny Takter satt bakom Oasis Bi och valde att trycka till när bilen lämnade.
– Jag trodde att hästen innanför oss skulle vara snabbare men när vi fick övertag direkt på den kände jag mig tvungen att köra. Så i stället för att låta hästen gå bakifrån blev det att plocka fram Plan B, sa Johnny Takter i vinnarcirkeln.
Storfavoriten Digital Ink stod med feber hemma i Märsta och ströks bort ur loppet under morgonen. Ny spelfavorit blev Magic Tonight och när denne galopperade bort sina chanser direkt i starten låg vägen fri för Oasis Bi.

En straffspark i mål
Johnny Takter fick dämpa tempot till 1.13 första rundan i sprinterloppet. Allt artade sig till en straffspark som Oasis Bi inte missade framme i ledningen.
– Han är oerhört speedig och fick ett relativt billigt lopp. Det blev bra det här nu när han ska vara med i hetluften nästa helg. Oasis Bi är en häst som s-k-a vara med i Olympiatravet, sa Johnny Takter som själv kör brodern Jimmys Maven i det stora loppet på Åby.
Curlingspelaren Anette Norberg, en av Sveriges främsta olympier genom tiderna, delade ut pris och konstaterade att det var ganska lätt att tippa trav.
– Snyggaste hästen visade sig också vara den bästa. Kombinationen är oslagbar!
Stefan P Pettersson hade ryggen vänd mot banan en stor del av loppet.
– Det tar på sånt här. Ser han fin ut i morgon (söndag) också är det klart att vi siktar på Olympiatravet, sa hemmatränaren.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT HITTAR DU HÄR

Ännu en norsk kanon
Support Justice och B.B.S Sugarlight är norska topphästar som bjudits in till Olympiatravet.
I femåringsloppet Kjell P Dahlströms minne på Mantorptravet presenterade sig ännu en norsk kanon. Papagayo E. har meriter från lopp ute i Europa men att lille tränaren Jan Kristian Waalers häst skulle vara fullt så bra var det få som hade koll på.
Tumble Dust fick ett styggt lopp i stenhårt tempo med 1.10 första rundan efter att ha körts till ledningen i en 1.07-öppning. Ulf Ohlsson satt bakom den norska gästen och valde att kliva ut i den så kallade dödspositionen varvet från mål. Men trots en oförmånlig resa fanns det vara en häst på banan. Papagayo E. segrade på 1.11,5 över medeldistansen!
Jan Kristian Waaler meddelad att Papagayo E. ska matchas i de stora femåringsloppen i år. Uppgifter i den högsta eliten får vänta till nästa år.
Tumble Dust galopperade av trötthet. Thomas Uhrberg bjöd betrodde Ivar Sånna ett avvaktande lopp som räckte till en femteplats.

I övrigt noterade vi…
…att Axevallatränaren Ulf Stenströmer än en gång fick visa att han har ett av landets två-tre bästa ston i Your Highness. Hon spelades följdriktigt till stor favorit i den inledande Stoeliten och vann efter behag. Segertiden 1.13,7 är ett tangerat svenskt rekord för äldre ston över lång distans. Ett rekord som delas med tvåan i mål, Dernerier Viking.
…att det återigen blev en mycket enkel väg till mål i V75-sammanhang för blivande (?) topphästen Edge Boko. Stig H Johansson tränade pappan Wellino Boko, en stjärna av årgång 2004.
– Aktionsmässigt påminner de lite grand om varandra men frågan är om den här är bättre ändå vid samma tid. Hjärtat håller på att hoppa ur kroppen på mig, så engagerad är jag. Det här bådar gott för framtiden, sa Stig H Johansson, som närmast siktar på Kungapokalen med hästen.
…att dagens tyngsta favorit Sauveur (63 procent) inte behövde ta ut sig för att vinna bronsdivisionen. Åke Lindblom fick smyga med från bakspåret och hade ett tag tre hästar i bredd framför sig under slutrundan. Sauveur lyftes ut i mitten av den sista kurvan och sprintade undan till en överlägsen seger. Tvåa en mycket positiv Usain Henna.
– Alla körde för att få fram mig i ”dödens” i dag – men där fick de tji. Han är komplett den här och som det känns är Sauveur den bästa jag kört, sa Åke Lindblom.
…att Peter Untersteiners Carabinieri levererade ett kvickt upplopp från den absolut kön och fick huvudet först i de sista stegen i klass I-loppet och att Lars Fribergs Mind Your Face knep fjärde segern i V75 i år.
…att det vankas Dubbel jackpot nästa lördag på Åby. En ensam vinnare med sju rätt kan då bli runt 60 miljoner kronor rikare, vilket i så fall skulle vara den näst högsta utdelningen på V75 genom tiderna.

FULLSTÄNDIGA RESULTAT HITTAR DU HÄR

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.