V75 Östersund 8/6-2013 Jämtlands Stora Pris

224

V75TIPSET

 

Hyfsat iskalla tips förra helgen och jag hoppas verkligen kunna rycka upp mig till Östersunds omgång. Nu kör vi!

 

V75-1

Jag tror 6 Up Up And Away sitter i spets efter 500 meter och sedan är han hästen att slå. Det är en häst som Daniel Redén håller högt och jag tycker det är givet att ge honom tipset trots att tuffe 5 Caddie Gallant är favorit i nuläget. Jag tycker CG är för ojämn för att vara en vettig spik och jag är inte heller helt säker på att han slår Up Up från utvändig position.

Med streck för Up Up och CG så kommer man ganska långt men jag vill ha med två outsiders också: 8 Bubba Sting är en fyraåring som jag verkligen gillar. Här har Robert Bergh en häst som kan slåss med övriga i kulltoppen. Kanske tufft att begära vinst här från spår åtta i ett bronslopp men skulle det klaffa så är han inte borta.

3 Pampas S.I.R får mitt sista streck. Inte så tokig när han är på topp och jag tror han är så nära toppform som det går. Från ett bra läge tycker jag han är en spännande outsider som blir lite bortglömd här.

Vidöppet bakom och ska man strecka på mer så rekommenderar jag att ta fram den stora plånboken.

Rank: 6,5,8,3,1,2,4,9,10,7,11,12

 

V75-2

I detta loppet tror jag vi finner omgångens bästa spik. 1 O.P’S Flirt har en bra chans att hålla upp innerspåret och sedan blir han svår att slå. Var riktigt bra senast i händerna på Erik Adielsson och jag tror de upprepar segern.

Värsta motbuden som jag ser det är 6 Hankypanky Pagan och 10 Gigantic River. Bra form på dessa två och de slutar långt fram.

De som vill måla på tar med Svanstedts 3 Emerald Express, Westholms duo 5 High Leg och 7 Poisson.

Skrällen kan 8 Narold Vox vara om han kan hålla upp rygg på OPS Flirt.

Rank: 1,10,6,7,5,3,8,2,4,11,12,9

 

V75-3

Osäker på vem som är raskast från start här men jag tror att 3 Hallsta Lotus sitter i spets efter 500 meter. Den som möjligtvis inte vill släppa om han skulle komma till spets är nog 6 Månprinsen A.M. Gunnar Melander låter väldigt nöjd med Månprinsen för dagen och han kommer att utmana Hallsta Lotus på allvar om titeln som Sveriges kallblodskung. Men om två träter så kan en tredje vinna och jag tänker ge tipset till 5 Faksen J:R som har gjort flera bra insatser under vintern och våren. Jan Ove ”Lill-Norsken” Olsen är en duktig kallblodskusk och jag tror att han kan lura förhandsfavoriterna på vinsten.

Jag vill ha med 12 Gylden Balder också som inte är borta trots det usla utgångsläget. Tillhör de bästa kallbloden i Norge och stämmer det lite på vägen så fäller han många.

Vill man ha flera streck rekommenderar jag 2 Lomar, 10 Stamping och 8 Odin Tabac som kan överraska om de bästa gör bort sig.

Rank: 5,3,6,12,2,10,8,11,1,4,9,7

 

V75-4

1 Masquerade Face, 4 Offshore Man och 6 Bolt Boko gör upp om spets inledningsvis. Troligtvis kan Masquerade Face hålla upp innerspåret men det kan kosta en del. Masquerade Face är ingen häst som jag fastnat för och jag tror och hoppas att han blir synad om han tar hand om ledningen. Offshore Man är jag inne på kan knäcka Masquerade från dödens men frågan är om han kan hålla undan hela vägen. Jag ger honom tipset men låser loppet med en häst från bakspår som gynnas om det blir lite tempo på loppet. 10 Time Machine har toppform och har ganska hög kapacitet. Han kan avsluta vasst och med minsta klaff så visslar Westholm förbi.

Bakom mitt lås är det är det många som kan vinna och vill man strecka fler så tycker jag 11 Greve E kan vara ett spännande motbud. Bra kapacitet i grunden! Även 2 Young Farmer kan en hel del och från ett bra läge kan han vara en luring.

Rank: 4,10,6,1,11,2,5,8,12,9,3,7

 

V75-5

3 M.T Havana Girl är ganska rask ur volten, kanske kan ta hand om spets. Vill nog köra där även om man aviserar att man kan tänka sig att släppa till 7 Loke So Lovely och Oskar Florhed om ekipaget får en bra start. Dessa två nöjer jag mig med från startvolten och tycker att M.T Havana Girl är mycket intressant. Hon kommer med bra form och är lite väl bortglömd. Men tipset ger jag till en häst som startar med 20 meters tillägg: 11 Quadrupedans. En rätt så fin fyraåring som gick klart bra senast i ett tufft lopp. Daniel Wäjersten är en duktig kusk och jag tror inte fjärdespåret ska ställa till det. Det måste stämma lite på vägen men om det inte strular för mycket så åker Quadrupedans förbi dem.

En fjärde häst på systemet blir 8 My Love Star som kommer från ett stall i högform och Nicklas Westerholm är ingen dålig kusk. Löser det sig bara från innerspåret så tror jag de slutar långt fram.

Jag väljer att stå över 15 Metior Easy som är en favorit i stor fara. Svanstedt låter betydligt mer nöjd med Loke So Lovely och säger att han blir förvånad om Metior Easy vinner. AVSLAG!

Vill man ha ytterliggare en häst så rekommenderar jag 10 Cabrea F.C som känns lite på G.

Rank: 11,3,7,8,9,15,4,2,10,14,13,12,1,6,5

 

V75-6

4 Amaru Boko missar inte spets här och sedan lär han bli svårslagen. Borde kanske ge honom tipset men jag väljer att gå emot och tippar lite halvt med hjärtat när jag säger att 9 Iceland vinner. Jag har haft feeling för honom ett tag nu och när Tarzan nu väljer att gå ut med honom här i Jämtlands Stora Pris, ett lopp som Iceland vann 2011 och var tvåa i 2012, så tror jag att man har vässat honom lite extra och jag är inne på att han kommer göra en riktigt bra insats. Om det räcker för att ta ner Amaru Boko sista biten är osäkert men jag tror det.

Bakom fyller jag naturligtvis på med Amaru Boko och även 6 You Bet Hornline, 8 Sanity och 10 Shaq Is Back. Skulle gärna helgardera loppet men det blir för dyrt. Egentligen ett väldigt öppet lopp och jag hoppas mina fem streck räcker…

Rank: 9,4,6,8,10,1,3,7,5,2

 

V75-7

Här osar det spets för 6 Mr Chicago. Han kanske inte kan ta sig dit av egen kraft men jag är tveksam till att någon av de som spetsar initialt vill svara honom. Åke Svanstedt har efter de senaste loppen sagt att han tycker detta är en häst som duger i Guld och Mr Chicago har säkerligen satt sig i respekt hos flera av sina konkurrenter. Givet att ge honom tipset men jag vill ändå inte spika honom i hans silverdebut. Han är trots allt bara fyra år och möter här ett ganska luttrat silvergäng även om ett flertal kanske mest får agera statister. Men de som utgör ett hot utgör verkligen ett kraftigt hot. Både 4 Twigs Tarzan och 8 Tidied Accelerator är tuffa nog att göra grovjobbet och går de felfritt så tror jag säkert någon av dem synar den stora favoriten. Blir inte förvånad om de tar ner honom från utvändig position. Men blir såklart inte heller överraskad om det visar sig att Mr Chicago är så pass bra att han bara seglar från dem.

Skulle det bli tufft tempo på loppet så vill jag även ha med en av loppets formstarkaste hästar, 10 Credit Fayline. Han kan avsluta sylvasst med rätt resa. Och hans tränare och kusk Magnus Jakobsson kör i ett riktigt härligt flyt för dagen och skulle vara väl värd en vinst här!

Vill man ta med ytterliggare hästar så rekommenderar jag 12 Kaka A.T, 11 Carlos Lightning och 5 Udos Oiler. Kaka A.T har gjort det bra varje gång i de tre starterna på svensk mark och med lite klaff här så slutar han långt fram.

Rank: 6,10,8,4,12,11,5,9,1,3,2

 

Systemen

 

Stora systemet

 V75-1: 3,5,6,8

V75-2: 1 O.P’S Flirt

V75-3: 3,5,6,12

V75-4: 4,10

V75-5: 3,7,8,11

V75-6: 4,6,8,9,10

V75-7: 4,6,8,10

2560 rader/1280:-

 

På det lilla systemet spikar jag 11 Quadrupedans i V75-5 och då blir systemet på 640 rader/320:-

En alternativ spik kan 6 Mr Chicago i V75-7 vara om man inte känner för att spika i ett flerklasslopp för ston. Samma kostnad.

Vill man gå ännu kortare eller bara ha en lite fräckare chansspik så rekommenderar jag 5 Faksen J:r i V75-3. Men det är för den lite modigare tipparen J

 

 Lycka till!

/Andreas Johansson,

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.