V75 och DD Jägersro

489

TRAVDDBLOGGEN

Final av Svensk Uppfödningslöpning idag med 2 Mister J.P som Järvsöfaksstor favorit och det kanske är lite väl bra. Han är ju givetvis hästen att gardera om man vill ha med sig lite slantar. För egen del tror jag Mister J.P för tillfället är såpass mycket tidigare utvecklad än sina kullkamrater att han är bara vinner detta om han håller sig på benen och är frisk. Blir ju desto mer spännande att se honom nästa säsong då han kommer få mer motstånd och dessutom ska han ju själv fortsätta utvecklas. Det hoppas man såklart men inget är skrivet i sten när det kommer till travet. Ska man gardera Mister J.P är det väl i första hand 11 Tunika och 4 Clemenza Am som är värst mot men det visar ju även strecken.

I DD-1 tror jag mycket på 2 Royal Fighter som gjorde ett riktigt bra lopp senast från dödens. Nu talar mycket för att han sitter i spets och då blir han svårslagen. Främste utmanare tror jag 9 Västerboonthenews är. Han har rygg på Royal Fighter och bör få en fin resa. Kommer avsluta vasst men är Royal Fighter kurant så kommer han gå undan till seger.
En hel del streck hamnar på den tyska hästen 6 Banks som har visat flera gånger att han är en vass sprinter. Jag tycker dock det är lite vingelläge för honom och risken är att han hamnar för långt bak eller får göra allt jobb själv. Det tror jag inte han löser.
1 Overtaker By Sib har väl dessvärre fel läge och är inte distansgynnad. Skulle det bli stentufft tempo kan han kliva in matchen men för mig känns han inte jättehet idag.

I DD-2 är 11 Riff Kronos favorit och han är motiverad sådan. Men som spelobjekt är han inte intressant då jag tänker spika Royal Fighter i DD-1. Kanske borde göra en rak DD men oddset blir för trist och jag vill spela med några roliga drag. 2 Bullyoung kommer förhoppningsvis ta hand om ledningen och håller Berghan ett rätt så hårt och jämnt tempo där framme så kan det hålla hela vägen. Kör han för sakta tror jag han bjuder in Riff Kronos som väl lär avancera fram till dödens om farten sänks.
8 Ni Talar Bra Latin har kapaciteten att utmana den stora favoriten och jag hoppas han är vässad inför detta.
10 Alkalizer Am göra hela tiden bra lopp och är värd en seger här. I finalen av Breeders crown satt han fast med en del sparat och kusken sa att hade han fått fritt fram 200 kvar hade han nog kunnat utmana om segern.
13 Rokkakudo har jag jagat ett tag nu och vägrar ge mig. Han ska ha ett lopp i ryggar och tempot måste hållas uppe, då kommer han med en bra avslutning.

DD-1: 2 Royal Fighter
DD-2: 2,8,10,13
Min raka DD: 2-10
Min roliga DD: 2-13

Har tyvärr inte så mycket annat roligt idag. Tycker loppen ser lite lätta ut och risk för låg utdelning hela dagen känns det som. Det har man sagt förr när det har blivit pengar så visst kan det dyka upp skrällar men jag får ingen riktig spelfeeling för denna omgången. Bra lopp är det dock och vi ska njuta av sporten.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.