Moving On fortsätter imponera

18

timoko moving on

Moving On spurtar till seger i lördagens Prix de l’Atlantique för Franck Nivard. Tvåa Princess Grif (vänster) och trea en skymd Timoko. Foto: Gerard Forni

Timoko fick ge sig efter mangel.
I stället stack svenskägda stoet Moving On upp i lördagens franska storlopp Prix de l’Atlantique med 840 000 kronor till vinnaren.

Det sexåriga stoet Moving On, som delägs av tränarparet Claes Svensson och Marie Nilsson, fortsätter att imponera i Frankrike.
I Fabrice Souloys träning har stoet nu segrat nio gånger på 15 starter och efter lördagens storseger tjänat 2,4 miljoner kronor bara under 2015.
Prix de l’Atlantique över 2150 meter på Enghien i Paris såg Timoko och Björn Goop som stora favoriter, spelade till 17 för 10 på vinnarspelet.
Efter ett positionsbyte i inledningen av loppet kunde Björn Goop placera Timoko i ledningen.
Tempot var måttligt de första 1150 meterna som klockades till 1.14,4.
På den sista bortre långsidan gav kusken Franck Anne full gas på utsidan med Vanika du Ruel i en offensiv som gick neråt 1.06 i 400 meter.
Uppvakningen satte sig i benen på Timoko som mot slutet släppte förbi sig två konkurrenter och slutade trea.

”Moving On på listan”
Blågula Moving On hade fått ett bra lopp i draget i andraparet utvändigt av Franck Nivard och spurtade ettrigt till sig segern över Enghiens långa upplopp.
Segertiden skrevs till 1.12,9 över 2 150 meter. Princess Grif avslutade starkt till andraplatsen. Robert Bi fyra med krafter sparade.
Solvallas sportchef Markus Myron:
– Moving On är en av de hästarna som finns med på bevakningslistan som vi följer och det är bara att konstatera att hennes insats i det här loppet var jättebra. Vi såg en hel del annat intressant i loppet och nu samlar vi intrycken till över Olympiatravet nästa helg innan vi bjuder in hästar till Elitloppet.
Solvalla gjorde på lördagen klart med amerikanske Wind of the North till Elitloppet. Elitloppsklara hästar är sedan tidigare Timoko, Maven, Digital Ink och On Track Piraten.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.